Razkrivamo: Zakaj slovenska levica ne mara slovenske države

Trije pomembni poslanci LDS leta 1990: Gregor Golobič, Zoran Thaler in Jožef Školč. LDS je bila stranka, ki ni bila navdušena nad ustanovitvijo slovenske nacionalne države (foto: Tone Stojko, hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije).

V poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Slovenija doživljala nekakšno novo narodno prebujanje, ko so zagovorniki slovenske države pridobivali vse več podpore. Toda po drugi strani so bili med politiki in levičarsko usmerjenimi intelektualci številni, ki so zavračali tako slovensko državo kot tudi koncept naroda, saj so ga imeli za nekaj preživetega.

25-letnica slovenske države je priložnost za zgodovinski pregled slovenskega osamosvajanja od Jugoslavije. Ko govorimo o programskih temeljih slovenske države, seveda ne moremo mimo “novorevijašev” in slavne 57. številke Nove revije iz februarja 1987, v kateri so bili objavljeni Prispevki za slovenski nacionalni program.

Levica, ki je zavračala slovensko nacionalno državo
Te prispevke je slovenska partijska oblast, ki je še vedno prisegala na Jugoslavijo, pričakala na nož, smešili pa so jih tudi številni levičarski intelektualci, zbrani okoli tednika Mladina. Ti so gledali na narod kot na nekaj preživetega in nemodernega, zato jim je bila ideja o slovenski nacionalni državi nekaj tujega, celo nevarnega. To zavračanje naroda in nacionalne države v veliki meri temelji na marksistični teoriji o odmiranju narodov in držav.

Poleg ideje o slovenski državi oziroma o slovenski suverenosti je bilo za kroge, ki jih je navdihovala Nova revija, značilna tudi ideja Srednje Evrope. Leta 1983 je češki pisatelj Milan Kundera, ki je pred komunisti leta 1975 zbežal na Zahod, v Franciji izdal esej Ugrabljeni Zahod ali tragedija Srednje Evrope. Ta obuditev ideje Srednje Evrope je imela močan protisovjetski in protikomunistični naboj. Kundera je trdil, da je bila Srednja Evropa, ki so jo leta 1945 zasedle enote Rdeče armade, s tem odtrgana od Zahoda in zahodne civilizacije.

Slovenci se navdušijo nad Srednjo Evropo
Ta esej je bil leta 1984 preveden tudi v slovenščino, in sicer v zgoraj omenjeni Novi reviji z naslovom Tragedija Srednje Evrope. Pojem Srednje Evrope je med Slovenci, ki jih je vse bolj ogrožal jugoslovanski centralizem in unitarizem, kmalu dobil protijugoslovanski naboj. Srednja Evropa je tudi postala nasprotje Balkana. Ideja Srednje Evrope je bila tako eden od temeljev krepitev teženj od osamosvojitve Slovenije od Jugoslavije.

Veliki navdušenci nad idejo Srednje Evrope so bili v Društvu slovenskih pisateljev (DSP), ki je bilo takrat v prvih vrstah boja za večjo slovensko suverenost. DSP je tako od leta 1986 skupaj s Kulturnim društvom Vilenica začel vsako leto organizirati srečanje pisateljev, pesnikov, dramatikov in esejistov iz Srednje Evrope – mednarodni literarni festival Vilenica.

Nasprotovanje osamosvajanju od Jugoslavije
Kot je ugotovil avstrijski pisatelj Peter Handke (sam sicer nasprotnik srednjeevropske ideje in pozneje tudi zagovornik srbskega voditelja Slobodana Miloševića), je prav želja po Srednji Evropi Slovence pripravila do tega, da so se odcepili od Jugoslavije. No, ni samo Handke vihal nosu nad srednjeevropsko idejo, tudi slovenski levičarski intelektualci, ki so zavračali idejo slovenske nacionalne države, niso bili navdušeni nad slovenskim oziranjem po Srednji Evropi.

Še tik pred osamosvojitvijo Slovenije so se na primer v Mladini pojavljali članki, ki so se norčevali nad slovenskim oziranjem po Srednji Evropi (Avstriji, Bavarski …) in napovedovali, da bo Slovenija, če bo odšla iz Jugoslavije, prej ali slej postala le deseta avstrijska dežela in ne suverena država. Ti levičarski intelektualci so bili ideološko jedro Liberalnodemokratske stranke (LDS), ki jo je takrat vodil Jožef Školč. Zato ne preseneča, da je ta stranka koaliciji Demos, ki je želela osamosvojiti Slovenijo od Jugoslavije, najbolj metala polena pod noge.

Aleš Žužek

 • dr Janez Sveti

  No pa imamo napolnjeno jutranjo prvo stran. Malo starih levičarskih misli, malo Turčije in izmišljena novica iz Evrope.Za dekoracijo pa še prepis novice iz Japonske.
  Dr Janez Sveti zgrožen

  • Ruggedplant

   Saj imaš tudi MMC in Mladino, če te stvari zate niso relevantne. Najlaže je s fiktivnega neba “srati” po ljudeh brez konstruktivne kritike. Vsegliharski rdečekožci pa boste ta portal s takšnim inferiornim intelektualnim dometom komentatorjev le stežka uničili, to bi menda po vseh teh mesecih poskusov in provokacij lahko že dojel…

   • dr Janez Sveti

    Tudi sedaj se motiš.Nisem politični levak. Vas je pa kar nekaj na desnici, ki ste še bolj krvoločni, zbadjivi, nesramni in primitivni, kakor na levici. Ti si eden od takšnih.
    In kaj mi moreš, če ne razmišljam, kakor ti in pišem, kakor mi paše?
    Nič.
    Uživaj dan!
    Dr Janez Sveti vesoljc

    • rrrrr

     Janez, več maske, več šminke, drugače ne bo šlo. Ljudje te že poznajo, iz katere galaksije si bil izstreljen. Svoje intelektualne in misijonarske blagre iz te galaksije deli veliko bolj preudarno, pa te ne bomo tako hitro spet ( spet!) pogruntali, kot Neandertalca ne.

     • dr Janez Sveti

      Vi kar glejte okoli sebe ! Vsepovsod sosovražniki. “Unutarnji i vanjski neprijatelji vrebaju!”
      Mene ni kaj pogruntat, ker se nikogar ne bojim in nič ne skrivam.
      DR Janez Sveti genij

     • rrrrr

      Seveda se nikogar ne bojiš, saj prihajaš iz varnih galaktičnih rdečih nebes in se tu in tam spustiš na zemljo. Trdim le, če želiš med nami miosionariti, te morajo, napr. ti trje svetniki iz članka , zlasti pa njihovi inteligentnejši in vplivnejši rdeči patroni iz matične galaksije temeljiteje pripraviti; saj običajni svetniki so ne samo bolj eterični, ampak tudi prepričlivejši. Sicer pa, dobrodošel tu pri nas, vsaj metode galaktičnih rdečih nebes bodo razvidne in jasne vedno več ljudem.
      Pax vobiscum!

     • dr Janez Sveti

      Ti si sam ustvarjaš svojo realnost. To, kako vidiš mene je popolnoma tvoja volja in ni nič odvisno od mene, zato, bi bil moj trud, da te prepričujem v drugačno stvarnost nesmiseln. Veš, vesoljc ni biti enostavno,ker imam na mene velik vpliv človeška realnost, ki pa je sovražna,pohlepna, jeznorita in polna nasprotij. Se pa trudim, da prevlada vesoljska realnost. Ta je umirjena, dobrohotna, skromna in polna razumevanja. Temu stremim.
      Dr Janez Sveti vesoljc

    • Ruggedplant

     Tudi Virant, Pahor, Zoki in Cmerar se nimajo za politične levake in vse kar ni ortordeče okličejo za krvoločne, zbadljive, nesramne in primitivne “desničarje”, ki delijo narod in žalijo državljane. A to je le samorefleksija in nima nikakršne zveze z resnico, ki pač v Sloveniji je kakršna je in je jasna vsakemu tujemu vlagatelju, ki se je vsaj malo pozanimal o političnih razmerah na našem trgu. V svoji zgodovini na tem portalu imaš malo morje previrantskih izjav, nekatere so direktne, druge med vrsticami, nekateri so prepovršni in ti nasedajo, drugi pač prepozname take kalibre že na kilometre. Da se razumemo – kot demokrat ne le dopuščam, ampak celo spodbujam različnost mnenj, a le ko so ta dobro argumentirana in konstruktivna. Če tega ni, pomeni vsaka kritika zlonameren napad – bodisi na osebo, skupino ljudi, organizacijo, medij. Tvoj zgornji komentar je le eden v množici takih primerov.

     Lep dan

     • dr Janez Sveti

      Seveda je moj komentar napad. Napad na nesramno, sovražno in primitivno pisanje, ki še repa in glave nima.Tudi če je Kučan in ga sovražiš, se to da izrazit na način, ki je v demokratični civilizirani družbi primeren.
      Kako lahko nekdo trdi, da je boljši od drugega političnega pola, če se enako obnaša in ima enake želje po nasilju?
      Tudi takšni morajo obstajat, zaradi pestrosti, vendar ne želim, da na desnici prevladajo, kakor so na levici!
      Tvoj komentar in kritiko sprejmem in ni žaljiva .Vidiš. Samo različno vidva vsak iz svoje realnosti.

      Dr Janez Sveti pax

     • Ruggedplant

      Me veseli – tudi ga nisem napisal z namenom, da te užalim, ker ga nikoli ne (razen kadar me zanese in se tega niti ne zavedam).

      Zapis:
      “Seveda je moj komentar napad. Napad na nesramno, sovražno in primitivno pisanje, ki še repa in glave nima.Tudi če je Kučan in ga sovražiš, se to da izrazit na način, ki je v demokratični civilizirani družbi primeren.”

      pa od tebe ZAHTEVA pojasnilo/dokaze/citate, če si zares konstruktiven demokrat za kakršnega se rad predstavljaš. Kaj konkretno v članku je torej “nesramno, sovražno in primitivno pisanje, ki še repa in glave nima”? V nasprotnem primeru si le še eden v množici provokatorjev tu na Novi z misijo uničiti komentatorsko sceno ali pa kučanističen fanatik, ki si ne more pomagati ne da bi branil njegov lik – če že ne z argumenti, pa s pljuvanjem po piscu. Je tako težko svoje pavšalne žalitve kdaj pa kdaj pospremiti z logičnimi arguimenti?

