Sporna oddaja Dosje na RTV o migracijah

Datum:

RTV je pred kratkim predvajal dokumentarno oddajo Dosje na temo migrantov, ki se hočejo iz Bihaća preko Hrvaške pretihotapiti v Slovenijo. Oddaja izredno neobjektivno in benevolentno obravnava mlade moške migrante iz Eritreje, Pakistana, in od drugod, družino iz Afganistana, eno Ukrajinko, ki so jo po dvajsetih letih izgnali iz Nizozemske, bando oboroženih Afganistancev, ki na Plješavici (hrib pri Bihaću) napada druge migrante in bando pakistanskih migrantov, ki tudi napada druge migrante, itd.

Novinarji oddaje Dosje RTV nobenega migranta niso vprašali, zakaj so migrirali iz svojih matičnih držav? Kaj jim je grozilo? Kako in zakaj so bili doma preganjani, zaprti, mučeni? Nič od tega. Pozorni gledalec ni mogel spregledati, da nobenemu intervjuvanemu migrantu pravzaprav nič ne manjka. Tudi denarja imajo očitno dovolj. Vsi so bili videti zdravi, svobodni, dobre volje so kurili taborne ognje v napol porušenih hišah iz zadnje bosanske državljanske vojne. Očitno je bilo, da imajo težave pač samo zato, ker so se sami odločili, da ponovno in ponovno kršijo zakon, ker hočejo ilegalno preko državnih meja evropske unije. Njihov cilj je ilegalno priti do čim bolj bogatih držav Evropske unije, da bi dobili čim več socialnih denarnih sredstev.

Vsi migranti so povedali, da so že 10 do 20 krat poskušali iz Bosne preko Hrvaške priti v Slovenijo (od tam pa naprej na zahod), pa jih je bodisi hrvaška policija vrnila v Bosno ali pa slovenska policija na Hrvaško. Afganistanska družina je na koncu zaprosila za azil na Hrvaškem. Ostali migranti pa bodo poskušali še naprej prti do bogatejših evropskih držav. Migranti so se pritoževali, da jih pri tem tepe hrvaška policija, Bosna pa da jih slabo oskrbuje z nastanitvijo, hrano in medicinsko nego. Niso se pritoževali čez slovensko policijo.

Kam je šel denar namenjen za migrante?
Novinarji oddaje Dosje RTV, nobenega ilegalnega migranta niso vprašali, zakaj ni zaprosil za azil v Bosni? V Bosni je mir, ljudem nič ne manjka, nikogar ne preganjajo, tudi muslimanov in džamij je veliko. Evropska unija je dala Bosni veliko milijonov evrov za oskrbo migrantov. Ta denar verjeto v Bosni ni prišel do migrantov, pokradli so ga funkcionarji in nevladne organizacije, ki naj bi skrbeli za migrante. Če bi bili novinarji oddaje Dosje RTV Slovenija pošteni in objektivni, bi se morali ukvarjati s temi vprašanji, ne pa karkoli očitati slovenski vladi in slovenski policiji. In nadalje, če bi bili ti novinarji pošteni in objektivni, bi se morali obrniti na hrvaško vlado in policijo, zakaj tepe in grdo ravna z migranti? Nič od tega ni bilo v oddaji Dosje. Namesto tega hoče levičarska, neobjektivna dokumentarna oddaja Dosje RTV Slovenija, očitati in vzbujati slabo vest Slovencem in vladi Janeza Janše, da grdo dela z ilegalnimi migranti. To očitno ni objektivna dokumentarna oddaja, temveč hudo pristranska levičarska propagandna oddaja.

