Ubijalska kombinacija medijev, polikolesarjev in nemoralnih političnih pijavk

Datum:

Medij POP TV s pomočjo rušiteljev ukrepov izkazuje podporo petkovim kolesarjem, ki so se preimenovali v Zavezništvo civilne družbe in nekdanjemu zdravstvenemu ministru Dušanu Kebru. S tem pa podobni mediji delajo reklamo tistim, ki pomagajo rušiti vlado v času najhujše krize od osamosvojitve naprej in posledično rušiti njeno uspešno delo na gospodarskem ter zdravstvenem področju. 

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na poročanje “nepristranskega” in “verodostojnega” medija POP TV oziroma 24ur, ki nudi promocijo rušilcem aktualne vlade, zlasti nekdanjemu zdravstvenemu ministru Dušanu Kebru, s tem pa podpira nekoga, ki ruši njeno delo za zajezitev posledic največje krize v Sloveniji od osamosvojitve naprej. Gre namreč za podporo histeričnim petkovim politkolesarjem, ki so vse od pomladi dalje, s svojimi množičnimi, neprijavljenimi zborovanji in pomanjkljivim upoštevanjem predpisov zdravstvene stroke, aktivno sodelovali pri širjenju novega koronavirusa in s tem močno vplivali na slabšanje zdravstvenega stanja pri nas, še zlasti sedaj ob drugem valu pandemije, ko se je Slovenija po številu okužb znašla v samem evropskem vrhu.

24ur ob tem poroča, da so se že omenjeni politkolesarji tokrat preimenovali v Zavezništvo civilne družbe, ki naj bi na DZ naslovilo javni poziv, da naj zaustavi vlado, ki po njihovem prepričanju, zlorablja aktualno epidemijo za, kot temu sami pravijo “pospešeno uvajanje avtoritarne oblasti”. Petkovo politkolesarjenje naj bi začasno prekinili, obenem pa pričeli krepiti civilno zavezništvo po državi. Že omenjenemu zavezništvu naj bi se sicer pridružile tudi kulturne, okoljevarstvene in sindikalistične organizacije ter številni kolektivi, ki jim je, kot temu pravijo “skupno prizadevanje za reševanje krize, demokracije in vladavine prava”. Zato so se zbrali pred DZ, na katerega so naslovili t. i. javni poziv, s katerim ga pozivajo, da zaustavi aktualno vlado, ki po njihovem prepričanju zlorablja epidemijo za uvajanje avtoritarne oblasti. Poslanci pa imajo po njihovem prepričanju pravico in dolžnost, da takšno vlado odpokličejo.

Pod poziv naj bi se podpisalo preko 40 organizacij in številni influencerji, med drugim akademiki, predavatelji, gospodarstveniki, zdravniki, pravniki in nepresenetljivo tudi umetniki oziroma “umetniki”. Poziv je sicer sestavilo pet predlagateljev, pridružilo pa naj bi se mu še dvanajst civilno-družbenih skupin. Vladi ob tem očitajo: uveljavljanje svoje ozke politične agende, strankarsko kadrovanje, privatizacijo družbenih dejavnosti in državnega premoženja, razgrajevanje socialne države, koruptivne posle z zdravstveno opremo, zlorabo javnega denarja, podrejanje policije, uničevanje javne RTV ter napade na medije, civilno družbo in vse drugače misleče”. Ob tem od vlade še zahtevajo, da se pri svojem delu osredotoči zgolj in samo na epidemijo, na vseh preostalih področjih pa opravlja zgolj in samo tekoče posle, umik “sporne” medijske zakonodaje in vrnitev v prvotno stanje vsa “sporna” kadrovanja. Predvsem pa predlagajo razrešitev ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ob vsem navedenem še dodajajo: “Povezati želimo različne organizacije in akterje, saj verjamemo, da lahko s skupnim bojem proti trenutni vladi zagotovimo, da bo v ospredju dobrobit ljudi, zdravje in demokracija.” 

Keber, ki bi ga kot bivšega zdravstvenega ministra, lahko bolj skrbelo za zdravje sodržavljanov, pa kaže svoj čut zlasti do političnega aktivizma in rušenja vlade
Na podoben “promocijski zapis” na spletnem portalu nacionalne televizije RTV, pa se je odzvala tudi poslanka SMC Monika Gregorčič, ki je ob tem zapisala: “No, samo še za financiranje iz proračuna naj zaprosijo… Me pa kljub vsemu čudijo prioritete dr. Kebra, ki se v času najhujše zdravstvene krize raje posveča politiki in rušenju oblasti. Kje se je izgubilo njegovo plemenito zdravniško poslanstvo?” V svojem zapisu na nacionalni televiziji so sicer navedli tudi to, kdo sestavlja pet predstavnikov zavezništva: Jaša JenullTea JarcDušan Keber, Darko Štrajn in Mina Milanko. Ob tem pa po svoje čudi zlasti prisotnost Kebra, ki je sicer bivši minister za zdravje in se zagotovo zaveda resnosti trenutne zdravstvene situacije, vendar očitno daje prioriteto političnemu aktivizmu in rušenju oblasti, torej političnim in drugim interesom pred zdravjem svojih sodržavljanov. Keber se je sicer pridružil že enemu izmed nedavnih petkovih “mitingov resnice” v začetku oktobra ter provokativno dejal:  “Borba za javno zdravstvo, je borba za novo državo, v kateri želimo živeti.” Gre za svojevrstno kontroverznost, saj je znano, da je Keber v preteklosti soustvarjal kaos v zdravstvu.

O tokratni pobudi politkolesarjev pa smo nedavno že pisali in to še preden je stvar postala zares javna. Predsednica sindikata Mladih plus Jarčeva, znana po svojih vezah s finančnim špekulantom Georgem Sorošem ter velika podpornica Tanje Fajon in Iva Vajgla, zaradi česar je bila posledično pri slednjem nagrajena s funkcijo asistentke, je tokrat znova burila duhove. Po spletu je neznanim posameznikom in sindikatom pošiljala politično motiviran poziv, ki je bil uperjen proti aktualni Janševi vladi, in sicer pod pretvezo, da gre za boj za demokracijo in dobro slovenskih državljanov, čeravno gre zgolj za levi politični aktivizem. V besedilu se nahaja tudi povezava do peticije in pa dokument z zahtevami, kaj naj bi aktualna vlada počela in česar ji po njenem prepričanju ni dovoljeno početi. Peticija je objavljena na tej povezavi. Prilagamo tudi dokument, ki je krožil po spletu, ko je bilo vse skupaj še “bolj skrivnostno”.

Zbiranje podpisov zavezništva civilne družbe pod vodstvom Tee Jarc. (Foto: posnetek zaslona)
Zahteve Vladi s strani Jaše Jenulla in drugih aktivistov. (Foto: posnetek zaslona)
Zahteve vladi s strani Jaše Jenulla in drugih aktivistov. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...