     • dr Janez Sveti

      Nimam volje in časa, da bi pisal cele knjige na Novi24tv, saj že tako visim preveč časa tukaj. Preberi moje komentarje in si ustvari mnenje. Meni je vseeno kakšno bo, ker sem genij.
      “nesramno, sovražno in primitivno pisanje, ki še repa in glave nima”?
      Je namenjena misel tistim,ki pišejo primitivnosti. Zakaj se ti vidiš v temu pa jaz ne vem. Preberi komentarje drugih in če se tebi zdijo ok, meni prav.

      Dr Janez Sveti vesoljc

 • indijanka

  Nauk teh zgodb. Levica ne zna niti predvideti, niti napovedovati prihodnosti, še manj pa v njenem ustvarjanju sodelovati. Zakaj bi ji torej zaupali danes, ko smo zopet na prelomu? Še en izjemen nauk te zgodbe, ki jo desnica na mojo žalost vedno pozabi. Prebuditi se mora srce naroda, kulturniki. Sočutje je izjemna vrlina. Vendar ne sme preseči želje po preživetju in odgovornosti, da to zemljo zapustimo svojim rodovom.

 • Olga

  Zato pa komunisti tako neskončno sovražijo tudi Cerkev! Cerkev je skozi zgodovino skrbela za slovenski jezik, kulturo in učila ljudi pokončnosti! Žalostno pa je, da je skozi teh 70 let partija prestrelila tudi Cerkev z levičarji, kar se nam kaže ob številnih aktualnih dogodkih! Vesela sem vsakega pokončnega duhovnika, kajti le ti adaljujejo poslanstvo Cerkve, ki jo je le ta imela pred nastopom komunizma v Sloveniji! Narodnega buditelja! Tudi Evropa, ki ima krščanske korenine, je zato v krizi!

  • janez zorman

   Duhovniki radi delijo odpustke in z tem prevzamejo del bremena na sebe. Na žalost partije in njihovih mladičev je po “vaških” župnijah v večini napredna in razgledana populacija duhovnikov. Bolj so z partijo zlizani v Ljubljani in posamezniki po celi Sloveniji.

   • Olga

    Se popolnoma strinjam! Vendar je vera duhivnikov, ki v Ljubljani in drugod držijo štango levakom še danes, zelo slaba! S tem ravnanjem je tudi njihovo poslanstvo, ki ga opravljajo slabo! Ljudje od takih duhovnikov ne dobijo nič, saj so sami grešni! Naj se spomnijo, kako je Jezus razdejal shidnico! Sodila jim bosta Bog in Zgodovina!

  • vzet tajkunom

   Draga,Oga,če bi komunisti,tako črteli cerkev,danes v sloveniji ne bi obstajala..tako pa poznam primere ,ki so naskrivaj hodili,k maši.po njej,pa na partijski sestanek…pa malo poglej zgodovino duhovnikov in cerkve,kjer je ponavadi najbolj mešala štrene in,pa pedofili, ter stečaj mariborske nadškofije,..do tega ne bi prišlo,če bi se cerkev držala svojih načel,to pa je ne kradi in ne laži..

   • Olga

    Se strinjam! Tudi ne ovajaj! Vem, da je šlo za zlorabo vseh ljudi, tudi duhovnikov. Vendar je danes čas, da gredo grešniki med njimi k spovedi in nadaljujejo pošteno! Če bi cerkev komunisti popolnoma uničili, bi dobili mučenike in revolt ljudi, tako pa so raje ilegalno z izdajalci infiltriranimi v cerkev, le to slabili in žal tudi močno oslabili!

    • tarantela

     Tole si me malce sprovocirala: Grešniki med duhovniki so šlo k spovedi in jim je oproščeno. Kaj pa tisti, ki so pobijali in so šli k spovedi? Slednjim pa kar naprej nekaj očitamo.

     • Olga

      Vsak umor je zločin, tudi če so ga zagrešili duhovniki! To je za sodišče in zapor!

     • Ruggedplant

      Tu ne govorimo o odnosu med grešnikom in Bogom, pač pa med rabljem in žrtvijo. Tudi krščanska spoved namreč ni veljavna, če se grešnik ne pokesa tudi pred svojo žrtvijo in naredi vse kar je možno za popravo krivice, šele potem je lahko spoved iskrena tudi pred Bogom.

      Pri nas tega kesanja s strani morilcev (in njihovih somišljenikov, torej posredno soudeleženih pri zločinu – cca 65% prebivalcev Slovenije) ni bilo ne v duhovnem smislu, ne v pravnem, torej v okviru zemeljskih zakonov Slovenije kot pravne države – kar v luči nelustracije in nepregona enega samega izmed krvnikov več kot 100.000 pomorjenih Slovencev zveni le še kot zelo neslana, črna šala.

     • Olga

      Vsak umor je zločin! Poboji so zločin, ki nikoli ne zastara! Vsi zločinci, brez izjem, sodijo pred sodnika in v zapor! Človeško življenje je zame nedotakljivo!

   • Ruggedplant

    Kup nesmislov. Sovražili so tudi domoljube in slovenstvo, pa nas je vseeno še nekaj tu, kajne? Je pa res, da so nas (vse naštete) močno zdesetkali, najprej z umori, izselitvami, zapori, kasneje pa z izločitvijo iz družbe, medijskimi diskreditacijami, sodnimi fiaski,…
    Večina duhovnikov, ki je sodelovala s partijo oziroma Udbo je bila nekoč v to prisiljena, danes je ta prisila nekoliko bolj mehka, a še vedno dovolj kruta, da se neposlušnežem za vse življenje uniči dobro ime z lansiranimi rumenimi afericami, ki si jih glavni mediji izmišljujejo kot za stavo – med njimi je na prvem mestu prav manipulacija pri poročanju
    glede pedofilije in vpletenosti mariborske nadškofije pri neuspelih naložbah na katere si nasedel kolikor si dolg in širok kot kit na obalo.
    Ne verjemi vsemu kar režimski mainsstream mediji ali sodstvo skupaj spacajo, saj se je že neštetokrat dokazalo, da njihovo delo nima nikakršne zveze s strokovnostjo, kaj šele objektivnostjo, kar je posledica tega, da slovenske medije in pravosodje ob odsotnosti lustracije še vedno vodi kapital istega ideološkega predznaka, ki je demokracijo, strokovnost in pluralizem uničeval že 50 let v prejšnji državi.
    Toliko o kraji in lažeh.

 • janez zorman

  Ne oziraje se na njihovo deviantnost (gornjih treh tipčkov na sliki) in na njihove nekdanje izjave, danes živijo precej bolje, kot bi pod Miloševičem. Tega se danes močno zavedajo, zato jim kaj podobnega ne pade več na misel !

 • PIA PlA

  Če želimo razumeti danes, moramo poiskati včerajšnje dogodke. Žal ima naš zgodovinski sprejemnik hude motnje, ker spomini zmagovalcev preglasijo realne spomine pričevalcev. Zgodovina je žal vedno zgodba uspešnega lovca, pa čeprav je na lovu sodelovala množica, ki se je trudila, da lovsko trofejo prigoni direktno pred njegovo puško.

  Preberite ta dva prispevka in skušajte sami izluščiti iz njiju pravo zgodbo. Poučno.
  http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/350-zgolj-za-medklic-in-za-dokaz-kompatibilnosti-z-naim-seznamom-udbovcev
  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/571f0d68c4938/unicil-jo-je-golobic

  • macon

   Hitler kot slikar ni bil mazač. Bil je soliden realist v stilu 2. polovice 19. stoletja.

   • MEFISTO

    Sploh je imel Hitler še več dobrih lastnosti in zaslug.

    Prepovedal in uničil je na primer komuniste.

    • tarantela

     Mislil je, da jih je uničil, v resnici so se pa namnožili: iz enega dva, iz dveh štiri, iz štirih osem itd. Svet jih je poln.

   • PIA PlA

    Hehe dragi Mačkon, da je bil Hitler dober slikar, sem od tebe prebrala že večkrat. Vendar Hitler ni imel umetniške žilice, bil je spodoben obrtnik, brez svojega sloga, to pa je tudi vse. Čakala sem, da se boš oglasil.

    Hitler je bil potencialni arhitekt, ki ni bil sposoben uresničiti svojih ambicij.

    • macon

     Svoj slog jih ima zelo malo, tudi za “obrtniško” znanje je potrebna umetniška žilica.

     Hitler ni bil samo siv birokratski človeček, ampak je imel celo kreativno fantazijo in je potem tudi s to podlago naredil totalno [email protected] Stalin je recimo pisal pesmi in tudi on ni bil slab pesnik.

     • PIA PlA

      Hej, hočeš povedati, da moraš imeti umetniško žilico, če hočeš biti velik zločinec. Povej to Dobu, zelo te bo vesel. :-)

  • dr Janez Sveti

   Prebral sem prvo povezavo, ki si jo prilepila. Zanimivo. Ker nekatere omenjene osebno poznam, lahko samo potrdim da je po mojem 90% vse res. O istospolni navezi, je med poslovneži veliko znanega, vendar nihče ne želi tega javno promovirat. Pač vemo, kako zadeve potekajo in to je to.

   Veš zakaj policaji ne zaprejo razpečevalca, če ga poznajo oni, poznava ga jaz in ti in vsi narkomani?
   Zato,ker je pod kontrolo. Vedo kdo je, s kom dela, komu dobavlja in da ima drogo čisto, ker potem ni mrtvih narkomanov. Zakaj bi ga zaprli, saj potem pride nov, neizkušen z novo mrežo in morajo veliko delat, da ponovno ugotovijo kako mreža zgleda. Pa še do težav pride hitro.
   Torej je bolje, da poteka vse po ustaljenih kanalih.
   Razumela, kaj želim povedat?
   Dr Janez Sveti vedež

   • MEFISTO

    In s takimi znanci se še hvališ!

    • dr Janez Sveti

     Jaz se ne hvalim. Mene hvalijo.
     Dr Janez Sveti genij

     • MEFISTO

      Kdo te hvali, tvoji znanci?

     • dr Janez Sveti

      Vsi katerih mnenje je pomembno.
      Dr Janez Sveti genij

  • indijanka

   Pia. Zanimiva zgodba. O njeni resničnosti se lahko prepričaš sama. Saj poznaš ženski rentgen za moške oči. Ob prebiranju sem se večkrat nasmehnila. Zagotovo to družbo obvladujejo niti iz ozadja in ne tisti, ki jih ljudje opazujejo, sicer bi že zdavnaj prišlo do sprememb.

