Bratuškova še bolj zmedena kot Židan! Preberite njen absurden izgovor, zakaj se ne bo udeležila pogovora z Janezom Janšo

Datum:

V ponedeljek je svojo pobudo v zvezi s pogovori glede vzpostavitve morebitne nove projektne vlade predstavila tudi SAB, ki je povabilo poslala vsem strankam, izključili so le največjo parlamentarno stranko SDS. Ta stranka sicer ni izključevala pri svojem ravnanju, saj je na pogovore o reševanju politične krize povabila prav vse stranke, tudi SAB, kjer pa vabila očitno sploh niso prebrali. Kako se je takšno izključevanje končalo smo že videli po zadnjih parlamentarnih volitvah in ni presenetljivo, da so se sanje Bratuškove o novi “sredinski koaliciji” hitro razblinile. Takoj so jo namreč zavrnili v LMŠ, skrajni Levici in SNS, nenaklonjeni ideji pa so tudi v SD. Stranki SAB so sicer očitno šteti dnevi, prav v ponedeljek je iz nje izstopil podpredsednik, nekdanji minister in dolgoletni sodelavec Bratuškove, Iztok Purič, ki nad svojo nekdanjo šefico ne skriva razočaranja!

Slovenska demokratska stranka ni izključevalna, saj je, kot smo na Nova24TV že poročala, k pogovorom povabila prav vse stranke. “Kljub mnogim, zaradi nespametne politike izključevanja zamujenim priložnostim v času od zadnjih volitev lahko uresničevanje tega temeljnega cilja še vedno znova postavimo v ospredje in nadoknadimo vsaj nekaj zamujenega. Predvsem s pospešenim odpravljanjem ovir za hitrejši in geografsko enakomernejši razvoj države, z več svobode, varnosti, odgovornosti in pravičnosti, z vzpostavitvijo reda v zdravstvu, uveljavljanjem strateških odgovorov na demografski problem ter sooblikovanjem evropskih rešitev,” je med drugim v vabilu zapisal predsednik SDS in največje parlamentarne stranke Janez Janša v vabilu na pogovore o možnih razpletih politične krize ter pripravljenosti za oblikovanje večinske koalicije Za Slovenijo.

Tja je bila povabljena tudi SAB, od koder se je oglasil Jernej Pavlič s sledečim izgovorom:

“Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vabilo na sestanek. Žal se moramo opravičiti, ker imamo v istem terminu že sklicane organe stranke, na katerih bomo sprejeli odločitev kako naprej.

Z lepimi pozdravi,

Jernej Pavlič”

V SAB dopisa sploh niso prebrali, očitno niso pripravljeni na pogovore o politični krizi, ki so jo sami (so)povzročili
Iz dopisa je bilo jasno razvidno, da bi se lahko predstavniki SAB po potrebi dogovorili tudi za drug termin, pogovora. V odzivu jih je na to spomnil tudi predsednik SDS Janša, ki jih je obenem opomnil, da so politično krizo, o rešitvi katere se s SDS ne želijo pogovarjati, sami (so)povzročili:

“Spoštovani g. Pavlič,

hvala za poslani odgovor, čeprav očitno predsednica ni imela časa, da v celoti prebere naš dopis.

V njem namreč jasno piše, da se lahko dogovorimo za drug termin  srečanja, če vam predlagani ne ustreza.

Vaš odgovor žal tako ne moremo razumeti drugače kot pomanjkanje interesa za pogovore o izhodu iz politične krize, ki ste jo so(povzročili).

Smatramo, da ste se tako zaenkrat sami izločili iz kroga, ki je pripravljen iskati rešitve.

Lep dan,

Janez Janša”

Foto: Demokracija

Bratuškova s petimi sedeži sanjala o svoji koaliciji
V ponedeljek je svojo pobudo v zvezi s pogovori glede vzpostavitve morebitne nove projektne vlade sicer predstavila tudi SAB. Alenka Bratušek je k premisleku po poročanju Slovenske tiskovne agencije pozvala vse stranke podpisnice predloga novele zakona o volitvah v DZ ter DeSUS z oblikovanjem projektne vlade pa bi predčasne volitve zamaknili za toliko časa, da se sprememba volilnega zakona lahko sprejme. Izbira med zgolj predčasnimi volitvami ali vlado pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu, menijo. Prepričani so namreč, da brez sprememb volilne zakonodaje in uvedbe sistema prednostnega glasu, ki bo državljanom omogočil več vpliva na to, kdo bo izvoljen poslanec, na naslednjih volitvah ni mogoče pričakovati bistveno drugačne sestave slovenskega parlamenta. To pa bi ponovno oteževalo sestavo trdne vladne koalicije.

Sredstev za dosego svojih ciljev ne izbira niti Alenka Bratušek, predsednica miniaturne SAB.

Iz morebitne nove “sredinske” koalicije izključili največjo stranko SDS, povabili pa so skrajneže iz SD in Levice
Predlog novele zakona o volitvah v DZ je v petek v parlamentarno proceduro vložila skupina 59 poslank in poslancev LMŠ, SD, SMC, SAB, NSi, SNS in Levice s prvopodpisanim Branetom Golubovićem iz LMŠ. Za sprejetje potrebujejo 60 glasov. Kot so pri SAB zapisali v pismu vsem parlamentarnim strankam z izjemo SDS, preverjajo “možnosti sodelovanja v novi sredinski koaliciji, ki bi si jasno začrtala cilje in jih v tem letu izpeljala. Vodenje te vlade bi morala prevzeti ena od strank z največ poslanci.” Sanje o novi koaliciji so se Alenki Bratušek, katere stranka ima v Državnem zboru samo 5 sedežev, hitro razblinile. Ne le, da je bilo od nje popolnoma neresno sploh razmišljati o takšni pobudi s petimi sedeži, naravnost neverjetno je tudi, da je takoj izključila največjo parlamentarno stranko SDS, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah prepričljivo zmagala. Podobno je bila SDS iz pogovorov izključena že v pogajanjih takoj po volitvah in prav to je pripeljalo do točke, na kateri smo danes.

Butasto idejo Bratuškove so tako takoj zavrnili v LMŠ in v skrajni Levci, prav tako pa tudi v SNS. Potencialni partnerji SAB so tako ostali le še DeSUS, NSi, SMC in SD, pri čemer slednji ne skrivajo nenaklonjenosti do blodenj Bratuškove. Skupaj jim torej tudi teoretično ostane le še maksimalno 37 glasov.

Bratuškova je v torek zato napovedala, da bosta organa stranke v petek odločila, kako bo SAB delovala naprej, bo pa Bratuškova takrat predlagala začetek priprav na morebitne predčasne volitve. Prepričana je, da so na volitve pripravljeni in da bo njihov rezultat boljši kot leta 2018. Po njenih ocenah bodo na naslednjih volitvah dobili med sedem in osem poslanskih mandatov.

Jošt Žagar

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovičeva na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...