Odločbe o dolgotrajni oskrbi so potrata davkoplačevalskega denarja

Datum:

Ob odločbah, ki je pripravilo Ministrstvo za solidarno prihodnost, okoli dolgotrajne oskrbe, so se pojavili zapisi, da je nepotrebno zapravljanje denarja edini dosežek ministra Maljevca. Poslanka SDS Jelka Godec pa opozarja, da je to davkoplačevalce stalo skoraj 1,3 milijona evrov. Zaradi tega je na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje vezano na izdajo odločb okoli dolgotrajne oskrbe.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je pred dnevi odposlal novih 200.000 odločb glede upravičenosti do dolgotrajne oskrbe, s čimer je 1.250.000 zavarovancev obveščenih, da so vključeni v sistem dolgotrajne oskrbe. Pri tem se mnogi sprašujejo o smiselnosti tovrstnega obveščanja. Ne samo zato, ker se jim zdi vsebina odločbe nerazumljiva, zaradi česar vsak dan na zavod kliče več sto ljudi, ampak tudi zato, ker je cena pošiljanja po pošti skoraj 1,3 milijona evrov. Na družbenih omrežjih se tako državljani že odzivajo s sporočili, da njim ni potrebno pošiljati nesmiselnega obvestila, ki zgolj samo stane, od njega pa ni nobene dodane vrednosti.

Zanima me:

1. A se vam res zdi smiselno pošiljanje nerazumljivih in brezpredmetnih odločb, s čimer praktično samo zapravljate davkoplačevalski denar?

2. Ali ni mogoče najti drugega, bolj ustreznega sistema informativnega obveščanja državljanov o upravičenosti do dolgotrajne oskrbe?

3. Ali je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije dobil dodatna namenska sredstva za pošiljanje odločb o upravičenosti državljanov do dolgotrajne oskrbe?

Celjski glasnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...