  • Ruggedplant

   Svetujem ti, da prispevke OPS bereš z veliko rezervo. Njihove metode se morda razlikujejo od Mladininih, a cilj je isti – razbiti že tako šibak demokratični pol Slovenije s pavšalnimi diskreditacijami vsega kar na njem obstaja z namenom da sami zasedejo ta stolček – v Virantovem in Ljudmilinem slogu. Ksreči jim večina še ne naseda, so pa nevarni, ker so navzven prebarvani kot protikomunisti in domoljubi. A ko prebereš malo več, ti je jasno vse (priznam, da sem jim nekaj časa tudi sam nasedal, a so že leta tega).

   • baubau

    se strinjam:prispevke OPS je NUJNO treba brati z veliko rezervo,a enako previdno tudi prav vse druge-ne glede, kje so objavljeni in kdo piše.Prav vse moramo analizirati ter premisliti vzroke,namene in pričakovane posledice…mukotrpno delo je brati in iskati resnico med vrsticami.Ker je to neznansko težko delo pa manipulatorjem uspevajo prevare…

   • PIA PlA

    Napisala sem, da mora vsak, ki prebere prispevek, sam izluščiti iz prebranega svojo resnico. Mislim, da je večina dobrih komentatorjev prisotnih na forumu, še kako sposobna, da bere prispevke s kritičnim pogledom na zapisano in svojimi možgani. To niso ljudje, ki bi jim lahko kdorkoli ukazal, kako naj mislijo in kako naj stvar razumejo. Z nekaterimi komentatorji na tem forumu se ne da manipulirati. Takim je bil v prvi vrsti namenjen moj link.

    Sama sem iskala po internetu podatke o nekom, za katerega sem domnevala nekatere stvari, ki sem jih razbrala iz njegovega obnašanja. In glej ga šmenta, tip se je znašel na tej strani, kar samo potrjuje moje domneve. Menim, da je večina takih zgodb z zrnom resnice, seveda pa ni vse zlato, kar je zapisano. Meni osebno se sploh ne da prebirati te in takih strani. Zato ne skrbi, mene že ne bodo zavedli. Tiste, ki jim je bila moja povezava namenjena, pa tudi ne, so preveč inteligentni za kaj takega. Veš, tudi z virusom se ne okuži čisto vsak.

    • Ruggedplant

     Oprosti, a sam ne vidim prav nikakršne koristi od referiranja podtaknjenih, nekredibilnih virov. S tem jim delaš le brezplačno reklamo, vedno namreč (še posebno v SLoveniji) obstaja nezanemarljiv odstotek ljudi, ki bodo takim in drugačnim manipulacijam tudi nasedli.

     • PIA PlA

      Glej, za ljudi, ki niso sposobni sami pretehtati in presoditi zadeve, mi sploh ni mar. V nasprotnem primeru ne bi bila na forumu, temveč bi se šla nekje samaritana. Tudi tvoji prispevki niso ravno vzgled verodostojnosti in čiste nepreklicne potrjene resnice.

      Sicer pa hvala ti za misel, da me toliko ljudi bere, da bi lahko vplivala nanje s trajnimi posledicami.

     • Ruggedplant

      “Glej, za ljudi, ki niso sposobni sami pretehtati in presoditi zadeve, mi sploh ni mar.”

      Živiš v slovenistanu, sprijazni se, da je taka večina. Na tem portalu sicer precej manj, pa vseeno, gre za princip.

      “Tudi tvoji prispevki niso ravno vzgled verodostojnosti in čiste nepreklicne potrjene resnice.”

      Komentiral sem tvoje referirane linke in ničesar drugega. V kolikor imaš problem z verodostojnostjo mojih komentarjev, te vljudno vabim, da nanje tudi opozoriš pod konkretnimi komentarji, takole pavšalno na pamet pač tvoj komentar težko vzamem za konstruktivnega.

 • domovina mili dom

  To so titovi omladinci, ki so prdeli po poslanskih sedežih 20 let. Zdaj pa vlečejo vrvice v vseh levih lutkovnih vlada. Kaj čemo z njimi v svinčen prostor dat, da ne bodo mogli komunicirat?
  Ali izobrazit narod, da ne bo te lumpenproletarce s podmladkom vred poslušal in ubogal.

 • BananaNjam

  No saj niti nismo tako daleč od tega, o čemer so ta levi takrat pisali v Mladini. Vprašajte se, če je Slovenija danes zares samostojna. Žal ni. Z brezhrbteničnim delom vseh dosedanjih vlad – levih in desnih (zakaj imamo predsednika za pasje procesije, mi še ni čisto jasno) je postala vazal Nemcem, Avstrijcem, Italijanom, Francozom, Angležem in Američanom. Tega si pred 25 leti nisem želel.

  • sprehajalec

   Po svoje imaš prav, danes bi plačeval kavo s 3 ničlami na Tolarjih, če ne še več. Penzionerji bi bili pa vsi po vrsti milijonarji. Tako kot vse stvari v tej državi bi tudi monetarna politika in tiskanje denarja postali stvar lobijev in političnih skupin. Tako pa imamo vsaj Euro.

   Glede samostojnosti je pa takole, človek v življenju potrebuje kakšeno dobro delo in pa zadovoljiv denar. Pa nekaj prostega časa. Slovenska samostojnost in pomembnost se razbije kot milni mehurček ob prvem stiku s kakšno azijsko želežniško postajo ali letališčem.

   • BananaNjam

    No čeprav nas pri tolarjih niso toliko nategovali, kot nas nategujejo danes. Samo poglej, koliko nas je stal liter alpskega mleka leta 2006 in koliko daš za njega v Evrih danes, če preračunaš nazaj v tolarje. Vsaka vlada po uvedbi evra ta NATEG mirno tolerira.

    • sprehajalec

     Kot je nekoč nekdo dejal. Tja do leta 2010 je politika še obvladovala lobije, po tem letu pa Lobiji obvladujejo politiko. Tako bi bilo tudi z valuto, kronični primanjkljaj bi se kril z tiskanjem denarja, ker bi bilo preveč pristiskov raznih družbenih skupin, od penzionerjev, zdravstva, itd.

 • janez zorman

  Se spomnite kakšne močne besede je izrekel Školjč za svojo mlado – partijsko stranko ZSMS, v letu 90, pred volitvami ? “Zmagali bomo”, je rekel. Ni se preveč zmotil. Nekaj mesecev po prvih demokratičnih so se potuhnili nato so začeli rovariti proti Demosu in kmalu so bili “ponovno” na vrhu !

  • dr Janez Sveti

   Torej so bolj sposobni,kakor desni-Demos?

   Dr Janez Sveti vesoljc

   • janez zorman

    Če bi bil Demos samo desni, ne bi bilo problema. Problem je leva partijska nesnaga, ki se je prišlepala v Demos zato, da ga je ob pravem času (za njih) razhajkala !

    • dr Janez Sveti

     V politiki šteje samo zmaga. Če ti misliš,da gredo ljudje v politiko, zaradi blaginje državljanov si idealist.
     https://www.youtube.com/watch?v=EUxvYqACUGA
     Dr Janez Sveti

     • Ruggedplant

      Ne sodi po sebi. K višji kredibilnosti pa ti prav gotovo ne bo prispevalo limanje jugonostalgičnih pesmi, režimskih komunističnih kulturniških slug.

     • dr Janez Sveti

      Saj vem, da sem genij in me ljudje na tvojem intelektualnem nivoju ne razumete. Nič zato. Pesmi , ki jih poslušam so tudi iz obdobja,ki je tebi neznano, recimo: https://www.youtube.com/watch?v=D6JN0l7A_mE
      Veš pisanje tvojih komentarjev vsekakor ni prispevek blaginji državljanov ampak puhlo, primitivno sovražno pisanje. Poudarjam-primitivno!
      Je pa lepo, da imamo državo Slovenijo, ki dovoli tudi takšnim kot si ti, da napišejo svoje mnenje, tudi če je nenavadno in čudno.

      Kako ti je všeč priložena povezava?

      Dr Janez Sveti genij

     • Jovo Jamnica

      Si prava faca. Moj favorit, eksplicitno Pariz…

      https://www.youtube.com/watch?v=NUKgN-nC93c

     • dr Janez Sveti

      Noro. Nepozabno.
      Dr Janez Sveti

     • Jovo Jamnica

      To je bila svoj čas himna Eve Irgl… :-)

     • dr Janez Sveti

      Je ne poznam osebno, tako,da sodil po medijskih zapisih,ki niso ravno naklonjeni SDS-u ne bom
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • Jovo Jamnica

      Kako si krivičen. Meni je tvoja objava vzbudila iskreno asociacijo…
      http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200536/m-bora_djordjevic_in_eva_irgl_1_display.jpg

     • dr Janez Sveti

      Kaj želiš povedat? Da je to z Boro, Eva Irglova? Ne vidi se najbolje. Za mene je Bora legenda! Njegove pesmi so še danes aktualne.
      Zlasti tale: https://www.youtube.com/watch?v=G8NAvfD5Rfs

      Dr Janez Sveti bečki kočijaš

     • Jovo Jamnica

      Je,je, kakorkoli, saj ni važno, bil je hec. Bora je legenda, definitivno. Ne vem, če se spomniš, ampak Čorba je takrat posnela vrhunske videospote …

      https://www.youtube.com/watch?v=Km89WVJlhFU

     • dr Janez Sveti

      Včasih, ko gledaš Nadrealiste in poslušaš besedila Ribje čorbe dobiš občutek, da so preroki. Zgodilo se je vse iz česar so se norčevali.
      Dr Janez Sveti spomini

     • Jovo Jamnica
     • janez zorman

      Vsi tisti a politični ljudje, ki so snovali prvo slovensko demokratično ureditev in niso vedeli kako se bosta odzivali in reagirali JLA ter UDBA, so bili absolutno nepokvarjeni idealisti in domoljubi. Če si zadevo opazoval z vesolja, tega ne boš nikoli razumel !

     • dr Janez Sveti

      Vsi udeleženci so bili nekako “potegnjeni” v dogajanje, vendar bi moja razlaga preveč trajala in to ni prostor za širše razlage.
      Neka jzmedenih idealistov je bilo zraven, ki so itak kaj kmalu odleteli iz sistema, saj jih niso potrebovali ali so sami ugotovili, kaj se dogaja. Nisem opazoval iz vesolja, saj sem bil prostvoljc v TO od prvega dne napada JLA.

   • Ruggedplant

    Sposobnost nima prav nič s tem. Ne glede na to, da si vesoljec (in morda le z enim na 100 komentarjem slučajno zadaneš v polno), je celo za tvoj standard malo hudo, da komunistični modus operandi šteješ za vrlino.

