Tine Hribar na RTV zasipaval davkoplačevalce z neumnostmi: O Janši kot nepomembnem za slovensko osamosvojitev, o izstopu iz NATA, o Trumpu kot avtokratu in ugrabitvi slovenske osamosvojitve

Datum:

RTV Slovenija nadaljuje z nudenjem platforme vsakomur, ki ima doktorat, pet minut časa in je pripravljen kaj reči proti Janezu Janši. Tokrat je pri Miši Molk gostoval soprog slovenske “osamosvojiteljice”, Spomenke Diklić, Tine Hribar. V oddaji je izustil cel kup neresnic in filozofskih nesmislov, privoščil pa si je tudi v nebo vpijočo neumnost. Janeza Janšo je poimenoval “tretjerazrednega politika”, ki je med osamosvojitvijo igral nepomembno vlogo in dejal, da Slovenija mora izstopiti iz NATA.

                   

RTV Slovenija je v nadaljevanju svojega ciklusa napadov na predsednika vlade s subtilnejšimi, psevdointelektualnimi strategijami (Od Tarče do Hribarja pri Miši) gostila slovenskega “heideggerjanca”, Tineta Hribarja. Slednji je v oddaji povedal precej o niču in biti, pohvalil se je, da se zdaj več ne boji smrti, nekaj malega pa je povedal tudi o Janezu Janši. Negativno, seveda, zato so ga povabili.

Hribar je v v 45 minutah pogovora uspel povedati zavidljivo količino neumnosti. Izvedel je verbalni desant na slovensko članstvo v NATU in zavzel “pozicijo Juras”, ne da bi kaj ponudil v zameno. No, v zameno je ponudil: “Saj pa je slovenska vojska že 50 let članica Združenih Narodov.” Dejal je, da smo v OZN opravljali čudovito delo, zdaj pa da smo tujska legija v NATU. Prej smo bili torej spoštovanja vredni mirovniki, zdaj pa smo tujski morilci.

Janša nepomemben za osamosvojitev?
Ko je spregovoril o slovenski osamosvojitvi, pa se je pričela “resnična veselica”. Janeza Janšo, o katerem je tudi v preteklosti sicer govoril kritično, a spoštljivo, je označil za tretjerazrednega politika, ki je imel nepomembno vlogo ob osamosvojitvi. Tega celo njegova subverzivna soproga na sprejemu pri predsedniku ni izustila in Janši priznala, da je “storil malo več kot drugi”. Ta izjava je tako zelo “divja”, da je precej očitno, da je zanjo prejel “piškot”. Morda se Hribar več ne boji smrti, vsekakor pa tudi pred smrtjo ljubi priboljške. Da Hribar laže kot pes teče, pa prav tako ne bi bilo prvič.

Janša se ima za “nadosamosvojitelja”?
Napadel je tudi, precej pričakovano, projekt muzeja slovenske osamosvojitve. Označil ga je kot nekaj, preko česar so nekateri ugrabili slovensko osamosvojitev. Dejal je, da so eni osamosvojitelji proglasili za edine osamosvojitelje oziroma “nadosamosvojitelje”. Morda iz pozicije izdajalca resnični osamosvojitelji res delujejo kot “nadosamosvojitelji”. Janez Janša zase nikoli ni rekel, da je nad, torej … Od kod Hribarju, da so se eni proglasili za …? Projekcija.

Foto: RTV

V začetku oddaje je kritiziral katoliško cerkev, češ da je bila skupaj s komunisti proti temu, da bi imeli v ustavo zapisano svetost življenja, ki se dotika splava. Le nekaj minut zatem pa je iz svojega anekdotnega primera, ko naj bi preživel težko operacijo, med katero bi lahko umrl (in se zato bojda ne boji več smrti), prešel na čustveni zagovor evtanazije. Njegova svetost življenja je pobegnila skozi okno.

O svojem poznavanju svetovne politike in zmožnostih resne presoje je veliko povedal tudi v nadaljevanju, ko je Donalda Trumpa označil za avtokrata ali samodržca. Precej jasno, kam ta “izvirni” (intelektualni) pes taco moli.

Aleš Ernecl

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...