Financiranje Inštituta Levice 8. marec dobiva nove razsežnosti

Datum:

Počasi bomo le ugotovili, kdo vse so radodarni tuji dobrotniki Inštituta 8. marec. Če se je v preteklosti govorilo o Obamovi fundaciji, tokrat razkrivamo fundacijo Guerrilla Foundation, ki je leta 2021 različnim “gverilskim organizacijam” po Evropi in ZDA skupno namenila 544.500 evrov. Slovenija je bila presenetljivo ena večjih prejemnic. Skupno je bilo zanjo namenjenih 48,5 tisočakov: za Inštitut 8. marec 3o tisočakov, za “samoniklo iniciativo” Ambasado Rog pa 18,5 tisočakov. Gre za podporo neolevičarskim in anarhističnim entitetam, med drugim za ustvarjanje “kulturno obogatene” družbe. Posebej zanimivo pa je dejstvo, da je bilo Sloveniji namenjeno veliko več denarja kot številnim večjim državam! 

Resnica počasi le prihaja na dan. Dolgo časa smo se spraševali, od kod Inštitutu 8. marec finančna sredstva za financiranje vseh Facebook in drugih kampanj (Samo ljubezen, Me too itd.). Razkrivamo vam enega od anarhističnih “brlogov” iz tujine, od koder izdatno pritekajo finančna sredstva, tudi za kreiranje bolj “kulturno obogatene”/multikulti družbe. Govora je o fundaciji s partizanskim imenom – Guerrilla Foundation, ki veliko pozornosti namenja tako Inštitutu kot Ambasadi Rog. Gre za dve entiteti, ki ju fundacija obilno “zaliva” z denarjem.

Za Inštitut je fundacija leta 2021 namenila 30 tisočakov, za Ambasado Rog pa 18,5 tisočakov. Očitno ji je bilo veliko do tega, da se v Sloveniji zruši nekdanja vlada Janeza JanšeNika Kovač je lani po parlamentarnih volitvah ponosno priznala, da je pomagala strmoglaviti “desnega premierja”. Tako Inštitut kot tudi Ambasada Rog sta torej ključna levičarska NVO-ja za transformacijo slovenske politike in družbe v skladu z določenimi apetiti iz tujine. Gre torej za primer spornega tujega vmešavanja v slovensko notranjo politiko.

Fundacija Guerrilla Foundation izdatno financira levi politični aktivizem v Sloveniji z namenom ustvarjanja “kulturno obogatene” družbe. Sredstva, namenjena Sloveniji, bistveno presegajo sredstva, namenjena nekaterim večjim državam. (Foto: posnetek zaslona)

Glede na to, kakšna vsota je bila leta 2021 namenjena Sloveniji v primerjavi z drugimi evropskimi državami in ZDA, je bil ta interes resnično velik! Večje in bolj številčne države so prejele neproporcionalno manj denarja kot slovenska NVO-ja skupaj: Avstrija 15 tisočakov, Švedska 12 tisočakov, ZDA zgolj 15 tisočakov(!), Španija 22,5 tisočakov, Francija 30 tisočakov, Nizozemska 25 tisočakov, Italija 37,5 tisočakov, Srbija 23 tisočakov, Grčija 28,5 tisočakov, Portugalska 17,5 tisočakov in celo konservativna Madžarska zgolj 42 tisočakov. Sedaj je jasno, od kod Inštitutu denar za prodajanje “spletne ljubezni” in podobne akcije …

Eden glavnih ciljev Guerrilla Foundation, je ustvarjanje “kulturno obogatene” slovenske družbe. (Foto: posnetek zaslona)
Financiranje Inštituta 8. marec v višini 30 tisočakov za leto 2021. (Foto: posnetek zaslona)
Financiranje Ambasade Rog v višini 18,5 tisočaka za leto 2021, za solidarnost z migranti. (Foto: posnetek zaslona)

 

Nika Kovač ponosno razglaša, da je pomagala strmoglaviti Janeza Janšo. (Foto: posnetek zaslona)
Poraba denarja Inštituta 8. marec za razne kampanje zgolj na Facebooku. (Foto: posnetek zaslona)
Inštitut 8. marec prodaja svojo “ljubezen” na Facebooku. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....