    • dr Janez Sveti

     komunistični modus operandi ? Kje si pa to pobral. A tako govorijo intelektualci ali kako? Ostani raje na svojem nivoju, da se ne izgubiš v blebetanju o stvareh, kjer nisi doma.
     Veš,kaj je zanimivo? Tako jaz kot ti, piševa komentarje samo zaradi sebe in ne drugih! Če ti ni jasno, si bom enkrat vzel, čas, da ti razložim.
     Dr Janez Sveti genij

     • Ruggedplant

      Če imaš probleme z razumevanjem tako osnovnih pojmov kot so demokracija, očitno zaman pričakujem, da boš kos katerikoli besedi zunaj besednjaka Nedeljskega ali Lady. Pa nič zato, nista izobrazba in besedni zaklad vse, pri “debatah” s tabo je veliko bolj problematična tvoja arogantna primitivnost, ko si z argumenti izzvan h konkretnim komentarjem. Domač si v pisanju plitvih dovtipov, ki nasmejijo tiste bolj nezahtevne forumaše, čim pa te nekdo prime za besede, dobiš nekakšen napoleonovski kompleks v katerih se samorazglasiš za intelektualno superiornega, pri čemer prav dosledno “pozabiš” to dokazati tudi z dejstvi. Če bi šlo za občasnega provokatorja, bi se tvojih nonsensov v širokem krogu izognil, ker pa s svojimi vsegliharizmi redno težiš na večini tem tega portala, te pač nekdo mora postaviti na realna tla. Čeprav delaš vse da bi bilo tako, Nova enostavno ni neka krčma v kateri vsak vinjenec kriči svoje opolzke šale, ampak resen demokratičen portal namenjen demokratični izmenjavi mnenj in ne osnovnošolskih pamfletov in klišejev.

     • dr Janez Sveti

      Veš, besede, ki si jih nekje prebral in so ti zanimive, ker zvenijo tako učeno te ne naredijo učenega še manj pa razumnega.
      Nedeljskega in Lady, nisem nikoli bral, me pa ne moti, če je to za tebe merilo inteligence oziroma razgledanosti.
      Omenjaš nekakšen napoleonov kompleks? Napoleon je bil majhen po postavi, pa vendar tako velik in pomemben, da se tebi še sanja ne. Ja , sem genij. Žal mi je, da nisi tudi ti, bi se bolje razumela.
      Dr Janez Sveti genij

 • tarantela

  A se bomo (bodo) čez 25 let še vedno obremenjevali s tem, kaj so mislili tile trije?

  • MEFISTO

   Ne, čez 25 let se bomo spraševali, kaj menijo aga, kalif in efendi.

   • indijanka

    :) pesimist

    • Franc Šink

     Mogoče že ampak to bo realnost.

    • MEFISTO

     Si ti ne želiš svojega efendija?

     • indijanka

      Indijanka sem. Efendi ne pride v poštev.

   • Slobajker

    Točno tako šiptarjev je zmeraj več !!!

    • tarantela

     A so med njimi tudi age, kalifi in efendiji?

     • MEFISTO

      So že tu!

    • MEFISTO

     Naj te spomnim, da Srbi uporabljajo več turških besed kot Šiptarji.

     • Jovo Jamnica

      To lahko ve edino Šiptar, ki zna srbsko. Slovenec, niti pod razno…

   • Franc Šink

    Nič se ne bomo spraševali. To bomo vedeli in občutili !

 • Gr8_1

  Sploh ni pomembno zakaj levica ne mara države. Vprašanje je zakaj Slovenci ne marajo svoje države, da dajejo možnost tem osl…, da jo vodijo.

  • Rožle

   Zato, ker je čedalje manj pravih Slovencev….

 • Veritas

  Pravi razlogi:
  1. ker je levičarstvo internacionalna mentaliteta – zakaj zanika tradicijo, poreklo…? Ker na oblast pride s krvavo revolucijo in od takrat naprej se začne za njih nova zgodovina… posledično nočejo več ustvarjalnih konfrontacij, diskonuitet in iščejo zunanje ter notranje sovražnike za lastno neuspešnost, ki temelji na negativni selekciji zanikanju tradicije, kar je totalno nenaravno. Zgodovina je pač pomembna – če nekdo dvakrat vrne izposojen denar, nekdo pa dvakrat ne vrne, komu boste tretjič posodili denar????
  2. ker je nastanek Slovenije pomenil odcepitev od njim ljube jugoslavije, kjer so lahko v popolnosti realizirali svoje blodnje in način življenja.
  3. ker mnogi med njimi niso Slovenci (Golubić, Janković, Kučan, Zemljarić…) in imajo večvrednostni kompleks napram Slovencem – znana izjava Balaševiča o bečkih konjušarih…
  4. ker zaradi srbofilstva močno in zavedno Slovensko družbeno tkivo predstavlja veliko nevarnost za njihove privilegije
  5. ker imajo patološki odnos do poniževanja Slovenstva.

  • Jovo Jamnica

   Nonsens, skregan z logiko. V Jugi, tile “žutokljunci” niso imeli nobenih pogojev, da bi se zavihteli na oblast. Zato so hoteli svoj fevd. Še Janša je pretendiral za predsednika mladine Jugoslavije, a je pogorel…

   • tarantela

    Tega še danes ni prebolel.

    • Jovo Jamnica

     Ti se “norčuješ”, jas pa z vso resnostjo… ;-)

     • tarantela

      Nič se ne norčujem, te govorice so bile precej razširjene.

     • Jovo Jamnica

      No, ni temeljilo zgolj na govoricah. Danes je tukaj, na tem portalu, to pač “tabu” tema, ker ni na liniji.

     • tarantela

      Se je tudi v resnici tako zgodilo, kar smo lahko videli; tabu bo pa vedno, če ne tak pa drugačen. Saj se ga lahko zaobide, a ne? Včasih je treba med vrsticami brat.

   • Okra tatoo

    Odlično.

   • Veritas

    Še eden, ki ga boli nekaj drugega v mojem zapisu ;-)

    Bedna primerjava… kot primer si dal najstnika, ki še zase ne ve… Janša je bil takrat enako opranoglav kot današnji socialistični opranoglavci. Na srečo je prišel k pameti.

    Saj veš kako pravi pregovor na zahodu: če v mladosti nisi levičar nimaš srca, če pa ostaneš to v starosti nimaš pameti!!!

    • Jovo Jamnica

     “Brezsrčni” najstnik Sebastian Kurz je s 27. leti postal zunanji minister Avstrije. Kaj bo iz njega takrat, ko pride k pameti, si lahko predstavljamo. Janša je bil star 27 let, leta 1985. Še kaj????

     https://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kurz

     • Veritas

      Točno tako kot sem napisal. V teh najstniških letih (človek je najstniški bumbar tam do 30 let, ko običajno začne spregledati) je bil Janša bumbar, željan napredovanja v tedanji hieararhiji. Sedaj je bistveno bolj pri pameti, glede na ostale politike je daleč spredaj. Sploh na področju ekonomije je naredil res velik napredek. Manjka mu še na področju lokalne samouprave, javne uprave in sploh kar se tiče javnega sektorja je preveč popustljiv postal… tu je zaradi žene malce spremenil stališča v napačno smer.

      Avstrijski zunanji minister ima v mnogočem prav že sedaj, je pa še vedno zelen na določenih področjih, vendar ima močno zaledje in se lahko tudi malo špila ( je pa marketinško gledano odlična vaba za volilce).

      Da, še nekaj: raje povej, kaj te resnično moti v mojem zapisu… namreč si zelo prozoren… voha se kaj te moti… ne ovinkari kot mačka okrog vrele kaše.

 • francelj3

  … napovedovali, da bo Slovenija, če bo odšla iz Jugoslavije, prej ali slej postala le deseta avstrijska dežela … Kakašna škoda, da se te napovedi niso uresničile. Potem danes ne bi stali pred Evropo in svetom izropani, bankrotirani in dokazano nesposobni za samostojnost.

  • von Rhein

   Ne verjamem,da bi bilo tako.Ta banda je sposobna izropati in osramotiti še kaj več od Avstrije.Zato se z nami nobeden kaj dosti ne ukvarja razen nekaj malega v turizmu.

 • tarantela

  Ampak reklci so bli pa takrat kar v redu.

  • Rožle

   Pa puliji…

  • von Rhein

   Tudi takrat že na račun davkoplačevalcev.

  • janez zorman

   Mura “pod roko” – za trdeče omladince !

   • tarantela

    Pred osamosvojitvijo so naši vrli politiki dobivali vso garderobo, narejeno pomeri, kar iz znanih šivalnic. Pa tudi njihove tovarišice in otroci; dame in tovariši tudi popoldansko in večerno garderobo. Brezplačno. Iz Koteks-tobusa so jim oblačila nosile šivilje na dom. O, to so bili časi!

    • Jovo Jamnica

     Čudno, ne da? To smo stoično prenašali in pozneje nas ni motilo, da smo jih posadili na oblast. Ko pa je Aksentijević začivkal v parlamentu stavek v maternem jeziku, smo bili pa na barikadah…

     • tarantela

      Smo eni veliki tepci, vsak nas pelje scat. To pove, da smo neskončno naivni osli, ki kar naprej hodimo na led. Polomljeni, v gipsu in z bergalami, ampak gremo, mi se ne damo.

     • janez zorman

      Ne nakladaj; ko je videl, da v Sloveniji ne more več provocirati z vojaško nad močjo, se je spravil na reveže v Bosni; z orožjem seveda !

     • Jovo Jamnica

      Ja, če bi se manj ukvarjali z Aksentijevićem in bolj s komunisti, ki so prevzeli oblast, bi danes spodobno živeli.

    • Nova24TV Mod 2

     Bralce portala zanima več o tem.
     Bi dokaze lahko posredovali v uredništvo? Lepo prosim.

 • Franc Šink

  Na sliki so trije levo usmerjeni mušketirji.

  • tarantela

   Manjka D Artagnan.

   • Franc Šink

    Oh saj res !

   • dob

    d’ArtanJanković je takrat bil še v ilegali.

    • tarantela

     Je itak prišel zraven pozneje.

     • dob

      Vsi za enega, eden zase.

     • Peter

      Vsi za enega, vsi zase.

     • tarantela

      Vsi za enega, slednji pa zase!

  • MEFISTO

   Predvsem so usmerjeni k oblasti, ki jim omogoča dostop do našega denarja.

   Levičarstvo je samo sredstvo za za opravičevanje plenjenja.

