Občina Brežice bo z novo infrastrukturno investicijo še izboljšala prometno varnost za vse udeležence

Datum:

Občina Brežice je za javnost objavila novico, da bo v mesecu juniju še ena pomembna investicija namenjena prometni varnosti in da so dela za obnovo Černelčeve ceste že v teku. S tem bo izboljšana varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pešcev in kolesarjev.

Občina Brežice je v juniju začela še eno pomembno investicijo za večjo prometno varnost. Stekla so dela za obnovo Černelčeve ceste v Brežicah v dolžini 400 m na odseku od prehoda za pešce pri Zdravstvenem domu Brežice do križišča na Pleteršnikovi ulici, kjer se zavije proti trgovini Hofer.  Vrednost investicije, ki obsega tudi novo krožišče, znaša približno 600.000 evrov.

Brežiški župan Ivan Molan je za medije povedal, da želi občina s celostno obravnavo območja izboljšati prometno varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pešcev in kolesarjev.  Trenutno so v teku dela na križišču Černelčeve ulice in Maistrove ulice pred trgovino Spar, kjer bo promet urejen s krožiščem. V nadaljevanju bo križišče Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič preoblikovano tako, da bo iz smeri trgovine Spar proti smeri trgovine Hofer vpeljan pas za leve zavijalce. Na celotnem območju se bodo uredile tudi površine za pešce in kolesarje ter javna razsvetljava (pločniki in kolesarske steze na obeh straneh ceste), da bodo ti varnejši in se bodo lažje vključevali v promet.  Sočasno z gradnjo se bo zgradil tudi nov plinovod na tem območju.

Foto: Občina Brežice

Izvajalec del je v postopku javnega naročanja izbrano podjetje HPG d.o.o. Brežice, investicija pa naj bi bila zaključena do 30. 4. 2023, v kolikor se bo izvajanje del lahko nadaljevalo tudi v zimskem času, pa je možno, da bo zaključena že prej. 

Foto: Občina Brežice

Zaradi izvedbe del je do 1. septembra 2022 potrebna popolna zapora ceste na delu Černelčeve ceste med Maistrovo ulico in Zdravstvenim domom Brežice. Po 1. septembru, ko bo potekala gradnja na delu Pleteršnikove ulice od Maistrove ulice do Ulice Alenke Gerlovič, pa naj bi promet potekal ob delni zapori ceste. Občina Brežice v tem času izvajanja del udeležence poziva k strpnosti in upoštevanju prometne signalizacije.

 Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...