Objavljamo sodbo Nadije Kardelj, ki je oglobila Milana Kreka

Datum:

Sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani Nadija Kardelj je Milana Kreka oglobila za tisoč evrov, NIJZ pa za 40 tisoč. V obrazložitvi sodbe mu očita, da je kot direktor NIJZ javno naročilo oddal brez izvedbe ustreznega postopka. Spomnimo, da je bil Krek dlje časa trn v peti vladajočih. 

                   

Spomnimo, da je že kmalu po nastopu vlade Roberta Goloba premier zahteval “glavo” Milana Kreka, eksekutor pa naj bi bil nekdanji zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.Usklajeno so se nadenj zgrnili tudi osrednji mediji. Kreka pa so se pozneje lotili tudi sodni mlini.

Sodnica Nadija Kardelj je v svoji sodbi lani ugotovila, da je NIJZ med koronakrizo sklenil posel za malo manj kot dva milijona evrov (1.966.800 evrov brez DDV) za vzpostavitev klicnega centra, ne da bi pri tem izvedel ustrezne postopke javnega naročanja, zato je naložila denarno kazen tako inštitutu kot Kreku, takratnemu vodji NIJZ. Inštitut je bil oglobljen za 40 tisočakov, Krek pa za tisočak.

V nadaljevanju objavljamo dokumente sodbo. Kot je znano, sta se NIJZ in takratni vodja NIJZ Krek na sodišču sklicevala na nujnost postopka zaradi širjenja epidemije, saj predpisanega postopka javnega naročanja do jeseni, ko so se slabe epidemiološke napovedi začele uresničevati, ne bi mogli izpeljati. Vendar pa po mnenju sodišča ni šlo za nepredvidljiv dogodek ali skrajno nujnost.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...