 • MEFISTO

  Država je tudi organizacija, ki na prisilen način ureja tudi razmerja med njenimi državljani.

  Boste videli, kako bo prevarantska in plenilska levica začela spoštovati državo, ko ne bo več kaj ukrasti in bodo levičarski plenilci morali začeti varovati naplenjeno premoženje drug pred drugim.

  Tedaj bodo vsi za vladavino prava in za zaščito zasebne lastnine.

  • komar marko

   No samo za neuke. Zakoni so zato, da se izkorišča ljudi in ne obratno za potrebe elit. Vsaj tako naše vlade pojmujejo demokracijo! Rabiš kak dokaz?

  • Jovo Jamnica

   To so že zdaj. Kdor je pri koritu(vladajoči razred), njemu služi vladavina prava in njegova lastnina je zaščitena. Na Sejšelih, Cipru, Floridi… komaj čakajo…

 • totex39

  Imeli so “učitelje” iz vrst komunistov in ravno oni so nadaljevali njihovo ideologijo.S svojo nesposobnostjo so na podli način dokazovali, da jim ni mar za Slovenijo, hoteli so jo uničiti, zato smo pa prišli tako daleč kot smo.

 • Duhec

  Kaj pa desnica???

  • komar marko

   poglej na kure!

   • Rožle

    A so jim kure ušle…?

    • komar marko

     pamet!

  • Ruggedplant

   To nam pa ti povej. Sam te to neumorno sprašujem vsaj zadnje 3 tedne, ko si začela portal pospešeno zasipati s svojimi neargumentiranimi enovrstičnimi vsegliharizmi.

   • tarantela

    Se mi zdi, da ima Duhec desnico čisto rad, samo, da desnica spi in čaka, kaj se bo izcimilo. Kot kralj Matjaž.

  • sumljivislon

   @kdaj boš izpuhtel ..?..čimprej !!

 • dob

  Najbolj državotvorno dejanje bi bilo, če bi kučanu odklopili telefon.

  • tarantela

   Revolucijo so delal že takrat, ko ni bilo veliko telefonov. Ne vem, koliko jih je bilo v Sloveniji leta 1941.

   • dob

    Nima smisla širiti debato na revolucijo. Primeš kabel in ga stakneš iz vtičnice! Preprosto. Brez dosti debate o revoluciji in kdo je koga, pa kaj bi bilo, če bi…. in kaj vse je blo leta 1941….

    Primeš kabel – potegneš iz vtičnice.

    • tarantela

     Kabel pa res ni problem: imaš splet, mobi, amaterski radio, ali pa samo bicikel. Kdor hoče, bo našel način. Problem je v resnici v tem, da se ljudi lahko nategne kot štrumpantelj, zmir nasedejo (nasedemo).

     • dob

      Problem je v načinu razmišljanja. Še preden kaj narediš, že razmišljaš zakaj nekaj ne bo šlo.
      Potegni kabel!

     • tarantela

      A bo stanje v državi kaj drugačno, če potegnem ven kabel? V večini samo lapkamo in šimfamo.

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa, če preje razmišljaš, kakor bo šlo, potlej pa ne gre…? Je to pravi način razmišljanja?

     • dob

      Pravilni način razmišljanja je tisti, s katerim sebe ne pohabljaš.

     • dob

      Slovenec vse življenje prebije v majhni miselni škatli.
      Ne prebije svoje škatle, ker ga je strah tistega, kar je “tam zunaj”. O tem nima nobene predstave in je zato lesen pograd njegovega domačega koncentracijskega taborišča, temu izmučenemu človeku edino, kar pozna. In tega se tišči. Tudi potem, ko mu odklopiš tok iz bodeče žice ograje, ne gre nikamor.

      Ne ve, kaj ga čaka tam zunaj in ga je praznega prostora strah. Rad bi se vrnil v varno zavetje omejenosti, v odvisnost od mučitelja, k zavezanosti njegovim pravilom, h kaznim, občasnim malim “svobodam” in mučiteljevim pohvalam. Včasih ga mučitelj razveseli z odlikovanjem za vzorno vedenje. Nagradice in odpustki sledijo ovajanju, podtikanju, maščevanju, drobnemu veselju ko sebe ponižuješ, da je hudič vesel. Vse to v škatlici prebivajočega človeka razveseljuje.

      Vizija ni vizija, ko mala škatla sanja o večji škatli.

     • Jovo Jamnica

      Vzemimo, da je Slovenec, tudi avstrijski Korošec…

     • dob

      Vzemimo, da v Avstriji vlada pravni red.
      Pri nas vlada pa škatla!

      Lahko sicer rečeš, da je pravni red samo malo večja škatla, toda mi te malo večje škatle še nismo videli.
      Koroški Slovenec pa jo je.

     • Jovo Jamnica

      Moja “filozofija” se od tvoje pač loči. In prav je tako. Kot Slovenec se ne definiram po državnem okviru, ampak po rodu. Če bi živel v času Bleiweisa, bi bil na njegovi strani.

  • sumljivislon

   haha ..nč ne pomag ..hodi po skrivnih poteh …in nagaja Slovencem..!!

  • Jovo Jamnica

   Kako bi mu pa potlej prisluškovali?

  • Olga

   Pa da bi ga zazidali v bajto!

 • črnaovca

  Gospodje ne bo se izšlo. Pljuvati po komunistih in jih imeti v lastnih vrstah je prvo kar je narobe, ne izvesti očiščenja oziroma lustracije je druga napaka , pljuvati po izrednih pokojninah in se ne zgražati da nekateri veterani dobivajo plačilo in med njimi celo taki ki so bili takrat otroci, tudi ne gre. Vse kaže na dvojna merila, naši so dobri fantje ne glede na grehe in vsi drugi so pokvarjeni. Bo treba premisliti in najti drugačen pristop. Prvi korak je lustracija vseh ki so bili politiki l. 91 in začeti popolnoma na novo

  • tarantela

   Oooojej! Bo pa potreben en nov portal, da niti ne omenjam novega parlamenta. Pa po politike bo treba v Culukafrijo; doma, v bližnji in daljni okolici so vsi okuženi z levo-desnim virusom.

  • Olga

   Prepričanega, je težko prepričati! Nekateri se ne morejo sprijazniti s tem, da so nekateri pošteni in da nismo vsi glih!

  • Peter

   Še naprej lažeš. Občina je objavila, da Krkovičev otrok ne prejema nobenega veteranskega dodatka.
   Ampak, če boš še velikokat ponovila, ovca, bo pa mogoče kdo verjel, de?

  • Peter

   »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke (letni
   prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine Krkovič,
   in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič,
   vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v višini
   1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml., Ivan
   Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih prejemkov,«
   nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman Kladošek po
   poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

   Ovca lažniva, ne pa črna, no.

   • tarantela

    Pred nekaj dnevi sem prav na tem portalu prebrala, ko je nekdo zapisal, da potomci NOB še danes dobivajo denar in razne bonitete, pa to sploh ni res; pa tudi noben komentator ni tega komentiral ali zanikal, kar pomeni, da so ovce lažnive povsod, a ne?

    • Olga

     če ni res, podprite z dokumenti, pa bomo verjeli tudi za borce NOB! Boste rekli, da borčevske organizacije ne dobijo ogromne denarje iz proračuna! Osebno sem govorila z osebo, ki mi je povedala, da se splača biti vključen v društvu za vrednote NOB! Imajo bonitete!

     • tarantela

      Z dokumenti morajo podpret tisti, ki trdijo to o bonitetah! Morajo dokazati. Društvo za vrednote NOB pa dobiva letno od države denar tako, kot vsa druga društva.

     • von Rhein

      Najbolje,da ti pokaže dokument (lahko tudi svoj) o borčevskih dodatkih sam TT.

     • tarantela

      Kako si Ti brihten!

     • von Rhein

      Vem. V določenem smislu niti ne,ker se ukvarjam z bedaki..No ja,malo zabave.

     • komar marko

      No prvi si očitno ti! Boš dokazal nasprotno?

     • von Rhein

      Ti ne spadaš zraven.Odgovor velja samo tistemu,ki postavi določeno trditev.

     • komar marko

      Iz zgoraj so dokazali upravičenosz penzij od naših denarčkov! Ti še kaj ni jasno?

     • komar marko

      Dobijo nekaj ćez 5 MIO za maškaarde, poleg 25.000 zaslužnih penzij od naših davkov! Še kaj ni jasno?

     • Peter

      Borčevske pokojnine se izplačujejo na podlagi pokojninskega zakona iz
      leta 1964, po katerem so do slednjih poleg udeležencev NOB upravičeni
      še veterani španske državljanske vojne, narodni heroji in imetniki
      partizanskega spominskega znaka 1941.

      Po podatkih ZPIZ je bilo letos marca izplačanih 24.834 borčevskih
      pokojnin, pri čemer je bilo 7.599 dejanskih borcev, 1.982 je bilo
      invalidov-borcev, medtem ko je bila večina borčevskih pokojnin (15.253)
      izplačana družinam borcev, katerih člani se dejansko sploh niso borili.

      Prejemniki starostne pokojnine (dejanski borci) imajo povprečno
      dopolnjeno zavarovalno dobo 33 let, 3 mesece in 23 dni (moški) oz. 23
      let, 4 mesece in 19 dni (ženske), prejemniki invalidske pokojnine imajo
      povprečno dopolnjeno zavarovalno dobo 25 let, 3 mesece in 10 dni (moški)
      oz. 15 let, 11 mesecev in 2 dni (ženske). Družinske pokojnine pa so
      odmerjene glede na povprečno dopolnjeno zavarovalno dobo 28 let, 4
      mesece in 19 dni (moški) oz. 22 let, 4 mesece in 23 dni (ženske).

      Minimalne borčevske pokojnine so tako znašale: 9,51 evra (starostna),
      34,81 evra (invalidska) in 7,59 evra (družinska), medtem ko so bile
      maksimalne borčevske pokojnine izplačane v višini 1.856,04 evra
      (starostna), 1.767,65 evra (invalidska) in 1.414,12 evra (družinska).
      Tako je povprečna borčevska pokojnina znašala 806,09 evra (starostna),
      671,39 evra (invalidska) in 435,11 evra (družinska). V lanskem letu je
      ZPIZ za izplačilo vseh borčevskih pokojnin porabil 32.589.938,53 evra.

      … medtem ko je bila večina borčevskih pokojnin (15.253)
      izplačana družinam borcev, katerih člani se dejansko sploh niso borili.

