Okroglih 70 Donalda Trumpa

Datum:

Poslovnež, politik, republikanski kandidat za ameriškega predsednika in najslavnejši slovenski zet danes praznuje sedemdeseti rojstni dan. Trenutno je sicer povsem zaposlen s predsedniškimi volitvami, v katerih želi premagati demokratsko protikandidatko Hillary Clinton. 

Donald Trump se je rodil na današnji dan leta 1946 v mestu Queens v zvezni državi New York City v Združenih držav Amerike. Je poslovnež, v zadnjem času pa predvsem znan kot politik.

Trump je lastnik podjetja The Trump Organization, ki ima v lasti več podjetij, ki se ukvarjajo z nepremičninami. Je lastnik več restavracij, imel je svoj resničnostni šov, znan pa je predvsem po svojih kontroverznih izjavah.

Foto: epa
Foto: epa

Za ameriškega predsednika je kandidiral že leta 2000, a je umaknil svojo kandidaturo, še preden so se pričeli deliti glasovi.

Donald Trump je bil poročen že trikrat, prvič s češko manekenko Ivano Zelinčkovo, s katero je imel tri otroke. Nato je bil za kratek čas poročen z manekenko Marlo Maples, v Sloveniji pa je najbolj poznan po svoji tretji ženi. Poročen je namreč s slovensko manekenko Melanio Trump, s katero imata tudi sina Barrona.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...