Policija aretirala človeka, ki je želel s ceste odstraniti levega aktivista

Datum:

“Ni čudno, da je javno zaupanje v policijo padlo. Prepogosto so na strani zločinca in ne žrtve,” je na Twitterju zapisal eden od številnih uporabnikov, ki je bil zgrožen nad dejanjem londonske policije. Ta je namreč aretirala voznika, ki je poskušal odstraniti cestno blokado, ki so jo sredi ceste in to sredi belega dne postavili levičarski aktivisti.

Londonski policisti so med protestniško “akcijo” levičarskih aktivistov, ki so v preteklosti že povzročali nemire na ulicah in blokirali pot ljudem z zaporami, namesto aktivistov aretirali voznika, ki je blokado na cesti poskušal umakniti. Javnost je bila nad ravnanjem policije zgrožena.

Na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti policista, ki poklekne, da bi se pogovarjal z enim od članov Animal Rebellion, sestrskega gibanja levičarske skupine Extinction Rebellion, ki je lani že povzročala blokade na cestah. Ko je eden od voznikov, ki se mu je verjetno mudilo v službo, vzel stvari v svoje roke in začel enega od protestnikov vleči proti pločniku, je posredoval policist, vendar ne v pomoč vozniku, ampak za zaščito aktivista. Voznik je policistom zavpil “potem pa očistite cesto!” Kasneje v torek je metropolitanska policija objavila tvit, s katerim je potrdila, da je bil voznik aretiran zaradi napada.

Uporabniki družbenih omrežij so bili naravnost zgroženi nad dejanjem policije, ki bi morala opravljati svoje delo, kar je zapisala tudi televizijska voditeljica Paula London“Opravite delo, za katerega ste plačani, potem javnosti ne bo treba pomagati!” je tvitnila. Sledili so podobni komentarji: “Ekološki navdušenci blokirajo Westminstrski most, človek, ki se ravnokar skuša priti v službo, poskuša premakniti enega od njih in policisti ga aretirajo zaradi napada. Neverjetno!” je dodala kolumnistka Daily Maila Amanda Platell. “Če bi policija opravljala svoje delo, namesto da bi jih varovala, se javnosti ne bi bilo treba vmešavati. Tako se začne nasilje,” je dodala voditeljica televizijskih programov GB News Sophie Corcoran.

Foto: zajem zaslona

Levičarska skupina Extinction Rebellion, ki je lani že blokirala ceste in s tem blokirala ljudem pot v službe, je ponovno to storila v torek. RMX poroča, da se je incident zgodil v dopoldanskem času, ko se je pet levičarskih aktivistov vsedlo sredi ceste na Westminstrskem mostu v središču Londona in blokiralo vse prometne pasove v smeri bolnišnice St. Thomas. Protestirali naj bi proti vladnemu denarju za živinorejo, kar je popolnoma absurdno, vendar kaj pričakovati od ljudi, ki imajo sredi belega dne čas sedeti na mostu? Enakemu smo bili priča tudi tukaj – ljudje, ki nimajo obveznosti in službe in živijo na račun države, imajo pač čas protestirati.

 Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...