     • tarantela

      Na portalu nekateri pišejo, da otroci nekdanjih borcev dobivajo pokojnine po svojih starših, kar seveda ni res.

     • Jovo Jamnica

      Vdova, gospodinja brez dneva delovne dobe, je upravičena do pokojnine po svojem pokojnem možu. Simpl…

     • komar marko

      Iz naslova ZASLUŽNE penzije, vključno z vsemi dodatki, Med te dodatke je štela tudi invalidnina poleg PENZIJE! Te dodatke je na srečo ZUJF ukinil! Ne blebetaj če nič ne veš!

     • tarantela

      Invalidi-borci so postali invalidi med vojskovanjem. So pa mednje všteti tudi civilni invalidi vojne.

     • Peter

      15, 253 vdov, gospodinj brez delovne dobe?
      En moj stric je reku: Tolk ser d boš čez vidu, no.

     • Jovo Jamnica

      Glej, če bi ti bil upravičenec, bi ne bil pisal tukaj teh tabel. Tako pa nisi niti ti, niti jaz in tehtnica je v ravnotežju. Combri?

     • Peter

      Še zmeri ne vidš čez. OK?

     • Jovo Jamnica

      Ni panike. Jemlji moj greh, kakor onega, ki je bil naložen kozlu iz Višnje Gore…

   • črnaovca

    Se opravičujem če sem navedel napačne podatke to kar se tiče denarnih prejemkov Krkoviča ml. je bilo javno objavljeno in ni bilo demantirano.

    • Peter

     To zgoraj je demanti. Ki sem ti ga že posrdeoval, pa ti še kar nabijaš.

    • von Rhein

     Banda nikoli ne demantira laži.Potuhne se in upa na to,da laž požene korenine in kasneje debele veje.

     • komar marko

      Ja banda, koliko desetletij že laže in pobira! Zato smo tako zapifani! Prava banda!

     • Nata

      Ja………in to se je tudi zgodilo !!

   • Jovo Jamnica

    Podoben dokaz si zmislim, če me mačkastega sredi noči, kdo prebudi… Roman Kladošek je moral vprašati prejemnika, če mu odgovarja takšen demanti… LOL

    • komar marko

     In kje sedaj tebe srbi? To da LAŽI podajate enako kot pri Patriji? Je to v genih?

     • Jovo Jamnica

      …pri treh preostalih Patriah, najbrže misliš…

     • komar marko

      Vprašaj sedanjo OBLAST ki si jo volil! Stvari je potrebno vzdrževati in ne samo tršiti ter trošiti da so zanič. Pač lastnost hlapcev!

     • Jovo Jamnica

      Pogodbo s Patrio je razdrl Hojs. Tako, da mi prosim ne predavaj. Finska Patria je plačala provizijo za celoten posel. Proces Patria je padel. Torej, zakaj se Patrie ne izdobavljajo naprej? To je vprašanje, ne pa nekaj, tja v en dan!

     • komar marko

      Ne laži! patrije se ne dobavlja ker ste gonili na sodišču LAŽI in potem so vstavili dobave, do sedaj ko ni več denarja. Ko je bil JJ obsojen, so nameravali vrniti tudi teh 30 patrij! Kako potvarjate zgodovino!

     • Jovo Jamnica

      http://emm.newsexplorer.eu/NewsExplorer/clusteredition/sl/20120905,Dnevnik-0aeec8bc9631291f233f3694ea4c5ef5.html
      ……………
      Po besedah ministra Hojsa je protikorupcijska klavzula še vedno v pogodbi, na vprašanje, kako bo morebitna sodba vplivala na njeno izvajanje, pa Hojs ni znal odgovoriti. Na vprašanje, kaj bo vojska naredila z 11 milijonov vrednim razstrelivom, je minister odgovoril, da ga bodo uporabili in prilagodili za uporabo z razpoložljivim osebjem.
      ……………………..
      Halooooooooooo

     • komar marko

      Na podlagi Lažnih sodb so se odpovedale PATRIJE! Ne dojameš kdo je LAGAL?
      In pa posledica pufanja butlškove in Borčija ter nenasitni priskledniki!

     • Jovo Jamnica

      Če je Hojs bil zadovoljen, potem je brezpredmetno, kdo je lagal…

     • komar marko

      In Hojs je na svojo roko prekinil! Laž je pa za vas brezpredmetna. Važno da imate polne malhe in se Deviški otoki smejijo! Ja LAŽ je pokopala SLO! Koliko desetletij že. Hvala, BOGU, ta čas se IZTEKA- Res bo potrebno še malo počakati, samo KONEC se že vidi!

    • Peter

     Seveda provokator obrne vse, kar lahko. Načelnik je vprašal družino za dovoljenej, da lahko posreduje podatke.
     Sicer pa, hodi v miru, no.

     • Ana Job

      Peter, je možno, da prideš nazaj, ker te pogrešamo. Lepo prosim? Pogrešamo tvojo glasbo in tvojo prijetno prisotnost, če ne bom tudi jaz odšla, ker sem tudi sama lepila ogromno angleške glasbe. . :-):-):-)

  • Nata

   Ha……….to pa je ideja , ja !!
   Lustrirati vse , ki so bili 91 – tega v politiki ?
   Ja , pa ja de ? Da bodo ostali samo ta pravi , a ne ?

   • Jovo Jamnica

    A ni to v redu? Mahnič, Čuš, Mesec, Kordiš…

    • Nata

     Ja , zdej ga pa že pihneš !!
     Tile štirje so zeleni kot tiste žabice regice !!

     • Jovo Jamnica

      No, saj me pa že malo poznaš… :-)

 • ljubinica

  ” Ti so gledali na narod kot na nekaj preživetega in nemodernega, zato jim je bila ideja o slovenski nacionalni državi nekaj tujega, celo nevarnega. To zavračanje naroda in nacionalne države v veliki meri temelji na marksistični teoriji o odmiranju narodov in držav.”
  Tej ideologiji se levaki tudi danes niso odpovedali.
  Na RTV jo na veliko propagirajo: multikulturalizem, sprejem migrantov, propagiranje države kot “vezane posode” (Slovenci se odseljujejo, hkrati se priseli enako število ljudi z Balkana in od drugod …).
  Tipična oddaja je npr. tole:http://4d.rtvslo.si/arhiv/ars-humana/174410995
  V oddaji poučujejo avtohtone Slovence, kaj vse morajo storiti za imigrante ….. Namesto, da bi Slovenci vlagali energijo, ideje, denar v prizadevanje za to, da mladi ostanejo v Sloveniji in si tu ustvarijo družine … propagirajo emigracijo slovenske mladine in privabljanje migrantov ter napore za integracijo le- teh v slovensko družbo (prilagoditi se morajo pa predvsem Slovenci: se znebiti predsodkov, se učiti o tujih kulturah, sprejeti z odprtimi rokami vse tujce …).

 • FORT WORTH

  Kje ste pa te tri klowne yugo kolaborante in prevarante dubl ?
  Vsi trije so ze dolgo na SMETISCU zgodovine. :-)))))

  • Novakec1

   So pa ustavo in zakonodajo takrat spreminjal in imamo štalo kot jo imamo. LDS je naredila največ škode z pomočjo Drnija.

  • dob

   To se use rebiciklira.

 • dob

  Na sliki: na pol prerezan krajec iste štruce, vmes pa ementhaler.

  • FORT WORTH

   Te smrkovce je leta 91 skrbelo kaksne privilegije in prejemke bodo imeli v novonastali Slovenski drzavi…
   Niso se NITI priblizno zavedali,da bodo vsak mesec kasirali 10x vec,kot njihovi srbski kolegi !

  • tarantela

   So ga zalotili s prsti v marmeladi, tistega v sredi, si to odštel, ali prištel.

 • samsara

  “Ti levičarski intelektualci so bili ideološko jedro Liberalnodemokratske stranke (LDS), ki jo je takrat vodil Jožef Školč. Zatone preseneča, da je ta stranka koaliciji Demos, ki je želela osamosvojiti Slovenijo od Jugoslavije, najbolj metala polena pod noge.”

  Vidna članica te zavožene politične stranke antislovencev je bila tudi tovarišica Zdenka Cerar…

 • valentin

  Nova evropska diktatura ali SuperStation95 je tukaj !

  Cerar po srečanju s Hollandom: Deliva vizijo prihodnosti EU – Primorski dnevnik

  Ste opazili kako so slovenski mediji zamolčali pogovore Cerarja z Hollandeom včeraj? Danes na zbirniku člankov ne najdete enega o tem dogodku. Pa je to veleizdaja, ki se jo morate zavedati. Včeraj so le obrobno omenili, da je Cerar v Parizu, ko je ob izdajalskem dogodku omenjal nasilništvo v Luki Koper. Pa se zdaj vprašajte – ste kdaj javno odločali, da gre Slovenija v novo obliko EU, ki jo tuji mediji, nevtralni, seveda, že imenujejo EU/SSSR, ali novodobno EU diktaturo po vzoru na nekdanjo Sovjetsko zvezo, brez pravic, brez lastne oblasti, zakonov, pravic ljudstva. V Bruslju že sestavljajo federalno vlado, ki bo vodila vse majhne, neumne države, kjer imajo žal izdajalci glavno besedo, brez privolitve ljudstva. 20 držav je že podpisalo vstop v novo Super fašistično državo, pred dnevi je to verjetno storil Erjavec v Berlinu /le zakaj bi sicer šel v Berlin ravno na dan, ko so ostali izdajalci podpisovali za novo diktaturo?/, včeraj Cerar še dodatno V Parizu. Bil je tajen sestanek, za zaprtimi vrati, kjer so določili tudi enotno vojsko za vso novo državo, ki bo imela nacistično nadmoč in bo kamorkoli lahko pripeljala kolikor bo hotela tudi migrantov! Na 10 straneh dolgem ustanovnem dokumentu je vse razdelano, kako bodo Nemci inFrancozi imeli edini besedo v tej novi združbi, odločali o vsem, sicer vam grozi vojska ! Fašizem 4. reicha je tukaj, pa se ljudje ne zavedajo.Lažnivci zavajajo ljudi o slovenski odvisnosti v času Jugoslavije, zdaj omo tako svobodo dolga leta zgolj sanjali. Zdaj je jasno, da je vse skupaj dogovorjeno, Brexit in EUSSSR sta del načrta samooklicanih gospodarjev, ki so se pred 75 leti lažno borili na dveh straneh, da bi danes ta isti nacizem udejanili s skupnimi močmi.Vprašajmo Cerarja kdaj mu je ljudstvo dalo dovoljenje za to izdajalsko potezo? Seveda so vam podtaknili včeraj lažno medijsko anketo, da bi zgolj 25% Slovencev želelo iz EU, torej podpirajo izdajalskega kralja. Vprašajmo Cerarja, zakaj je tako skrivnostno, brez razlag, tekel včeraj v Pariz? Se bomo Cerarju zahvalili, da je ukinil Slovenijo, da je ukinil slovenske meje, slovensko vojsko, slovensko zakonodajo? Vse to je zapisano v dokumentu SuperStation95, ki bo dokončno številko držav dobil na srečanju v Pragi,do takrat pa imajo članice EU čas / a ljudstva o tem ne vedo nič, razen, če imajo zavedne voditelje npr. Orban, česar mi že 25 let nimamo,zdaj pa imamo najhujšega izdajalca na oblasti/, da se izrečejo tudi proti /kot Češka in Slovaška, ki o tem že resno razmišljata/. Po Pragi izhoda več ni, svobode tudi ne ! V novi diktatorski Super državi, niti približno podobni EU pravicam, bo tudi stavka v Luki Koper brezpredmetna, saj bo vojska nove države lahko takoj ukrepala in nasilnorazbila delavske borce za lastne pravice brez soglasja kogar koli v nepomembni pokrajini Sloveniji ! Ja, morda se večini zdi to pravljična zgodba, a nas od nje loči le še nekaj mesecev, potem pa je po zaslugi Cerarja konec z nam ! Zato zahtevajmo od Cerarja, da obvezno razkrije svoj izdajalski podpis ! Tudi od komika Erjavca, ki je danes zaradi Berlinskega podpisa dobil nadaljnje dovoljenje za delo v novi Super državi, kot predstavnik upokojencev za stike z novo fevdalno nadvlado! Ne, sploh ni več šala, smo na zadnjem robu po katerem več ne bo povratka ! Ali začnemo ukrepati, se povezovati ali pa smo zamrznjeni. Časa imamoprekleto malo !

