Pijani ljubitelji rdeče zvezde skušali zmotiti predstavitev knjige Jožeta Možine – tam je bil tudi nevarni Bricelj!

Datum:

Nova knjiga novinarja dr. Jožeta Možine Slovenski razkol je požela veliko pozornosti, odmevne in dobro obiskane pa so tudi predstavitve knjige, ki potekajo po Sloveniji in tako je bilo tudi v ponedeljek v knjigarni Konzorcij. A tokrat je predstavitev skušala zmotiti banda pijanih provokatorjev, za katere se je izkazalo, da delujejo pod vodstvom znanega levičarskega skrajneža Igorja Briclja. Ta je Možini pred tem grozil že pred sedežem TV Slovenija, spomnimo pa se ga tudi po udeležbi na shodu v podporo migracijam, kamor je prišel kar s katano. No, predstavitve knjige, ki so jo med drugim skušali zmotiti z rdečimi zvezdami in s pivom Heineken, niso uspeli uničiti. Udeleženci so bando izžvižgali, ti pa so se, tudi zaradi svojega neznanja, osramočeni odpravili proti bližnji piceriji Parma, kjer so nadaljevali s popivanjem, preden se je dogodek sploh končal!

Nova knjiga novinarja dr. Jožeta Možine z naslovom Slovenski razkol je sad avtorjevega doktorskega študija in dvajsetletnega raziskovanja, med katerim se je dokopal do fascinantnih, doslej neznanih arhivov in pričevanj, ki nekatera poglavja zgodovine druge svetovne vojne na Slovenskem v marsičem pišejo na novo. Avtor z analizo arhivskih virov vseh vpletenih strani ponuja odgovore na temeljna vprašanja novejše slovenske zgodovine: zakaj in kako so Slovenci med drugo svetovno vojno spolzeli v oster narodni razkol, kdo je ta proces povzročil in kje se je vse skupaj začelo? Kakšna je bila pri tem vloga okupatorja? Narodni razkol se je namreč do konca vojne še okrepil in se razširil na celotno ozemlje ter s travmatičnimi posledicami sega tudi v sedanji čas. Ni potrebno poudarjati, da je knjiga požela veliko pozornosti, dobro obiskane pa so tudi predstavitve knjige, ki potekajo po Sloveniji. Tako je bilo tudi v ponedeljek ob 18. uri v ljubljanski knjigarni Konzorcij.

Banda pijanih provokatorjev skušala motiti predstavitev knjige
Tik pred začetkom predstavitve je namreč tja prišla skupina ljudi, za katere se je kmalu izkazalo, da so provokatorji, saj so na plan potegnili rdeče zvezde in pivo Heineken z rdečo zvezdo, a je ena od udeleženk to takoj odstranila. Nato so poskušali ustvarjati nemir, mahali so z rdečimi zvezdami in videlo se je, da so nekateri od njih že precej zdelani od alkohola. Na začetku so poskušali motiti tudi samo predavanje. Ker pa je predavanje sčasoma postajalo vse bolj zanimivo, so mu podlegli in poslušali grozljive podatke, o katerih je beseda tekla, gledali so grafe in grafične podatke. Kot je za spletni portal Nova24TV povedal eden izmed udeležencev predstavitve, so skušali nato v nekem trenutku izvesti nekakšen protest, a se je izkazalo, da težko protestirajo, ker pravzaprav nič ne vedo.

Foto: Bralec

Provokatorje vodil znani levičarski skrajnež Igor Bricelj, ki je Možini že grozil
Provokatorjev je bilo po besedah sogovornika štiri ali pet, vodil pa jih je znani levičarski skrajnež Igor Bricelj, ki je avgusta lansko leto Možini grozil že pred stavbo TV Slovenija. “Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal, kaj bo z mano,” je na Twitterju takrat zapisal Možina in objavil fotografijo Briclja, ki ga je pričakal s transparenti, ki jasno namigujejo na grožnje svobodnemu novinarstvu, ter s pozivi k odstopu. “To je resno nasilje – če ga ne ustavimo, bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi,” je še takrat zapisal Možina. Zato so se na RTV po dogovoru z generalnim direktorjem Igorjem Kaduncem odločili, da Briclja prijavijo policiji. Še pred tem je Bricelj marca 2016 z nevarno sabljo oz. katano protestiral na shodu v podporo migrantom na ljubljanski Kotnikovi ulici, ki sta se ga med drugimi kot podpornika udeležila tudi šef globoke države Milan Kučan in zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon.

Tako je Bricelj prvič grozil Možini. (Foto: Tw)

Osramočeni predčasno zapustili predavanje, s popivanjem pa so nadaljevali v bližnji piceriji Parma
“Možina je sicer provokatorsko bando skušal vplesti v predavanje, ki je vključevalo zgodovino, ki je še med nami in jih je izpostavil kot primere poškodovanosti vesti in zavesti, ki še vedno razsaja v današnjem času, pri čemer niso vedeli točno, zakaj gre. Ostali udeleženci so jih pri tem izžvižgali in še pred koncem predavanja so zapustili prizorišče”, je za spletni portal Nova24TV pojasnil udeleženec dogodka. Pred tem so tudi vhodna vrata knjigarne Konzorcij prelepili z rdečimi zvezdami, a v knjigarni so se odločili knjigo vseeno postaviti v izložbo, saj si zasluži pozornost. Kot je še slišati, se je banda popolnoma osramočena iz Konzorcija odpravila v bližnjo picerijo Parma, po vsej verjetnosti pa so tam s popivanjem nadaljevali kar na račun ZZB NOB.

Igor Bricelj na protestnem shodu na Kotnikovi ulici v 2016, kjer je bil oborožen z nevarno katano. (Foto: Twitter)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...