Obami se tresejo hlače: V javnost prihajajo podatki, ki ga bodo dokončno pokopali

Datum:

WikiLeaksov Vault 7, ki je razkril, da CIA vdira v pametne telefone in računalnike, pametne televizije pa uporablja kot prisluškovalne naprave, se že nadaljuje z novimi podatki. Tuji mediji poročajo, da je Američanom uspelo pridobiti obsežen seznam ruskih tehnik kibernetskih napadov, ki so bili ‘podtaknjeni’ v zlonamerno programsko opremo, izdelano v drugih državah, vključno z Rusko federacijo.

Infowars poroča, da je možno, da je Obamova administracija obšla dovoljenje FISA za opravljanje elektronskega nadzora nad Rusi, ko so bili prepričani, da Rusi sodelujejo v Trumpovi kampanji ter da je dejansko prišlo do stikov med ruskimi agenti in Trumpovo ekipo. Seveda je povsem mogoče, da tisto, kar spremlja CIA, ne gre za dejanske stike med Trumpom in Rusi, vendar pa si v tem primeru CIA ustvarja pogoje, ki jih bodo razširjali pod pretvezo, da imajo dovolj “dokazov”, ter tako pridobili zeleno luč FISE pri opravljanju elektronskega nadzora nad Rusi. Ob tem pa se Američanom poraja vprašanje, ali ima CIA sploh dovolj zmogljiv proračun, da bi lahko podvajala svojo zmogljivost v primerjavi s tekmeci.

Podatki bi Obamo lahko dokončno uničili
Tako kot je WikiLeaks dnevno v javnost sporočal podatke o vodji volilne kampanje Hillary Clinton Johnu Podesti, predvsem s tem, da je razkrival njegova e-sporočila, pa WikiLeaks obljublja, da bo s sprostitvijo dokumentov Vault 7, ki so menda prava zakladnica informacij in bodo zanimale širšo javnost, uničili nekdanjega predsednika Obamo.

Po navedbah WikiLeaksa naj bi šlo za prvi del razkritja zaupnih dokumentov Cie, ki vsebuje 8.818 spletnih strani z 943 priponkami, ki so jih uredniki WikiLeaksa deloma zakrili, z namenom, da bi se izognili razkritju prave kode za kibernetska orožja. Celoten arhiv gradiva Cie naj bi prav tako vseboval več sto milijonov računalniških kod.

Obamovi privrženci so se sicer že konec tedna nadvse trudili, da bi za Obamo dosegli t. i. “Nixon Watergate obrambo”, češ da mu je bilo z zakonom prepovedano naročanje elektronskega nadzora nad Rusi, vendar pa je vse bolj očitno, da Trumpove besede, s katerimi s prstom kaže na Obamo, držijo – tudi v tem, da je Obama res prisluškoval njegovim pogovorom ter pogovorom njegovih ožjih poslovnih družabnikov, osebnih prijateljev in ostalih, ki so bili tesneje povezani s Trumpovo volilno kampanjo. V končnem delu pa je imel Obama kot vodja Združenih držav Amerike polno pravno odgovornost za dejanja v vseh podrejenih izvršilnih panogah, vključno s CIA, še piše Infowars.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...