Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Datum:

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine. Nagrade najboljšim so podelili atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, košarkar Zoran Dragić in nekdanji športnik leta Novega mesta smučar Matjaž Vrhovnik.

Za najboljšo športnico je bila razglašena atletinja Klara Ljubi. Kolesarka Neža Zupanič je drugouvrščena športnica v novomeški občini, igralka namiznega tenisa Lana Slatinšek pa je zasedla tretje mesto.

Najboljši športnik je postal kolesar Anže Ravbar. Na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila atlet Matevž Šuštaršič in Miha Fabijan, član Avto športnega društva Novo mesto. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Moški rokometni klub Krka.

Podžupan Urban Kramar je na prireditvi podelil več priznanj, in sicer 61 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije v kadetski, mladinski ali članski kategoriji.

Foto: Boštjan Pucelj, vir: Zavod Novo mesto

Nagrade zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu je prejelo 30 posameznikov, ki jih je podelil direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac. Od tega je bilo podeljenih 11 občinskih priznanj, bronasto Bloudkovo značko je prejelo 9 posameznikov oziroma posameznic, dobitnikov srebrnih priznanj pa je bilo 8.

Najvišje priznanje, zlato Bloudkovo značko za življenjsko delo za več kot 30 let dela v športu, sta prejela Janko Hrovat (kolesarstvo) in Miran Jerman (košarka). Tradicionalno so bila podeljena tudi priznanja za dosežke v 63. sezoni Delavskih športnih iger v ženski, moški in skupni kategoriji.

Foto: Boštjan Pucelj, vir: Zavod Novo mesto

Prireditev so popestrili nekdanja finalistka v šovu Slovenija ima talent Maša Ferme, vokalna skupina Singerca in tolkalna skupina Muvaruvagruva. Prireditev je povezovala Nina Štampohar.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter zahvala za vloženo delo v športu.

Moja Dolenjska 

Sorodno

Zadnji prispevki

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...