Pakistanska kristjanka Asia Bibi bo o svoji grozljivi usodi šeriatskega prava v Pakistanu spregovorila v knjigi Končno svobodna

Datum:

Najbolj znana pakistanska kristjanka Asia Bibi sporoča v svoji avtobiografski knjigi Končno svobodna, da nad vsemi kristjani v Pakistanu visi t.i. Demoklejev meč. Na smrt obsojena Asia Bibi je po dolgoletnih sodnih postopkih našla zatočišče v Kanadi. Iz Kanade pa še vedno opozarja na težaven položaj kristjanov v Pakistanu. Knjiga bo izšla v mesecu septembru. 

                   

“Ne glede na mojo svobodo, večina kristjanov v Pakistanu živi v težkih življenjskih razmerah. Podvrženi so represiji vladajočih. Nad njimi visi usoda Demoklejevega meča, “ sporoča najbolj znana krščanska pakistanska zapornica Asia Bibi. To je le ena izmed grozljivih izkušenj, ki jih je opisala v svoji knjigi Končno svobodna.

Knjigo Končno svobodna je napisala skupaj s francosko novinarko Anne-Isabelle Tollet. Knjiga bo na svetovnih policah dosegljiva letošnjega septembra. Po poročanju Jihadwatch so v knjigi opisane njene hude osebnostne muke, ki jih je preživljala zaradi svoje vere v šeriatskem sistemu Pakistana. ” Zažigali so moje zapestje. Težko sem dihala. Postala sem žrtev fanatikov v zaporu. Moje solze so mi bile edina uteha v zaporniški celici,” se svoje grozljive preteklosti spominja Asia Bibi.

Grozili so ji s smrtjo, ni smela zapustiti države
V preteklosti smo na našem portalu poročali o usodi Asie Bibi, ko je vrhovno pakistansko sodišče razsodilo sodbo v njeno pridi. V večini pakistanskih večjih mest so se organizirali nasilni protesti in izgredi. Izgrede naj bi organizirala skrajno islamistična stranka Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Določeni muslimani, povezani s stranko, pa so grozili, da bodo ubili Bibijevo, njenega odvetnika, kot tudi sodnike, ki so jo oprostili. Svoje zatočišče je našla v Kanadi, od koder opozarja na krivice in težko življenje kristjanov v Pakistanu.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Madžarska in Nemčija protestirata proti dodatnim uvoznim dajatvam na kitajske avtomobile

Odločitev Evropske komisije, da uvede dodatne uvozne dajatve na...

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...