Policija je med vikendom obravnavala več kot 250 nezakonitih prehodov meje!

Datum:

Policija je med vikendom obravnavala 180 dogodkov (na območju PU Novo mesto), ki so zahtevali policijsko posredovanje, na številko 113 pa prejela 548 klicev. Dogodki so se pretežno nanašali na tujce z neustreznimi pogoji za bivanje v Sloveniji. Na drugem mestu so bili dogodki, povezani z varnostjo v prometu. V petek so policisti PU Novo mesto obravnavali 66 tujih državljanov, v soboto 81 in v nedeljo 26. Na območju PU Koper je bilo 80 nezakonitih prehodov meje, na celjskem štiri. Skupaj v Sloveniji več kot 250! 

Med vikendom (od 10. 3. do 13. 3. zjutraj), je policija (na območju PU Novo mesto) obravnavala 180 dogodkov, večinoma povezanih z migranti in varnostjo v prometu. V petek so policisti obravnavali 26 migrantov, v soboto 81 in v nedeljo 26, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Šlo je za državljane Rusije, Maroka, Afganistana, Šri Lanke, Pakistana, Nepala, Maroka, Bangladeša, Indije, Kube, Irana, Mongolije, Toga, Tunizije, Alžirije, Eritreje. Vsi tujci so bili obravnavani v Posavju v okolici Čateža, Dobove, Obrežja, Brežic in Rigonc. V soboto zvečer je policija denimo ustavila sumljiv avtomobil z italijanskimi registrskimi tablicami. Voznik je skušal pobegniti, vendar je bil naposled ustavljen na območju Brežic.

Ugotovljeno je bilo, da 23-letni državljan Kosova z urejenim bivanjem v Italiji prevaža štiri tujce (Iračana in tri Turke), ki niso imeli dovoljenja za bivanje v Sloveniji. 23-letnik je bil aretiran. V nedeljo popoldan pa so policisti novomeške policijske uprave blizu Biča preverjali avtomobil, registriran v Italiji, ki ga je vozil 28-letni Romun. Potoval je s 26-letnim sopotnikom iz Moldavije. Z avtom sta prevažala šest ruskih državljanov brez dovoljenja za bivanje v Sloveniji. Državljana Romunije in Moldavije sta bila pridržana.

PU Koper: policisti so obravnavali 80 nezakonitih prehodov meje
Med vikendom so policisti na območju Kopra posredovali 137-krat, na 113 pa so prejeli 371 klicev, obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, dve lažji s poškodbami in eno s hujšimi. Zaseženo je bilo eno vozilo. Prav tako so obravnavali en vlom in štiri tatvine. Zaradi kršitve javnega reda in miru pa je bilo izvedenih 16 intervencij. Prav tako so koprski policisti obravnavali 80 nezakonitih prehodov meje.

O nezakonitih migrantih poroča tudi PU Celje. Na območju Rogatca so namreč policisti v  petek zjutraj izsledili štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...