Novo mesto: Bazenski kompleks se je dobro prijel

Datum:

Bazenski kompleks, ki ga je Mestna občina Novo mesto zgradila v okviru olimpijskega centra ob kolesarskem velodromu v Češči vasi pri Novem mestu, se je med uporabniki dobro prijel, ocenjujejo na občini. 

Bazen ima dnevno od 250 do 300 obiskovalcev, ki ne prihajajo zgolj iz Novega mesta, ampak tudi iz širše regije.

Po besedah vodje Olimpijskega centra Novo mesto Ane Seliškar se obiskovalci na novo pridobitev sicer še navajajo, saj Novo mesto v preteklosti ni imelo bazenskega kompleksa takšnega tipa. Imelo je le manjši bazen v Osnovni šoli Grm, ki pa ni bil odprt širšemu krogu uporabnikov. Zdajšnji kompleks v Češči vasi vključuje 25-metrski tekmovalni in manjši vadbeni bazen ter savno, namenjeno regeneraciji. V prihodnje naj bi center dobil še fitnes in 50-metrski zunanji olimpijski bazen.

Kompleks odprt vse dni v tednu, razen v nedeljo

Bazenski kompleks trenutno dnevno uporablja od 250 do 300 uporabnikov, kar vključuje tako člane in zaposlene najemnikov, kot so klubi, društva in podjetja, kot tudi zunanje obiskovalce. Slednji lahko bazen obiščejo za 8,5 evra, pri čemer dolžina obiska dnevno ni časovno omejena. Kompleks je odprt vse dni v tednu, razen v nedeljo. Po besedah vodje centra bo zaenkrat tako tudi ostalo. “V soboto namreč za zdaj vse zmogljivosti niso izkoriščene in dokler bo tako, bazenskega kompleksa ob nedeljah ne bomo odpirali,” je povedala za STA.

V 25-metrskem bazenu je na voljo osem plavalnih stez. Rekreativnemu plavanju so namenjene dve do štiri steze, v katere se plavalci razporedijo glede na predznanje in hitrost plavanja, preostale štiri steze so namenjene rednim najemnikom.

Bazen odpirajo že ob 6. uri

Na Mestni občini Novo mesto so po besedah podžupana Urbana Kramarja z obiskom zadovoljni. Ker je ta dober, so se tudi odločili, da bazen odpirajo že ob 6. uri, da ga lahko obiskovalci uporabljajo tudi pred službo.

Načrti 

Z olimpijskim centrom ima občina sicer še kar nekaj načrtov. Trenutno je objavljen javni poziv za ureditev 4. etaže bazenskega kompleksa, kjer nameravajo urediti dvorano za fitnes, večnamensko dvorano in pisarne za poslovodstvo centra.

Načrtujejo tudi izgradnjo že omenjenega zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena, izgradnjo dodatne tribune v dvorani bližnjega velodroma ter ureditev parkirišč in dostopa do samega centra.

Izgradnji olimpijskega bazena in dodatne tribune v dvorani velodroma sta sicer po besedah Kramarja odvisni predvsem od tega, ali jim bo uspelo dobiti državna sredstva. Zanje nameravajo kandidirati na maja lani najavljenih razpisih, na katerih naj bi država za športno infrastrukturo v prihodnjih petih letih razdelila 150 milijonov evrov.

Lastnosti bazena

Več o novomeškem olimpijskem centru in bazenu lahko preverite na naslovu: olimpijskicenter-nm.si

Moja Dolejnska

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...