Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Datum:

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar uro in pol čakala na helikopter, ponovno poudarite pomembnost nakupa namenskega helikopterja. Povečanje zmogljivosti bi bila rešitev, a je vlada zasedena z “nedelom” oziroma “lovljenjem špargljev”, kot je dejal predsednik vlade Robert Golob.

                   

»Če vas ima zadeti infarkt, naj bo to v garažni hiši Mexico ali v kakšni sosednji državi,« je zapisal intelektualec Žiga Turk na X. V času razpada Slovenskega zdravstva trpimo tudi zaradi pomanjkanja bistvene opreme, ki je ključna za hitro in učinkovito reševanje. življenj – namenskega helikopterja, čeprav se na to opozarja že leta.

Če ni dovolj grozljivo, da se ljudje sprašujejo ali bodo sploh imeli osebnega zdravnika ali ne, je še bolj grozljivo pomisliti, da se zgodi kaj hudega in da potrebujete pomoč takoj. Tako je na družbenem omrežju profila Černuta Matjaž objavil fotografijo, na kateri bi naj oseba s srčnim infarktom v spremstvu reševalnih vozil čakala na helikopter. A ker Slovenija nima zadostnih kapacitet, niti ima namenskega helikopterja za take primere, je čakal kar uro in pol.

“Tisti ki o tem odločajo so na morju….,” je glasil eden od komentarjev pod objavo. ” Še Hrvatje imajo 4 polno opremljene namenske reševalne helikopterje, z ekipami 24/7. Čehi, Slovaki, Poljaki itd. jih imajo že mnogo let. Sedaj smo na nivoju Albanije in bolj zaostalih afriških držav,” je zapisal drugi, medtem ko je tretji opozoril : “Groza. Vsak naj si predstavlja, da lahko to doleti tudi nas.”

Medtem, ko premierno naokrog razlaga, da nas je Švica prepoznala kot drugo Švico, bi si zagotovo premislila, ko bi videla, da je premierno do “lovljenja špargljev”, medtem ko v zdravstvu nimamo urejenih niti osnov. Na to je v preteklosti opozoril tudi Robert Sabol, reševalec, ki se že leta bori za nakup namenskega helikopterja.

Foto: PU Kranj

»Realnost je, da samo v davkoplačevalcih oziroma uporabnikih zdravstvenih storitev nismo v enakem položaju, če se primerjamo s severnimi ali zahodnimi sosedi oziroma z vso napredno Evropo, ki ima večnamenske vojaške helikopterje«, je dejal za Zdravstveni portal in dodal, da je hitri čas v zdravstvu ključnega pomena.

Kljub večkratnemu opozorilu in istemu razpadu zdravstva, pa to premierja očitno “ne gane”. Glede na njegove vse bolj pogoste objave na spletnih omrežjih, kjer ali “lovi šparglje” ali pa počitnikuje s svojo partnerko Tino Gaber , torej njegove prioritete druge.

Premier Golob in njegova partnerica sta uživala na prvem majskem križarjenju (Foto: Instagram)

Če pa že “rešuje” težave v zdravstvu, se to izide katastrofalno, kot je pred nekaj dnevi v šempetrski bolnišnici. Njegova napoved sprememb je sprememba odpovedi petim kirurgom, namreč – o tem si lahko več preberete tukaj.

AH

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...