Novomeški in koprski policisti obravnavali več kot 300 nezakonitih prehodov meje

Datum:

Policisti PU Novo mesto so med petkom in ponedeljkom na območju Brežič, Črnomlja in Metlike prijeli 292 ilegalnih migrantov. Na območju PU Koper so obravnavali 26 nezakonitih prehodov državne meje.

V nedeljo zvečer, nekaj po 22. uri, so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen picasso romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima 45-letni državljan Romunije ponarejeno vozniško dovoljenje, v vozilu pa je prevažal štiri državljane Egipta, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedi prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Egipta še potekajo.

Skoraj 300 primerov nedovoljenih prehodov meje

Policisti so med petkom in ponedeljkom na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Jesenice, Nova vas pri Mokricah, Mostec, Velika Dolina, Nova vas ob Sotli, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 77 državljanov Sirije, 43 državljanov Maroka, 37 državljanov Afganistana, 34 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Nepala, devet državljanov Mongolije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, po štiri državljane Turčije in Šrilanke, tri državljane Burundija, po dva državljana Iraka in Palestine ter po enega državljana Tunizije, Alžirije, Egipta, Malija in Azerbajdžana.

Foto: Bobo

Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Sodevci) so prijeli 15 državljanov Maroka, osem državljanov Sirije, državljana Alžirije in državljana Egipta in na območju PP Metlika (Rakovec) šest državljanov Sirije in šest državljanov Tunizije.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada odpira nove kapacitete za migrante – bo sledil upor?

Za nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...