Domačini v Grčiji besni zaradi migrantskega centra, ki bo sprejel šestkrat več migrantov, kot je domačinov!

Datum:

V grški Malakasi so lokalni politiki in domačini zgroženi nad odločitvijo, da se v migrantski tabor, ki je tik poleg vasi, namesti kar tri tisoč migrantov, medtem ko celotno naselje šteje zgolj 514 prebivalcev.

                   

Grška vlada je v migrantsko taborišče v Malakasi namestila že več kot dva tisoč migrantov. To je sicer nevladna organizacija Human Rights Watch označila za nehumano, češ da imajo migranti premalo prostora in da ne morejo biti zagotovljeni niti ustrezni sanitarni pogoji, saj je taborišče namenjeno kvečjemu za 1180 migrantov. A očitno je, da se nevladne organizacije ne obremenjujejo kaj preveč s tamkajšnjimi lokalnimi prebivalci in da jih ne skrbi, kakšno stisko ob takem “napadu” z migranti preživljajo domačini. Sploh glede na podatke občine Oropos, v kateri se nahaja Malakasa, da je bilo v prvotnih načrtih, predstavljenih leta 2016, zapisano, da bo v objektu nastanjenih le 400 migrantov, piše Breitbart.

Lokalni svet v omenjeni vasi je razkril, da se zaradi kršenja prvotnega dogovora in kljub protestom občinske oblasti v Malakasi nahaja že več kot 2200 migrantov. “Poleg tega je bila 15. marca 2020, ko je bila prepoved nenadzorovanega gibanja državljanov zaradi koronavirusa, v isti tabor postavljena že druga struktura, kamor so nastanjeni migranti za deportacijo.” 

Na otoku Hios pa je 1044 državljanov in lastnikov lokalnih podjetij poslalo pismo, v katerem nasprotujejo najemu nepremičnin s strani Oddelka za priseljevanje in azil, z namenom, da v najetih objektih začasno nastanijo migrante iz javnozdravstvenih razlogov v času koronavirusa.

Foto: epa

Grški uradniki in tudi drugi so namreč že v prejšnjih tednih izrazili strah, da bo Turčija v Grčijo pošiljala s koronavirusom okužene migrante. Njihov strah se je izkazal za upravičenega, ko je bilo prejšnji teden pri več migrantih, ki so pristali v začetku tega meseca na otoku Lesbos, potrjeno, da imajo virus. 

Poleg tega Grčija še naprej opozarja, da bi na grško mejo lahko kaj kmalu prišel nov val migrantov iz Turčije. Turški notranji minister Süleyman Soylu je sicer že pred tem izjavil, da se bodo migranti vrnili na grško mejo, ko se bo izbruh koronavirusa končal. “Ko se bo končala pandemija koronavirusa, ne bomo odvračali migrantov, ki se želijo vrniti na grško-turško mejo,” je izjavil.

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...