Papež: Ideologija spolov je ena najnevarnejših ideoloških kolonizacij

Datum:

Papež Frančišek, ki sicer velja za najbolj levičarskega papeža v zgodovini Katoliške cerkve, je v nedavnem intervjuju v rodni Argentini kritiziral radikalno ideologijo spolov in jo označil za “eno najnevarnejših ideoloških kolonizacij” v trenutnem javnem diskurzu.

                   

Frančišek je o tej in drugih temah govoril z novinarko Elisabetto Piqué v intervjuju, objavljenem 10. marca v argentinskem dnevnem časopisu La Nación – in pojasnil, da je ideologija spola nevarna, ker briše meje med moškim in žensko ter zmanjšuje inherentno vrednost vsakega.

“Ideologija spola je danes ena najnevarnejših ideoloških kolonizacij,” je dejal Frančišek. “Zakaj je nevarna? Ker briše razlike in vrednost moških in žensk. Vso človeštvo raste skozi napetost razlik. Vprašanje spola redči razlike in dela svet enak, dolgočasen, kar je v nasprotju s človeško poklicanostjo.”

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan si je pred časom privoščila kršitev protokola o zastavi z mavrično propagando. (Foto: Twitter)

Papež je pojasnil, da ne namerava preveč na široko pisati o temi spola, a se mu zdi, da se mora občasno posvetiti temu vprašanju predvsem zato, “ker so nekateri ljudje nekoliko naivni in verjamejo, da je to pot napredka”.

V nadaljevanju je dejal, da je po njegovem mnenju pomembno ločiti “med tem, kaj je pastoralna oskrba ljudi z drugačno spolno usmerjenostjo, in tem, kaj je ideologija spola … to sta dve različni stvari“. Težava je po njegovih besedah ​​v tem, da so zagovorniki ideologije spolov brisali meje med spoloma – poteza, za katero ga skrbi, da je korak naprej k izbrisu človeštva.

Ideologija LGBTQ vse bolj posega v življenja otrok. (Vir: epa)

“Ne ločijo, kaj je spoštovanje spolne raznolikosti ali raznolikih spolnih preferenc, od tega, kar je že antropologija spola, ki je izjemno nevarna, ker odpravlja razlike in briše človečnost, bogastvo človekove osebne, kulturne in družbene raznolikosti kot tudi napetosti med razlikami,” je dejal.

Vsebina LGBTQ je na Madžarskem zakonsko prepovedana za osebe, mlajše od 18 let. (Foto: družbena omrežja)

Papež Frančišek je sedanje kulturno ozračje primerjal s svetom, predstavljenim v knjigi monsinjorja Roberta Hugha Bensona iz leta 1907 z naslovom Gospodar sveta – in sicer  s svetom, ki je prikazoval “prihodnost, v kateri izginjajo razlike in kjer je vse isto, vse enotno, in le en, edini voditelj celega sveta”.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...