Po novici, da je v Veliki Britaniji odkrit nov sev wuhanskega koronavirusa, evropske države zapirajo meje za Britance!

Datum:

V strahu pred novim sevom koronavirusa, so Francija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Avstrija, Švica, Irska, Belgija, Izrael in Kanada zaprle svoje meje zaprle svoje meje za Veliko Britanijo. Do zaprtja meje je prišlo potem, ko je britanski premier Boris Johnson najavil odkritje novega seva wuhanskega koronavirusa.

Odločnost s katero so trgovinski partnerji v trenutku prekinili stike z Veliko Britanijo ob novici, da se je v državi pojavil nov sev wuhanskega koronavirusa je presenetila Britance.

Francija je zaprla meje tako za ljudi kot tovorni promet na poti iz Velike Britanije, ker je državnega sekretarja za transport Granta Shappsa ujelo nepripravljenega. Po poročanju Reutersa je Shapps 21. decembra 2020 zatrjeval, da je v stikih s svojim francoskim kolegom in nameravajo v kar najkrajšem času sprostiti prepoved tovornega prometa iz Velike Britanije.

Potrošniki na ulicah v Londonu 19. decembra 2020 (foto: EPA)

Do nenadne zaustavitve pretoka tovornega prometa s celinsko Evropo je prišlo ravno v času, ko so pogajanja med Združenim kraljestvom in EU o izhodu iz EU trčila ob zid. Pogajanja naj bi se nadaljevala v ponedeljek, 21. decembra.

Britanci se počutijo izdani
V Veliki Britaniji te dni vlada malodušje. Britanski premier Boris Johnson je v soboto, 19. decembra, sporočil, da se država odpravlja v tretje zaprtje zaradi novega, bolj kužnega seva koronavirusa. Britanci se ob tem čutijo izdane, saj je premier ob drugem zaprtju države zagotavljal, da bo zaradi tega mogoče normalno praznovati božič.

Britanski premier Boris Johnson (foto: EPA)

Strokovnjaki trdijo, da bi zaradi nastale logistične nočne more v kateri je obstal tovorni promet v in iz Velike Britanije predstavlja večje težave za Veliko Britanijo, saj je veliko dobrin, ki jih izvažajo na evropsko celino pokvarljivih.

V Združenem kraljestvu so od začetka pandemije našteli preko dva milijona okužb s covidom-19. Zaradi wuhanskega koronavirusa je v državi umrlo preko 67 tisoč ljudi. Če bi lahko rekli, da se je konec novembra “končal” 2. val, pa je to bilo zgolj zatišje pred viharjem, kajti število okužb ni nikoli padlo na stopnjo pred začetkom 2. vala, temveč je hitro celo preseglo rekorde z začetka novembra. V zadnjih dneh je bilo potrjenih preko 35 tisoč novih primerov okužbe na dan.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...