Poslanka Bah Žibertova pojasnila, kdo v resnici ustrahuje državljane s podporo opozicije!

Datum:

“Če vodja policijskega sindikata javno podpira totalitarni režim, ki je povzročil holodomor, genocide in zaradi katerega je umrlo 200 milijonov ljudi, in za to izkorišča svojega otroka, me skrbi, kakšni so njegovi demokratični principi. To je zelo nevarno”, je med drugim na ponedeljkovi seji Odbora za notranje zadeve z naslovom “Divjanje nasilnežev na nezakonitih protestih in ukrepanje policije”, njegov predsednik je poslanec mag. Branko Grims, kritično izpostavila poslanka SDS Anja Bah Žibert. 

                   

V svojem govoru je poslanka SDS Anja Bah Žibert uvodoma spomnila, kako je predsednik KNOVS Matjaž Nemec sklical sejo z namenom seznanitve z delovanjem skrajnih desnih skupin. “V posmeh vsemu na tej seji, ki je bila zaprta in je nismo končali, ni bilo ugotovljeno nič, bilo pa je veliko medijskega pompa. Kot glavni govornik na seji je bil samozvani raziskovalni novinar Erik Valenčič“. Valenčič je po besedah poslanke znan skrajni levičar, ki se slika s kalašnikovkami in islamskimi skrajneži. “Ta naj bi govoril o skrajnih desničarskih skupinah, sam pa pripada skrajnim levičarskim skupinam, ki podpirajo najhujšo skrajno obliko islama!?,” je bila kritična.

Ker je govora o tem, da je do protestov, ki smo jim priča, prišlo, ker naj bi se državljani samoorganizirali, je Bah Žibertova na to pripomnila, da naj to govorijo v vrtcu, ne pa v Državnem zboru RS. “Vam bom pojasnila, zakaj se niso samoorganizirali. Dejstvo je, da so se protesti začeli, še preden se je oblikovala ta vlada, ki se je oblikovala na povsem demokratičen način. Povezave so jasne. Ti protesti so se zgodili med migrantsko krizo,” je pojasnila in ob tem pokazala sliko iz teh protestov, kjer je bila na eni strani skupina levih ekstremistov, Antifa, na drugi strani pa so bile babice in starejši ljudje. “Zraven so bili predstavniki stranke Levica in posamezniki, ki so vidni tudi na zdajšnjih protestih.”

Foto: Printscreen

Levica se ni ogradila od skrajnežev Antifa
Če bi kdaj sodelovala na kakšni okrogli mizi, ki bi jo organizirale skupine skrajnežev, bi se od tega distancirala in javno povedala, da sem v veliki zmoti. Tega kolegica Nataša Sukič, ki se je udeleževala javnih tribun Antife, ni storila. Ni pomembno, kaj je bila vsebina teh tribun, dejstvo je, da je bila organizirana pod zastavo Antife. Prav tako so se protestov udeležili predstavniki Mladinske aktivistične organizacije (MAO)“. Pokazala je njihovo fotografijo, kjer ti držijo v rokah napis: “smrt janšizmu”. “Gre za skrajne levičarje, ki so naj bi bili povezani s stranko Levica prek Larsa Podkrajška,” je zatrdila poslanka.

Foto: Printscreen

Kdo ustrahuje?
“Pravite, da ta vlada ustrahuje. Potem ko se vam pokazala vse te slike, mi povejte, kdo ustrahuje v tej državi?! Vi govorite, ljudstvo je proti tej vladi. Oprostite, od 2 tisoč do 3 tisoč zbranih ne more delati terorja nad vsemi ostalimi državljani. Ne morejo in ne smejo,”
je dejala in pojasnila, da je potrebno zavedanje, da ima samo Ljubljana 300 tisoč prebivalcev. “Pri vaših kolesarjih pa se jih zbere par tisoč”.

Foto: Printscreen

“Vi govorite, da so ljudje jezni na to vlado in zato protestirajo. Ne, dragi moji. Po Sloveniji ljudje dobesedno kričijo k temu, da je treba nekaj narediti, ker ne bodo plačevali stroškov za par tisoč ljudi, ki se tukaj zbirajo. Ve se, kdo je organizator,” je zatrdila in dodala, da če želijo imeti shode, naj jih prijavijo, tako kot mora to storiti vsak organizator prireditev. “Če dokumentov ni, je shod nezakonit in ga je treba razpustiti,” je dodala.

“Za vsako kolesarjenje ob petkih davkoplačevalci plačamo od 40 do 50 tisoč evrov. V tem letu smo zaradi neprijavljenih protestov plačali že višino dveh novih vrtcev ali ene nove šole,” je na odboru med drugim pojasnil minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

“Če me obravnava policist, pričakujem, da me bo obravnaval enako kot vsakega drugega,” je še dejala Bah Žibertova in spregovorila o vodji policijskega sindikata Kristjanu Mlekušu in dejala, da svojega otroka izkorišča za promocijo totalitarnega režima, ki je povzročil holodomor, številne genocide in zaradi katerega je umrlo več kot 200 milijonov ljudi. “Skrbi me, kakšni so njegovi demokratični principi. To je zelo nevarno.”

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....