[Ogorčeni so] Čeprav je grozil uslužbenki, policija zdaj namesto Zlatana Čordića preiskuje Ministrstvo za kulturo

Datum:

V četrtek sta prostore ministrstva obiskala dva policista Oddelka za gospodarsko kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana. Zbirala sta informacije o domnevnem kaznivem dejanju, povezanem z izbrisom Zlatana Čordića – Zlatka iz razvida samozaposlenih v kulturi in s prenehanjem pravice do plačila prispevkov za socialno varnost, poroča Celjski glasnik.

Uradnika, ki ju je sprejel, sta med drugim spraševala o podrobnostih o tem, kdo na ministrstvu je napisal odločbo, s katero se je Zlatanu Čordiću odvzelo status samozaposlenega v kulturi, ali so se z odločbo vsi na ministrstvu, vključno s pravno službo, strinjali in ali je kdo na ministrstvu o odločbi imel pomisleke. Povedala sta, da preiskujeta sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, in sicer na podlagi anonimne prijave, postopek pa vodi okrožno državno tožilstvo. Kdo je kaznivega dejanja osumljen, nista želela komentirati.

V sporočilu za javnost so se na policijski obisk odzvali tudi na Ministrstvu za kulturo. Kot pojasnjujejo, Zlatan Čordić – Zlatko ni nikoli izgubil pravice do plačevanja prispevkov za socialno varnost. Je pa ministrstvo doživelo cel kup organiziranih zastraševalnih napadov na stavbo in uslužbence.

Grožnje pred ministrstvom za kulturo (Foto: Nova24TV)

Spomnimo. Ulica pred ministrstvom je bila večkrat blokirana, tako da uslužbenci niso mogli nemoteno domov, stavba ministrstva je bila večkrat popisana z grafiti, pred ministrstvom pa so znani storilci postavili krvave mize in stole z imeni ministra in uslužbencev ministrstva. “Gospod Čordić pa je povrhu vsega s smrtjo grozil uslužbenki ministrstva. Preseneča nas, da je vsakega od teh primerov tožilstvo spregledalo,” so sporočili z Ministrstva za kulturo.

Na ministrstvu tako menijo, da gre za nedopusten poseg v neodvisnost uradništva, ki je postopek začelo po uradni dolžnosti in skladno z vsemi strokovnimi merili, “hkrati pa posmeh pravni državi, saj na drugi strani tožilstvo groženj uslužbencem in ministru nikoli ni jemalo resno”.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...

[Video] Simoniti brez dlake na jeziku o Golobu in Kučanu

"Trdim, da ni samo bedak, ampak da je avtentičen...