Vlada se mudi na obisku v Zasavju: Ključna tema so investicije v infrastrukturo

Datum:

Vlada v zadnjem času obiskuje slovenske regije. Te dni se mudi v Zasavski regiji, poudarek obiska pa je na investicijah. 

Pri Vladi RS so sporočili, da Minister Jernej Vrtovec začenja dvodnevni obisk v Zasavski regiji v Občini Litija. Z županom Litije sta ob tej priložnosti spregovorila o nujno potrebni izgradnji obvoznice Litija, obvoznici Zgornji Hotič-Spodnji Hotič ter nadgradnji železniške postaje Litija.

Na trasi državne kolesarske poti pa pravkar poteka tudi gradnja od Litije do naselja Pogonik v skupni dolžini 5.078 metrov. Z omenjeno investicijo so ustvarjeni pogoji za povečanje oziroma nadaljnji razvoj trajnostne mobilnosti v občini Litija.

Predsednik vlade Janez Janša se mudi na obisku v Zasavju. (Foto: Twitter)

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa je prvi dan regijskega obiska v Zasavju izkoristil za obisk glasbene šole v Litiji ter tukajšnjega varstveno-delovnega centra. Ob tem pozdravljajo organizacijo tukajšnjega medgeneracijskega sodelovanja.

Minister Boštjan Koritnik na srečanju z županom Litije. (Foto: Vlada RS)

V okviru regijskega obiska naj bi se predsednik vlade Janez Janša srečal z županom Litije, Zagorja ob Savi in županjo Trbovelj. Obiskal bo podjetja Skitti, AHAC gradbeni inženiring ter DEWEsoft, srečal pa naj bi se tudi s predstavniki podjetniškega pospeševalnika Katapult.

Boštjan Koritnik je obiskal glasbeno šolo v Litiji. (Foto: Vlada RS)

Minister za delo družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj pa je ob tej priložnosti obiskal matični DSO Šmartno, kjer trenutno ni okužb s covidom-19, žal pa so okužbe v enoti Litija, kjer imajo vzpostavljeno rdečo in sivo cono. Zato pozivajo k cepljenju na cepilnih točkah. Vsak posameznik s tem najbolj pripomore k zajezitvi širjenja okužbe.

Minister Jernej Vrtovec se je mudil na območju med Litijo in Pogonikom, kjer nastaja nov odsek kolesarske trase. (Foto: Vlada RS)

Kot so že pred dnevi sporočili pri Vladi RS, je v načrtu uvodno srečanje članov vlade v Litiji na delavnem posvetu, zatem pa naj bi se odvijali ločeni programi premierja, ministrov in ministric. V okviru srečanja se načrtuje srečanja vladnih predstavnikov s podjetniki, predstavniki zavodov in občin ter drugimi deležniki, ki opazno vplivajo na razvoj regije. Regijski obisk naj bi se zaključil z javno tribuno, kjer bo govora o razvoju Zasavja.

Minister Vrtovec obiskal tudi območje gradnje nove litijske obvoznice. (Foto: Vlada RS)
Minister za delo, družino in socialne zadeve je obiskal DSO v Šmartnem. (Foto: Vlada RS)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...