Zakaj vojska ne varuje meje
Drži, da velika večina migrantov, noče ostati v Sloveniji. Podobno, kot vsi naši najsposobnejši ljudje, strokovnjaki, inženirji in zdravniki množično odhajajo v bogatejše evropske države, kjer so bolje plačani. Prejšnje leve vlade so migrante enostavno spustile preko Slovenije naprej v Evropo. Tako ravnanje je povzročilo, da so sosednje države (Avstrija, Italija) upravičeno zaprle mejo s Slovenijo, kar je povzročilo težave slovenskemu gospodarstvu in našim državljanom. Sedanja vlada Janeza Janše hoče, povsem logično in zakonito, varovati Schengensko mejo, preprečiti vdor ilegalnih migrantov v Slovenijo, ter z davčno zakonodajo povečati plače najsposobnejšim strokovnjakom, da bi ostali v domovini. Vlada Janeza Janše pomaga slovenskim državljanom in gospodarstvu, da bi bili varni, svobodni in živeli v blagostanju. Edino pravilno. To pa je kajpada s stališča skrajnih levičarjev, zavrženo in fašistično. V parlamentu pa so levičarji preprečili, da bi Slovenska Vojska varovala našo mejo s Hrvaško. V resnici je to levičarsko mišljenje, hudo slaboumno in proti državno. V vseh državah vojska varuje mejo. Zato jo pa imamo.

Veseli migranti so se prebili v Slovenijo (Foto: Printscreen)

Ne Evropska unija, še manj Slovenija, ne more rešiti sveta, ne more rešiti bede in revščine stotine milijonov ljudi v mnogih afriških in arabskih državah. Niti najmanj pa ni Evropska unija, še manj pa Slovenija, kakorkoli kriva za revščino in bedo na svetu. Kar nam hočejo levičarji ves čas podtikati.

Kaj vse ilegalni migranti prinesejo v Evropo
Za revščino in bedo so afriške in arabske države krive same. Zaradi neenakopravnosti žensk imajo enormno rodnost, zaradi brezpravja imajo enormen kriminal, medsebojno klanje in posiljevanje žensk. Zaradi ekstremističnih religij imajo verske sektaške vojne, pobijanje. Zaradi medsebojnega nacionalnega ali plemenskega sovraštva ter surove borbe za oblast, imajo državljanske vojne, genocid, lakoto in bedo. Vse to svoje sranje izvažajo s hordami ilegalnih migrantov v Evropo. Evropejci vsega tega sranja nočemo. Nočemo državljanske vojne, ki grozi v Franciji. Nočemo posiljevanja žensk. Nočemo obrezovanja genitalij deklic. (Število obrezanih deklic in žensk se je samo v Nemčiji v od leta 2017 do 2020, povečalo za 68 tisoč. Neuradno živi v Evropi 600 tisoč obrezanih žensk. Gnusno. Odvratno. Veliko deklic je zaradi infekcij v mukah umrlo, preživele so fizično in duševno pohabljene. Kje ste slovenske feministke? Ste kaj demonstrirale in kolesarile pred parlamentom?) Nočemo terorističnih napadov! Nočemo klanja in obglavljanja učiteljev! Nočemo množičnega pobijanja po trgih, ulicah in stadionih povsod po Evropi! Nočemo požiganja krščanskih cerkva in klanja v njih. Nočemo!

Ilegalni migranti v Bosni, ki jih je obravnavala oddaja RTV Dosje, nimajo nobene od zgoraj naštetih težav v afriških in arabskih državah, saj noben migrant niti z besedo ni omenil trpljenja, preganjanja, mučenja v svoji matični državi. Vsi pa so izrazili željo za boljšim življenjem, katerega jim po njihovem dolžna omogočiti in plačati ciljna zahodna država v Evropski uniji. Vsi tisti Evropejci, ki se z njihovimi željami ne strinjamo, smo kajpada – fašisti.

Želja za boljšim življenjem je upravičena in razumljiva. To željo imamo vsi ljudje, tudi Evropejci. V Evropi se še vedno živi najbolj varno in najbolje na svetu. To nam hočejo vzeti. Evropejci ne moremo rešiti celega sveta. Evropejci lahko in moramo rešiti sebe. Zato moramo kot prvo temeljito zavarovati zunanje meje Evrope.

dr. Janez Suša

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...