 • Duhec

  Mogoče se pa levica naveliča oblasti in se sama umakne…

  • komar marko

   Od česa pa bodo živeli. Od dveh levih rok! PUFI so potrebni za vsako ceno, za njimi potop!

   • Duhec

    A niso že dost pokradli???

    • komar marko

     nenasitni! Morajo poskrbeti še za nerojene praprapra vnuke.

  • valentin

   Predsednik Cerar je v Parizu podpisal tajni dokument s katerim podeljuje vse pristojnosti v Bruselj. Poslej tudi stavke ne bodo več zakonito sredstvo ljudstva. Posredovala bo skupna EU
   vojska.

  • Nata

   Ja – hm – ko bo vse res na psu , se bodo umaknili .
   Za koliko časa že ?
   Že videno in preizkušeno , no !!

 • rubec

  Tisti na sredi slike je podoben nekomu, ki ga je pred časom kamera posnela kako požvaka vse grisine ki so bili na mizi. Plačali so jih angleški novinarji, ki so sedeli zraven ki pa niso niti enega snedli. Kokoj to men čudn.

  • Peter

   Ja tko je navajen, no.

  • dob

   Enga od tistih grisinov je Golobič prej imel v riti. Pol je pa Thaler use pojedu, ker ni prec najdu taprauga.

 • Aton

  Ker ne objavite. Tanja Fajon je blokirala ukinitev viz za Kosovo. Še ena Jugosrbska.
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=05&nav_category=640&nav_id=1151718

  • domovina mili dom

   Za Srbijance jih je ukinila in se tolkla po prsih za uspeh.

  • Jovo Jamnica

   Apropos..

   @Pantelija Nije problem: zaustavljeni samo izvadi srpski pasos iz drugog dzepa. Ali EU bi mogla da primi svih 2 miliona stanovnika KiM – ionako im je potrebna radna snaga. I resen problem!
   ….
   :-)

 • domovina mili dom

  Ni čisto v kontekstu zgornjega prispevka, je pa pokazatelj komunistične pokvarjenosti.
  Zgleda, da so volitve blizu.
  Udba že vleče stare smrdljive štumfe na prepih. Poglejte si prispevek:
  http://www.reporter.si/slovenija/komedija-se-nadaljuje-jan%C5%A1eva-parcela-%C4%8Detrti%C4%8D-ocenjena-na-20000-evrov/62591

  • Jovo Jamnica

   Dolgčas ne bo…

  • komar marko

   Da ne bo pomote. TRžNA cena je eno, kaj pa cenilec poda pa je drugo. Le zakaj so leta 2008 tako visoko cenili podjetja ISTI cenilci. Samo TRG dokoča ceno. Država pa z zakoni izsiljuje državljane, da lahko delajo kar se jim zahoče! Še 100 cenitev naj naročijo, JJ se lahko samo hihita.

  • Peter

   Takoj ponudim 21,000.
   BTW, o nakupih, spremebah namembnosti in prodaji parcel lublanskega šerifa niti besede, de?

   • Gr8_1

    Jaz bi raje te cenilce povabil oceniti mojo hišo, pred uvedbo davka na nepremičnine.

 • Franjo Trojner

  Država je, kot mati! Vsak, ki je imel rad, spoštoval, cenil svojo slovensko mati ima rad, spoštuje in ceni tudi svojo slovensko zemljo, jezik, kulturo, slovenske ljudi, slovensko krščansko cerkev in slovensko državo. Takšnim ljudem pravimo domoljubi! Žal pa so nekateri pozabili na ljubezen do svoje slovenske matere in s tem tudi do slovenske cerkve, slovenskega jezika,- kulture, slovenske zemlje in slovenske države, ti so svojo ljubezen naklonili tudi komunizmu-partiji, Titu in internacionali, predvsem pa ljubijo same sebe in visoke položaje v politiki za katere so pripravljeni narediti prav vse, ker jim zagotavljajo veliko moč in s tem odprto pot do finančnih virov, ki jim kasneje omogočijo brezsramno bogatenje. Ja, takšnim ljudem je malo mar, za slovenski nacionalni interes, za slovensko državo in ljudi, takšni ljudje sledijo vedno in povsod samo svoj interes, denar, ki so ga nagrabil pa jim omogoča, da živijo tam kjer si v svetu zaželijo.

 • if

  Trditev!

  Med pomebnimi politiki in drugi levičarsko
  usmerjenimi pomembneži v osamosvojitvenem času ni bilo intelektualcev!

  Dokaz!

  Če bi bili intelektualci, bi …:
  prepoznali priložnost osmaosvjanja in z vsem svojim intelektom delali za rojevajočo se samostojno Slovenijo in slovenskii narod v njej;
  svojo zmoto zaznali, jo priznali, se opravičili in od takrat naprej delali za samostojno Slovenijo in slovenski narod!

  Kdo so torej ti v tem članku imenovani intelektualci?

  So od komunizma in njegovih derivatov intelektualno pohabljene osebe z močno izraženim primanjkljajem demokratičnih norm, domljubja in poštenosti.

 • Vztrajnik

  Danes : Levica – udba- današnji podmladek udbe – so – pogrebci slovenske države in naroda !
  Narod pa še kar spi. Koliko časa še ?

  • Peter

   Dokler se brada 7x ne ovije okoli mize, no.

   • tramal

    Misliš kralju matjažu ki spi pod goro peco in je iz železa.

 • avtohtoni neandartalec

  Komunisti so razdelili človeško življenje na posamezna obdobja, mlade so rekrutirale študentske organizacije, stare penzionisti, ostale so pobrali delavski razredi, ki do danes ohranjajo isti vpliv nad družbo. Ja vidite, da so nam vse stranke odtujene, to so elitni klubi, ki skrbijo predvsem za svoje Riti, ne pa neki javni subjekti.

  LDS je bila dejansko Udba, območja združenja stranke so regulirale občinske ljudske milice, zato so nedotakljivi in privilegirani, nastavljeni na vse pomembne funkcije v krajih.

  Nova revija je bila samo toalet papir, dostopna je na internetu, najdite mi v tistih prostih spisih en sam prispevek, ki je zdržal resničnost, ga ni, kakšno vrednost ima potem tak šalabajzerski pamflet, ki je služil edino za nacistično propagando, s katero so merili sovraštvo do Večjih Srbov in kasneje opravičevali masovni democid, za katerega smo bili obsojeni pred mednarodnimi sodišči. Edini, na celem področju bivše balkanske federacije.

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj je pa centralna Evropa, verjetno nekaj za na kruh namazat.
  Iz juga so pritiskali Arabci, iz vzhoda Slovani in madžarski Mongoli, Germani so se znašli v središču, tako rekoč obkoljeni.
  Rim je padel, center ni zdržal, obdržale so se edino katolibanske province na.severni meji in pa cel vzhodni del, ki je vztrajal do invazije Turkov. Ravno dovolj dolgo, da so postavili Rim nazaj na noge ter ohranili krščansko kulturo in znanje, ki se je med kaosom barbarov razkrojijo med mračnim srednjim vekom.

  Od kod naivnim zarukancem ideja, da nas Germani hočejo da svoje, suženjstvo je odpravljeno, lahko nam pomagajo samo z neko mehko obliko hlapčevanje, enaki pa jim ne.bomo nikoli.
  Njihovo najhujše orožje asimilacije in tiranije je bilo vedno razslojevanje, v kolonijah so razdelili prebivalce na razrede in pustili, da so privilegirani izdajalci pobijali in uničevali lasten narod, če bi radi še več tega, niti najmanj ne dvomim, da nam bodo z veseljem ustregli.

  Centralna.Evropa je.samo drugo ime za veliko Nemčijo.

  • novaknovak

   pobijali lasten narod? sovjeti, komunisti, …ti da…ne bluzi

 • tarantela

  Ni levih, ne desnih, so samo marijaksebi. Nam pa pravijo, da moramo biti domoljubi. Saj smo, kar naprej dopuščamo, da nas kradejo v imenu domoljubnega ponosa. V rit naj si ga vtaknejo!

  • Peter

   Vsegliharstvo.
   Levosučni so ga začeli uvajati po tem ko so vrgli desno vlado in so ljudje počasi spoznali, da tudi leva ni nič boljša. Od takrat naprej se pojavljajo agenti, ki na portalih vpijejo, da so vsi glih (torej, naj kar naši ostanejo na oblasti, če so že vsi glih de).

   • tarantela

    Desna vlada je sama sebe vrgla že, ko so se prej združeni v DEMOSu, razšli , ker je vsak na svojo stran vlekel. Vsi pač niso mogli biti v ospredju. V slogi je moč, tega pa desnica ni sposobna, zdaj pa imajo, sami so si krivi, ne “levaki” ne “komunajzarji!, ne noben drug!

