Peticija v podporo vladi zbrala že 48 tisoč podpisov! “Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!”

Datum:

Koordinacija Združeni za Slovenijo je skupaj z državljani dokazala, da vlada dela dobro. Število ljudi, ki je podpisalo peticijo, je krepko večje od tistega na kolesarskih protestih. Pobudniki peticije Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!, sporočajo: “Moje misli so pri čudovitih shodih, ko se bo srečalo na tisoče delavnih, dobrih in pokončnih ljudi.” 

                   

Koordinacija Združeni za Slovenijo je do 21. maja zbrala že preko 48 tisoč podpisov v podporo vladi, razkriva v svoji Twitter objavi Aleš Primc. Kot še navaja, je kar 71 odstotkov podpisanih potrdilo tudi udeležbo na shodih, ko bo to dovoljeno. Peticijo, ki nosi naslov Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!, se lahko še vedno podpiše na spletni strani 24kul.si oziroma TUKAJ.

Pobudniki peticije pozivajo vse podpisane, da naj vsak izmed njih poskusi pridobiti podpis sorodnika, prijatelja ali sodelavca in ga povabi na shod. Kot še dodajajo, bo to odgovor na nedavne kolesarske proteste ter priprava na odličen shod v zahvalo in podporo vladi, ko bo to mogoče.  “Moje misli so pri čudovitih shodih, ko se bo srečalo na tisoče delavnih, dobrih in pokončnih ljudi. Podpišite in delite,” spodbuja in vabi na shode za podporo vladi prvopodpisani Primc.

Spodaj si lahko preberete besedilo peticije Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas:

“Spoštovani podpisnice in podpisniki peticije: »Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!«!

Podpišite peticijo v zahvalo in podporo Vladi Republike Slovenije ter potrdite udeležbo na shodih v njeno podporo, ko bo to mogoče!

1. Vlada RS, sestavljena iz strank SDS, SMC, NSi in DESUS, je nastala, potem ko je Marjan Šarec pred problemi epidemije koronavirusa neodgovorno odstopil z mesta predsednika vlade. Nova vlada je začela delati, ko je v sosednji severni Italiji vsak dan umiralo na stotine ljudi in je grozilo, da bo zaradi neukrepanja Šarčeve vlade koronavirus v enaki meri prizadel tudi Slovenijo.

2. Nova vlada je takoj po imenovanju, 13. marca 2020, v izredno težkih razmerah hitro in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo; izvajala varnostne ukrepe za preprečitev širjenja epidemije ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov ter gospodarstva. Z veliko požrtvovalnostjo vlade, zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, policije, vojske, trgovk in drugih zaposlenih ter ob upoštevanju vladnih navodil s strani velike večine državljank in državljanov je Slovenija po vseh kazalcih ena najboljših držav v Evropski uniji v spopadu s koronavirusom.

3. Boj s koronavirusom še zdaleč ni dobljen. Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemije.

4. Nekdanje vladne stranke, ki so zbežale pred odgovornostjo v sodelovanju s svojimi državno financiranimi satelitskimi organizacijami in največjimi mediji od prvega dne naprej z lažmi, podtikanji in javnimi provokacijami rušijo vlado z namenom, da država pri soočanju s koronakrizo ne bi bila uspešna. S tem ogrožajo naše zdravje, socialni položaj in okrevanje gospodarstva po krizi.

5. Glede na to, da hočejo za vodenje države nesposobne opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB, njihove državno financirane satelitske organizacije in največji mediji preko laži, podtikanj in javnih provokacij onemogočiti normalno delovanje države v kriznih časih, je nujno potrebno, da državljanke in državljani Vladi RS stopimo v bran tako, da se ji za dosedanje dosežke zahvalimo in jo množično javno podpremo pri njenem nadaljnjem delovanju. Od naše množične podpore je v največji meri odvisno nadaljnje delovanje vlade ter naše življenje v težkih časih epidemije in neposredno po njih.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...