Izraelska vojska že v Gazi; začela se je operacija popolne odstranitve terorističnega Hamasa

Datum:

Izraelske obrambne sile (IDF) so v soboto objavile nove posnetke svojih kopenskih operacij v severni Gazi, medtem ko želijo iztrebiti teroriste Hamasa, ki so bili odgovorni za umor 1400 civilistov v začetku tega meseca.

Posnetek je nastal po tem, ko je IDF v petek zvečer najprej območje z najintenzivnejšimi zračnimi napadi trenutne vojne pripravil za kopensko ofenzivo, pri čemer je zadela približno 150 podzemnih lokacij v Hamasovih ogromnih podzemnih terorističnih tunelih, ki teroristom omogočajo, da se srečujejo, organizirajo in neopaženo premikajo po Gazi. Teroristi v predorih hranijo tudi orožje, strelivo in druge vojaške zaloge.

“Od sinoči zgodaj zvečer IDF, ki jo vodijo kombinirane bojne skupine oklepnih, inženirskih in pehotnih sil, deluje na terenu na severnem območju Gaze,” je dejal IDF v izjavi. “V okviru operacije so sile IDF identificirale teroristične enote, ki so poskušale izstreliti protitankovske rakete in minometne granate, ter jih napadle. Poleg tega je bila najdena hiša polna min. Bojni helikopterji so za napad na zbirališče Hamasovih teroristov v zgradbi, ki jo uporablja ta teroristična organizacija, najprej raketirali območje, nato so hišo zasedli izraelski oklepniki.”

V izjavi dodajajo, da so bile številne enote Hamasa uničene, ko so poskušale izstreliti protitankovske rakete na izraelske tanke, prav tako pa je bila odstranjena še ena hiša, v kateri so bili Hamasovi teroristi.

Načelnik štaba IDF podpolkovnik Herzi Halevi je dejal, da IDF izvaja “natančen in močan napad” na teroristične cilje po vsej Gazi, medtem ko Izrael nadaljuje z izvajanjem misije razbitja Hamasa, ponovnega zavarovanja svoje meje in zagotoivtevizpustitve talcev.

Hamas, ki ima večinsko podporo palestinskega prebivalstva, si nikdar ni prizadeval za sožitje z Izraelci. (Foto: epa)

“Doslej smo stabilizirali obrambno linijo, napadli smo, sovražnik ima na stotine mrtvih, njegova infrastruktura je uničena,” je dejal. “Razmere v Gazi so posledica kriminalnih dejanj Hamasa, kjer leži odgovornost. Najboljši borci in poveljniki so dobro izurjeni in pripravljeni in zdaj delujejo v Gazi. Spoznal sem jih v zadnjih dneh, vsi so bili prežeti s poslanstvom in vero v pravičnost naše poti, poti države Izrael.”

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...