Odlazkovo smetje straši z zaprtjem države, ki se ne bo zgodilo – lahko bi pripomogli k večji precepljenosti, dnevno število okužb je poletelo prek tisoč!

Datum:

“Nobenega zaprtja države ne bo. Rumenjak SD tajkuna Odlazka ponovno širi laži in nagaja v boju z epidemijo. Je pa že cca. 100 razredov v karanteni, ker se mnogi iz sebičnosti ne cepijo, čeprav je cepiva dovolj in je vsem na voljo brez plačila,” se je odzval premier Janez Janša. 

                   

Medijski tajkun Martin Odlazek in njegov rumeni tiskani časopis in portal Svet24 sta približno tako brezupna in škodljiva kot vodja sindikata SVIZ Branimir Štrukelj, ki bi se bolj ukvarjal z brezplačnim samotestiranjem učiteljev in očitki vlade, da je kriva za nizko precepljenost, kot pa vso svojo energijo usmeril v poziv k cepljenju zaposlenih v šolstvu, ki je povsem zastonj, obenem pa bi bilo koristno za vse, razen morda za manipulatorje tipa Odlazek.

Stvar je v tem, da bi dovolj velika precepljenost končala rajanje tako Odlazka in njegovih medijev kot tudi Štrukljevo, za katerega že dolgo časa znova in znova spoznavamo, da je na vrhu SVIZ-a bolj zaradi samega sebe. Odlazek ima v primeru nizke precepljenosti v rokah sicer dve taktiki. Če bi bilo državo treba vnovič zapirati, bi pri Svetu24 ponovno pisali o pomanjkanju denarja za reševanje covidne krize, če bi ostali odprti, pa bi brez kančka odgovornosti za svoje predhodne poročanje hipokritično poročali o “nepotrebnih smrtih zaradi epidemije”. Vse za ustvarjanje nezadovoljstva.

Nova laž in provokacija “neodvisnega” Sveta24 v lasti medijskega tajkuna Martina Odlazka, ki si je nazadnje priskrbel še Večer. (Foto: Twitter)

Da ne govorimo o ekskluzivni promociji covid skeptikom, denimo Marku Potrču in njegovemu “sanjskemu” švedskemu modelu reševanja koronakrize. Dejstvo je, da Odlazek Janševi vladi ne privošči uspeha pri reševanju covidne krize, bodisi za to, da vzdržujejo branost, saj bi ta brez drame padla, bodisi zaradi drugih protivladnih vzgibov, za katere vemo že lep čas. To, da vladi ne privoščijo uspeha, so med drugim potrdili z objavo prispevka z naslovom “Poglejte, kako brez sramu se hvali vlada”, objavljenega 11. marca.

Primerjava poročanja v Sloveniji in v Avstriji (Foto: Twitter)

V njem so uspeh vlade poskušali očrniti s krivičnimi obtožbami kulturnega ministra Vaska Simonitija: “Vlada se je že večkrat pohvalila, da je za leto 2021 sprejela rekorden proračun za kulturo, čeprav je bila deležna številnih opozoril, da ni tako. Leta 2019 je bilo v proračunu za kulturo 202,6 milijona evrov, leta 2020 209,5 milijona evrov, za leto 2021 je predvidenih 191,7 milijona evrov. Če k temu dodamo še sramoten odnos ministra Simonitija do kulturnih delavcev, blokiranje sredstev za filmske projekte in nelegalno ravnanje pri obravnavi statusov samostojnih kulturnih delavcev, je kultura zagotovo področje, pri katerem bi se lažne hvala naša vlada lahko vzdržala.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska komisija Sloveniji priporoča dvig konkurenčnosti

Včeraj smo poročali, da je Slovenija nazadovala na globalni...

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...