Ob izidu referenduma Twitter na nogah: “Narod, sami sebi kopljemo še večjo gnojno jamo”

Datum:

Volilnih upravičencev je v Sloveniji trenutno nekaj več kot 1,71 milijona. Včeraj je bilo okrog 3200 odprtih volišč. Udeležba na volitvah in referendumih je državljanska dolžnost in opravili ste jo lahko od sedme ure zjutraj do sedme ure zvečer. Ste izrazili mnenje? Če ga niste in se še ne pritožujete nad izidom, počakajte nekaj let in videli boste, kaj smo državljani dopustili. Za vas smo izbrali tudi nekatere najboljše tvite, ki jim ni videti konca.

                   

Večina je ponovno nasedla Cerarjevi vladi, ki bo, kolikor se bo dalo, iztrošila davkoplačevalski denar. Tega je porabila že za referendumsko kampanjo. Za drugi tir bomo plačali najmanj 1,17 milijarde evrov. V SMC so trdili, da je “glas za drugi tir /…/ glas za razvoj Slovenije” in s tem zavedli mnoge. So ti resnično mislili, da je razvoj države odvisen od 27,1 kilometra dolge železniške proge? Mnogi zmotno menijo, da je referendumski glas “proti” pomenil, da drugi tir ne bo zgrajen. Ti nevedneži so seveda glasovali “za”in niso vedeli, da se na referendumu glasuje o zakonu, ki predpisuje izvedbo investicije, gospodarjenje in upravljanje z infrastrukturo ter dajatve.

Projekt v tistih, ki so glasovali proti, vzbuja pomisleke in dvome. Poglejte nekatere izmed tvitov, ki so preplavili Twitter. Ljudem le ni tako vseeno, a mnogi se bodo o pomenu in posledicah včerajšnjega neuspelega referenduma zavedli, ko bo že prepozno.

https://twitter.com/NeMaramButlov/status/912188556298289153

https://twitter.com/danijelkgrmek/status/911938303783526404

https://twitter.com/ziviinzivi/status/912203777326960640

Nizka udeležba na referendumu je bila sicer pričakovana, saj bi že v samem začetku o strokovnih stvareh in infrastrukturnih projektih, po besedah poslanca SDS Ljuba Žnidarja, morala odločati stroka. Projekt, poln korupcije, zastavljen na način, ki si ga je zamislila aktualna vlada, pa nas bo tepel še stoletja.

https://twitter.com/lucijausaj/status/912197059020709888

A. L.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...