Po izbruhu epidemije korona virusa v Severni Koreji voditelj Kim Džong Un sklical krizni sestanek politbiroja

Datum:

Kljub temu, da so do sedaj obstajale domneve, da se z okužbami z novim koronavirusom soočajo tudi v Severni Koreji , je režim to vseskozi zanikal. Vse do sedaj. Nedavno so namreč sporočili, da beležili prvi primer suma na okužbo v državi. Državna tiskovna agencija KCNA poroča, da naj bi oseba, ki je okužbo prinesla v državo, 19. julija prispela iz sosednje Južne Koreje. 

Severnokorejski diktator Kim Jong Un je v soboto sklical nujni sestanek politbiroja vladajoče stranke, kjer so razpravljali o izrednih razmerah, ki so na račun domnevne okužbe nastale v mestu Kaesong.

Državni mediji so sporočili, da je moški, po triletnem bivanju v Južni Koreji, domnevno okužbo prinesel v državo potem, ko je ta nezakonito prečkal eno najbolj zastraženih mej na svetu. Ob prihodu so se pri moškemu kaj kmalu pričeli pojavljati simptomi, ki so značilni za okužbo z novim koronavirusom.

Foto: epa

Mesto se je znašlo v karanteni
Po navedbah KCNA se je diktator odločil, da razglasi izredno stanje in za mesto Kaesong razglasi karanteno. Situacija naj bi bila namreč kritična, saj je virusu najverjetneje uspelo priti v državo. Ni še znano ali so moškega že testirali in tako uradno potrdili okužbo. Severna Koreja je sicer s strani Rusije in drugih držav prejela na tisoče kompletov za testiranje okužbe in odredila strogo zaprtje meje. Več tisoč Severnokorejcev se je tako znašlo v karanteni, vendar pa so se pred kratkih ukrepi le nekoliki omilili, poroča Jutranji List.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...