Obtožnica, ki Radana bremeni šestih umorov, je pravnomočna

Datum:

Obtožnica zoper zdravnika Ivana Radana je pravnomočna, so potrdili na tožilstvu. Zoper obtožnico, ki Radana med drugim bremeni šestih umorov, je namreč njegov odvetnik Milan Krstić vložil ugovor, saj da preiskava še ni končana, a z ugovorom na sodišču očitno ni uspel.

Obtožnica Radana bremeni šestih umorov iz morilske sle. Takšen umor se kaznuje z zaporom najmanj 15 let. Prav tako mu tožilstvo očita ponarejanje listin, za kar je zagrožena dvoletna zaporna kazen, ter osem kaznivih dejanj neupravičenega strokovnega snemanja, kar se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Obtožen tudi zlorabe uradnega položaja
Radan je glede na obtožnico zlorabil tudi uradni položaj oz. uradne pravice. Kazenski zakonik določa, da se javni uslužbenec, ki svoj uradni položaj izrabi zato, da bi pridobil kakšno nepremoženjsko korist oz. komu prizadejal škodo, kaznuje z zaporom do enega leta. Če povzroči večjo škodo, se kaznuje z zaporom do treh let.

Radanu prav tako očitajo tri kazniva dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog, za kar je zagrožen zapor med pol leta in osem let. Če to stori zdravnik, je kazen višja – od enega do dvanajstih let zapora.

N. K., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...