Sociopatsko vladanje Roberta Goloba in prvi človek NSi

Datum:

V tokratni Uri moči sta se gosta Edvard Kadič in Peter Gregorčič dotaknila teme o odstopu Valentina Hajdinjaka s položaja predsednika uprave DARSA, ki je niso pričakovalo tako hitro in brez “boja”. Menijo, da so v ozadju še druge povezave in da je NSi stranka enega človeka, ki pa ni njen predsednik. V drugem delu oddaje pa o neresničnih obljubah predsednika vlade in novi “brutalnejši politični eksekuciji”, ki je bolj brutalna od tranzicijske UDBE.

Uvodoma so se dotaknili političnih implikacij v zvezi z odstopom Valentina Hajdinjaka kot predsednika uprave Darsa. Ta je veljal za enega od simbolov povezave med Novo Slovenijo in Gibanjem Svoboda. Gregorčič pojasni, da je NSi kompleksna stranka, “stranka enega človeka”, pri čemer meni, da prvi človek stranke ni predsednik Matej Tonin, ampak glavni tajnik Robert Ilc.

Ilc je tisti, ki je imel pradavno željo postati kot Gregor Golobič, delovati iz ozadja,” je dejal in dodal, da se je na tem primeru zdaj jasno pokazalo, kako NSi dejansko funkcionira. “Dejansko je prvič izgubila nedolžnost.” Po Gregorčičevih besedah bi moral Hajdinjak po vsem tem le oditi na sodišče. “Če je tako prepričan v svoj prav, bi bilo prav tudi s stališča izoblikovanja pravne države, da gre na sodišče in to pokaže.” Gregorič v nadaljevanju izpostavi tudi javnosti manj znano povezavo med Hajdinjakom in Žigo Debeljakom, predsednikom uprave SDH, ki se po Gregorčičevih besedah družita tudi zasebno.

Kadič: Čudi me, da je Hajdinjak tako hitro odšel
“Bilo bi dobro, da se mi malo zmenimo, ali je ta Hajdinjak Nova Slovenija ali je menedžer Darsa ali kaj se v resnici sploh gremo tukaj na državnem nivoju,”
 je dejal Kadič. Meni, da trenutno vse skupaj deluje, kot bi bil Dars “pašnik nekega NSi, po drugi strani pa Hajdinjak mirno pred novinarji izjavi, da je on odstopil, da to ne bi škodovalo Darsu”, pri čemer Kadič izpostavi, da ni čisto jasno, kakšno škodo je imel Hajdinjak v mislih. “Mi se v resnici pogovarjamo o neki čudni točki politične sprege, ki je nedopustna. Ali se pejt ti menedžerja ali pa se pejt politikanta,” je dejal Kadič, ki se mu zdi čudno, da je Hajdinjak tako hitro odšel. Gostje ne izključujejo možnosti izsiljevanja, pa vendar bi Hajdinjak na tej poziciji moči in brez slabe vesti, kot pravi, da je, ostal in opral ime.

Odstopljeni predsednik Darsa Valentin Hajdinjak (Foto: Nova24TV)

Da se je afera šele začela, se strinjajo vsi komentatorji. Medtem ko je SDH na nek način na tiskovni konferenci v petek zadevo “zaključil”, vendar Gregorčič opozarja, da vzporedno tečeta dve zgodbi, pri čemer je ena domnevna povezava med Debelakom in Hajdinjakom. Gregorčič meni, da Hajdinjak ne bi ostal na tej poziciji po menjavi oblasti, če med njima ne bi bilo povezave in v ozadju ne bi bilo določenih lobističnih omrežij. V nadaljevanju pove, da je SDH z izjavo, da bodo po aferi izvedli forenzično preiskavo, želel “pokriti” celotno afero in rešiti stolček Hajdinjaku. Ta načrt so jim porušile naknadne informacije v Tarči na RTV. Kadič pravi, da v ozadju tlijo domnevno sporni Golobovi energetski posli in da bo ta afera “nekaj, kar se bo napihovalo in napihovalo … na trg se plasira kot neka velika afera, vendar če pogledamo, je v resnici ogromno nekega napihovanja”.

Je Golob sociopat?
Tema, ki so se je v nadaljevanju dotaknili, so bile izrečene neresnice s strani predsednika vlade, za katerega je vsak dan bolj jasno, da stvari izreče “na pamet” ali pa jih spreminja. Zadnji primer je njegova obljuba o rekonstrukciji vlade, ki je nato izginila iz dnevnega reda, in fizični material, da je bil zasačen na laži. Kaj se dogaja z Golobom, ali je to odraz njegovih značajskih lastnosti? Kadič pravi, da to, kar se zdaj kaže, govori že leto in pol, in da to niso novosti. V nadaljevanju izpostavi glavno lastnost sociopata, ki je med drugim tudi pomanjkanje vesti in empatije in da je Golob v preteklosti že ravnal tako, to je bilo vidno predvsem na primeru njegovega odnosa z Danijelom Bešičem Loredanom. “Kadrovski bazen okrog Goloba je prazen, nihče si ne želi več sodelovati z njim, če se potem tako obnaša,” je dejal.

Bivši Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in predsednik vlade Robert Golob (Vir: STA)

Ko se je Golob na enem od osrednjih medijev trudil oprati svoje ime, češ da ni pritiskal na policijo in da to dokazuje pisna izjava, s katero je prišel pred kamere, je Gregorčič dejal, da se je s tem “samoovadil”. Saj je Golob trdil, da je to izjava nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, čeprav je dokument podpisal nekdo drug. Gregorčič je izpostavil dejstvo, da je s “papirji mahal” že takrat, ko je pred volitvami zatrjeval, da ima plačo nižjo, kot je dejansko bila. Golob ima denar in več kot očitno zbira neke odpadnike znotraj varnostnih sil, ki jih zdaj združuje v neko svojo organizacijo,” meni Kadič, ki dodaja, da je na vidiku “bistveno bolj brutalna veja politične organizacije, kot je tranzicijska UDBA linija,” meni Kadič, ki dodaja, da je tudi njegov način politične eksekucije brutalnejši in da gre za mafijske prijeme.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...