    • Peter

     Se pravi, za vse kar je narobe, je kriva desnica.
     Se mi zdi, da sem to že nekje slišal, no.

    • tramal

     Demos so uničili vrinjeni udbaši ki jih je partija infiltrirala v stranko.Danes se točno vidi kateri so bili .

  • Peter

   Pa še tole: vsaka stranka se bori za to, da pride na oblast! Ni tako, kot nas hočejo prepričati “osrednji” mediji, da se borijo za oblast samo desni, tudi levi se. In ko pridejo na oblast (eni ali drugi) , jasno da ne bodo pustili, da na ključnih položajih ostajajo ljudje nasprotne politične opcije. Če menja desnica, se temu v “osrednjih” medijih reče “kadrovski cunami” in se proti njemu zganja hudiča in pol če menja levica gre za strokovno kadrovanje in je s strani “osrednjih” medijev pohvaljeno.
   Nekateri rečejo temu, da so vsi glih, drugi rečejo temu demokracija.
   In če se na oblasti predolgo zadržuje ena politična opcija, se zgodi, da preplavi vse državne organe in temu nekateri rečejo, da niso vsi glih, drugi ap temu rtečejo enoumje.
   Ti pa kakor hočeš, no-.

   • tarantela

    Ko smo šli na svoje, so v naši občini prišli na položaje v občinski upravi desni. Zgodilo se je tole: lep skupaj so naslednji mandat sedeli tako levi, kot desni, čeprav bi lahko marsikaterega levega zabrisali iz občinske uprave, ampak se to ni zgodilo, tudi na republiški ravni je bilo tako, sedaj naj se pa nihče ne pritožuje, sem dobila občutek, da so prepleteni med sabo bolj, kot kažejo na zunaj. Zato nikomur več ne verjamem. Kot sem zgoraj zapisala: marijaksebi.

    • Slobajker

     +++++++++++

    • novaknovak

     to je posledica naivnih desnih, ki mislijo, da se s tako imenovanimi levimi more sodelovat. vse te levake bi moral ven zabrisat, in se it svojo domoljubno politiko. sicer bi jih nekaj časa zmerjal s fašisti, okupatorji, domobranci…vendar bi na daljši rok uspeli. ni pakta z levaki. najprej pa bi moral počistit sodstvo, ju, posledično medije….in stvari bi se obrnile na boljše

   • novaknovak

    hehehehehe, kdor kontrolira gospodarstvo, ju in js, pa še mediji, je na oblast….in žal, to so kontinuitetno tako imenovani levi. ki so jih polna usta proletarstva, delajo pa kontra njim. in ti jih pa še naprej volijo. torej, kdo je tu nor?

    • Peter

     Kdor jih voli, no.

  • garfi

   ni res in razlike so velike

  • pokvarjeniSvet

   to so izdajalci !

 • pokvarjeniSvet

  Zato pa hočejo EU, da se Slovenska samostojna, suverena država ukine in se pretopimo v super totalitarno nedemokratično državo EU, kjer je vse kar bi dišalo Slovenskega, da se ukine in smo 100% pod kontrolo ljudomrznežev.

 • cosmosjasnovidec

  Ko sem jaz raziskoval sem prišel do popolnega zaključka.Ker so nekoč bile črne ovce hinavsko in sovražno nastrojene proti belim jih je Jezus spremenil v rdeče prašiče,da jih je bilo lažje prepoznati.Iz generacije v generacijo so se razmnoževali kot podgane.Možgani so se jim razvili le do velikosti kurjih potem pa zakrneli.Ker se jim niso razvijali so ostali večno na enem nivoju skratka psihično zaostali pred normalnim človeštvom.Vsak normalen je seveda takemu ko je videl kako je neroden naiven in tako naprej dejal “Čuj ti pa si levi”.Seveda so ti levi bili na to ponosni,ker so smatrali,da je tole pohvala.Tako so pričeli ustanavljati sekto katera se je sprva imenovala “sekta levih zadrtežev” pozneje se je pa prelevila v sekto “komunistična rdeča leva ovčarska sekta”.Še pozneje pod diktatorjema Stalinom in Titom pa “diktatorsko levičarsko partijska komunistično združena leva sekta psihično nastrojenih boljševikov”.Ker je ime bilo predolgo za pisanje je bila imenovana z kratico DLPKZLSPNB pozneje razdeljena NOB in podobno.Ta sekta pa še danes obstaja pod pokroviteljstvom tovariša Kučana njen glavni sedež je pa na 24.kurjem portalu kjer imajo člani in pristaši te levičarsko komunajzarske sekte razpoznavno tajno Udbaško geslo KIKIRIKIKI,KOOOKOKODAAAAAK.Hahahahahahahahaaa
  Geslo sem pa izvedel od iztirjeno psihično bolanih bolnikov te strani od tudi tukaj prisotnih pod krinko UDBE z tajnimi nicki na 24.kurjem kikiriki portalu so pa pod:PILJAN,SREBRNIBREG,PRAŠEK,KORINTOS23,FOGLOFTUNEK, CyberWorm90,JANZELJ,iGURT,Bruhalnica24,kolerika in seveda še ogromno njih sem pa navedel le te kateri so najbolj prismuknjeni od vseh levih prismuknjencev na tistem kikiriki portalu za duševno prizadete z posebnimi potrebami.Hahahahahahaaaaa

 • tramal

  To stranko lds sploh nebi smeli omenjati tako ničvredna je bila.Z bedancem drnovškom so razbili pokradli in si razdelili vsa slovenska podjetja katera imajo še daves v lasti.

  • dr.skovcan

   …katera podjetja…saj jih ni več…so samo kapitalisti…to ste hoteli, ne?

   • tramal

    Ma kaki kapitalisti.Vse so pokradli in uničili komunisti ki so se že desetkrat preimenovali in imajo vsa slovenska podjetja v lasti.Naštej mi vsaj tri nekdanja državna podjetja da jih ima kdo od desnice v lasti.

 • misterij1234

  Požrli so sami sebe.V času njihove vladavine LDS-a so kradli legalno,ker so si tako z večino v vladi lahko prirejali zakone po njihovi volji.Zato danes ne morejo soditi razen enemu,ker zakonodaja legalne kraje ni bila kršena.

 • Brutus

  Se strinjam z komentatorjem, ki je ugotovil, da se sz levaki ne da sodelovati. Oni so isti kot islamisti! Ne priznavajo nikogar drugega kot sebe in svojo ideologijo! Če pa že pri kakšni stvari sodelujejo, sodelujejom z figo v žepu in le do prve prilike, ko te bodo izdali ali prerezali vrat! Komunisti in islamisti-isti, isti, isti….

  • dr.skovcan

   Nacisti…..isti, fašisti…isti…in vsi njihovi sodelavci! ISTI!!

 • Adolf Hitler

  če jim pa ni do slovenskege domoine potLej pa nej spzdijo kam je TITO pičk KOMUNAJZERSKE

 • francelj3

  “…in napovedovali, da bo Slovenija, če bo odšla iz Jugoslavije, prej ali slej postala le deseta avstrijska dežela…” Iz vaših ust v božja ušesa! To je edini način, da se slovenski narod znebi diktature rdečih fašistov.

  • FRANC3

   Se strinjam. Njihov stanovski kolega Mile Šetinc je še umotvorno dodal, da bomo Slovenci pasli travo, če odidemo iz Juge. Hvala Bogu, ne jemo trave in to je dobro. Za Šetinca pa ne vem, kaj je.

 • učko

  Tile trije pajaci, naslikani tamle gor, niso nobena levica. Takrat so bili samo mladi nadobudni režimski ritolizniki in povzpetniki, ki so svoje pro-režimsko ritolizništvo “relativizirali” s svojimi neprebavljivimi retoričnimi “umotvori” !!!!!!!!!

  • dr.skovcan

   Takrat so bili vsi isti …bivši komunajzarji le da je bilo tako : Janša je šel med ,kao desnake…Jožef, Gregor, Zorane na levico…zmenili so se in se med sabo še zdaj d.rka.jo…vse je samo zgodba za ablast in denar…mi pa smo pajaci.

 • slosin

  S takimi, ki so naslikani tam gori, bi morali obračunati po 10 dnevni vojni tako, kot so partizani z domobranci…Ostale rdeče pa strpat v rezervate, tako, kot so Američani naredili z rdečekožci …..

  • dr.skovcan

   Yeaaa

  • Adolf Hitler

   mislm da je bilo ravno obratno ti butelj ki preveč buliš elektro žida in čepiš v matrixu raie preberi kako knigo ampak ne židovski drek ampak orginal ampak kokr videm tebi ni več za pomagat! sieg heil! für immer

 • Hribouc

  Joško Školč – defekten mamin sinček , bejba, skratka – adijo jamrač, srat se pejt!
  Thaler- skorumpirani nesposoben zaslužkar, ki ga ujamejo angležarski novinarčki-brezveznjak
  Golobičev poba- kadrovnik, torej komisar številka 1 Udbokučanistana kupleraj Slovenistan

 • Silka

  Tako je Slovenijo prodajmo Avstrijcem, odplačamo dolgove nekaj še pustimo za rezarvo in še te komunistične bande na oblasti se rešimo.

  • Adolf Hitler

   ne prodat temvč se pridružit tapravi familiji koker smo prei bili smrt komunaiseriem svoboda človeštvu! živio naš deželo vodia Janša z deželo naprei za naš dom smo pripravleni jet v boi živio! živio naša mati kraleve dežele Slowendie!

 • učko

  LDS stranka je bila ustanovljena leta 1994 in ne 1990 !!! Tako, da zgornji trije gelipterji niso bili leta 1990 poslanci stranke LDS !!!!!!!

  • Alojz

   Lažeš. LDS se je le preimenovala. Prej je bila pa LDSS.

  • Anthon

   Res je neprecizno, a vseeno: Lahko razumeš tudi, kako so bili ti trije bodoči poslanci LDS videti leta 1990. Nenehna menjava poimenovanj z namenom zakrinkati izvor teh druščin je pa že tako pregovorna za slovensko posttotalitarno okolje. Naj zopet ob tem postrežem z Modro mravljico s šestimi rdečimi nogicami…..

 • Adolf Hitler

  potlei pa nai vidi da čim prei spizdo od tod kuge komunaiserske vun iz Slovendie

 • Borut Stari

  Razlaga je enostavna. Neizmerno ljubijo Jugoslavijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!