Po mučenju na sodišču so se Radonjića lotili še “svobodnjaki”

Datum:

“Ocenjujem, da gre za evidentno kaznivo dejanje iz sklopa zlorabljanja položaja. Po prvih volitvah, ki bodo morale pripeljati na oblast domoljubne sile, bom storil vse, kar se da, da bodo storilci tega kriminala skupaj z nalogodajalci poslani v zapor. Najprej bom storil vse, kar se da, za spreminjanje Državnega tožilstva iz kriminogene v strokovno institucijo, nakar sledi enak postopek v sodstvu. V tretjem koraku bodo pred strokovne nekorumpirane sodnike stopili vsi iz vodstva DUTB,” je napovedal nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić, ki je bil včeraj odpoklican z mesta člana nadzornega sveta Farme Ihan – KPM d.o.o., pred tem pa ga je nova oblast odstranila tudi z Generalnega finančnega urada – brez da bi mu izplačali zadnje tri plače. Levica je Radonjića torej najprej odstranila iz sodstva, zatem iz GFU in sedaj še iz nadzornega odbora. 

Edini družbenik družbe Farme Ihan – KPM d.o.o., Družba za upravljanje terjatev bank d.d., ki jo zastopa v. d. izvršnega direktorja Mitja Križaj, je včeraj sprejela sklep, da odpokliče člane nadzornega sveta. Poleg nekdanjega sodnika Zvjezdana Radonjića so se na seznamu odpoklicanih znašli še Boštjan Rigler, Vito Martinčič in Uroš Bole. Istočasno so s sklepom imenovali tudi štiri nove člane – med njimi je tudi Marija Cerjak, o kateri je Dnevnik leta 2015, ko je zasedla enega ključnih položajev na DUTB, poročal, da je v preteklosti opravljala sporne cenitve in zaradi kršitve zakona o revidiranju pogojno ostala brez licence. Sankcije so jo takrat doletele zaradi spornega vrednotenja Konstruktorja, ki je bil eden največjih dolžnikov DUTB, a vodstva slabe banke to očitno ni prav nič motilo.

Radonjić je obvestilo vodstva DUTB o prenehanju članstva v nadzornem svetu delniške družbe prejel prek elektronske pošte, mimo vseh pravil upravnega odločanja, brez ene same besede obrazložitve. Nadzorni svet, v katerem je deloval od prvega trimesečja letošnjega leta, je po njegovih besedah deloval profesionalno, saj so bili v njem vsi štirje člani vrhunski profesionalci, odlični poznavalci korporativnega delovanja. Radonjić je kot sodnik sodil najzahtevnejše primere gospodarske kriminalitete, zato je moral zakon o gospodarskih družbah poznati do popolnosti. Nekdanji sodnik je med drugim še pojasnil, da je predsednik nadzornega sveta direktor vidne gospodarske družbe, sicer bližji levici kakor desnici, izreden gospodarstvenik, ki so ga ravno tako zamenjali “na lepe oči”. “Predsednik uprave družbe je izreden strokovnjak, ki jo vodi po najboljših načelih vestnosti in poštenja. Vse seje nadzornega sveta in vodstva uprave so bile maksimalno vsebinske, strokovne, družba posluje uspešno v teh hudih časih inflacije in recesije,” je povedal.

Nova oblast torej izvaja kadrovsko čistko, ki se je ne bi sramovali turški vezirji zgodnjega Otomanskega cesarstva, ko so po celem imperiju menjavali in obglavljali uradnike kot za šalo. Čistko izvaja ne le nad tistimi z desnice, temveč celo nad svojimi. “Državo vodijo v pogubo, verjetno namenoma, iz razlogov, ki sem jih večkrat obrazložil in argumentiral. Več ali manj je docela razgaljeno, da so postavljeni potem ukradenih volitev iz centrov mednarodne moči, ki jim je zaton Slovenije ciljni interes,” je komentiral dogajanje Radonjić in vse skupaj, na čelu s predsednikom DUTB javno pozval k navedbi vsaj enega substancialnega, vsebinskega razloga za odpoklic celotnega nadzornega sveta.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...