Bodo starši, ki ne želijo sprejeti spolne usmerjenost ali spolne identitete svojega otroka, kazensko preganjani?

Datum:

Ameriški demokrati, ki si to jesen prizadevajo za ponovno izvolitev v Virginiji, ostajajo tiho, potem ko je demokratični delegat zvezne države pripravil novi predlog zakona, ki bi starše, ki nočejo sprejeti LGBT-usmerjenosti svojih otrok kar kazensko preganjal. 

                   

V četrtek je delegatka Elizabeth Guzman povedala postaji WJLA, da bo na začetku novega zakonodajnega zasedanja predstavila predlog zakona, po katerem bi bili starši, ki ne želijo sprejeti LGBT-usmerjenosti svojih otrok, kar kazensko preganjani. Predlog zakona bi razširil državno definicijo zlorabe in zanemarjanja otrok na starše, ki ne potrjujejo spolne identitete ali spolne usmerjenosti svojih otrok.

“No, najprej moramo dokončati preiskavo,” je Guzmanova povedala WJLA o novem zakonu. “Lahko bi šlo za kaznivo dejanje, lahko bi bil le prekršek, vendar vemo, da bi takšna kazen [Službe za zaščito otrok] lahko škodovala zaposlitvi takšnih staršev, ker dandanes veliko ljudi preišče bazo podatkov ljudi, preden s kom podpiše pogodbo o zaposlitvi.” Demokratska predstavnica spodnjega doma Abigail Spanberger, D-Va., ki kandidira v tesni tekmi za predstavniški dom, je julija sprejela podporo Guzmanove za ponovno izvolitev. “@guzman4virginia je neumorna voditeljica v domu delegatov Virginije. Ponosna sem, da imam podporo delegatke Guzman za mojo kampanjo,” je zapisala v objavi na Twitterju.

Nekdanji visoki uradnik ministrstva za pravosodje in aktivist za starševske pravice Ian Prior je Spanbergerjevo na Twitterju okrcal zaradi njenih vezi z Guzmanovo. Fox News Digital je stopil v stik s predstavnico Spanbergerjevo in jo vprašal, ali bi umaknila svojo podporo Guzmanu in ali tudi ona verjame, da je zločin, če starš ne potrdi svojega otroka LGBT. Spanberger se ni odzvala. Še ena demokratka, ki si prizadeva za ponovno izvolitev to jesen, predstavnica Jennifer Wexton, je povezana z Guzmanovo, potem ko jo je ta podprla za izvolitev v spodnji dom. Wextonova se prav tako ni odzvala na prošnjo Fox News Digital za komentar, ali bi se odrekla svoji podpori Guzmanu.

Foto: Shutterstock, Twitter

Zmotila so jih povsem običajna stranišča
Predlog Guzmanove za kriminalizacijo staršev, ki ne podpirajo spolne usmerjenosti in spolne identitete svojih otrok LGBT, je bil osnovan po tem, ko je republikanski guverner Glenn Youngkin v šolski sistem ponovno uvedel zahtevo, da učenci uporabljajo spolno ločene stranišča in se pridružijo le športnim ekipam, ki ustrezajo njihovemu biološkemu spolu – se pravi sistem, ki je bil samoumeven, preden demokrati niso začeli uvajati uniseks stranišč in silili športne ekipe, da v svoje vrste sprejmejo transeksualce, ki niso istega biološkega spola kot preostala ekpa.

“Tistega dne, ko je guverner Youngkin želel uvesti to politiko, sem vodji tega odbora nemudoma poslala sporočilo in rekla, tako se bomo borili nazaj,” je med intervjujem dejala Guzmanova.

Otroci pripadajo družini
Youngkin je branil svojo novo politiko v nedeljskem intervjuju z Jakeom Tapperjem s CNN. “Naj začnem s temi osnovnimi načeli, kar je, prvič, starši imajo temeljno pravico do vpletanja v življenja svojih otrok. In, oh, mimogrede, otroci imajo pravico do vpletanja staršev v njihova življenja. Morali smo popraviti napako,” je Youngkin povedal Tapperju. “Prejšnja vlada je imela politiko, ki je izključevala starše in pravzaprav sploh ni zahtevala vključevanja staršev. In da smo si na jasnem: starši imajo to pravico, otroci pa niso država, pripadajo družini.”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...