Posebna skupina za obračun s SDS

Datum:

Po mnenju poznavalcev znotraj organov pregona obstaja posebna skupina, ki je zadolžena za obračun s SDS. Gre za ljudi, ki zlorabljajo policijo in tožilstvo za politične potrebe. To je še posebej vidno v predvolilnih obdobjih, ko poskrbijo, da se s politično motiviranimi preiskavami, ovadbami in sodnimi postopki poskrbi za ohromitev oziroma nevtralizacijo SDS.

Po informacijah naših zanesljivih virov naj bi bili v skupini, ki je zadolžena za obračun s SDS, Drago Šketa, generalni državni tožilec, Hinko Jenull, vrhovni državni tožilec svetnik, Harij Furlan, vodja Specializiranega državnega tožilstva RS, Darko Majhenič, generalni direktor Nacionalnega preiskovalnega urada, David Antolović, pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije RS, in Dušan Florjančič, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije.

Številni obračuni doslej
Navedeni so v preteklosti že velikokrat obračunavali z Janezom Janšo, predsednikom Slovenske demokratske stranke (SDS). Začelo se je z Depalo vasjo kmalu po njegovem prevzemu stranke leta 1994. Od takrat je bil nenehno tarča, leta 2008 so mu celo preprečili vnovično zmago na volitvah. Janša je vlado v obdobju 2004-2008 vodil daleč najbolje v samostojni Sloveniji, bil je najuspešnejši slovenski predsednik vlade. Slovenijo je resnično popeljal na pot uspeha, gospodarski in drugi kazalniki so bili najuspešnejši. Ko je leta 2008 kazalo, da bo SDS na volitvah spet zmagala, pa je prišel pok iz Finske, imenovan Patria.

Kučanov Forum 21
Iz omrežja Foruma 21, ki ga vodi nekdanji predsednik države Milan Kučan, so afero najprej izvozili na Finsko, nato pa jo tik pred volitvami leta 2008 uvozili v Slovenijo. Učinek je bil pričakovan, na volitvah je zmagal levi trojček: SD pod vodstvom Boruta Pahorja, Zares pod vodstvom Gregorja Golobiča in LDS pod vodstvom Katarine Kresal, v vlado je vstopila tudi stranka DeSUS pod vodstvom Karla Erjavca.

Levi trojček s priveskom DeSUS je državo povsem zavozil, saj je tudi Slovenija čutila veliko finančno krizo, ki se je razširila tudi v gospodarsko. Začelo se je veliko zadolževanje države, vlada je po treh letih, leta 2011, padla. Leta 2011 se je začel tožilsko-sodni proces Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši in zaznamoval volitve, na katerih se je za mesto predsednika s svojo stranko Pozitivna Slovenija potegoval ljubljanski župan Zoran Janković. Spomnimo na četico t.i. intelektualcev, ki so pred volitvami leta 2011 pohiteli na Magistrat in Jankovića prosili, naj vendarle kandidira na državnozborskih volitvah. Namen je bil seveda enak kot na preteklih volitvah: onemogočiti, da bi stranka SDS pod vodstvom Janeza Janše zmagala na volitvah. Janković je takratne volitve res dobil, vendar mu pozneje ni uspelo sestaviti vlade.

Ukradene volitve 2014
Nadaljevanje je znano. Tri leta pozneje so bile predčasne volitve, vmes je potekal politično motiviran in montiran sodni proces Patria, leta 2014 so tri tedne pred volitvami Janeza Janšo zaprli. Miro Cerar, domnevni novi obraz slovenske levice, je stranko ustanovil šest tednov pred volitvami in volitve tudi dobil. Stranka SMC pod Cerarjevim vodstvom je oblast prevzela z veliko prevaro. V njegovi vladi, ki zdaj odhaja, so sedeli tudi Socialni demokrati (SD) pod vodstvom Dejana Židana in DeSUS pod vodstvom Karla Erjavca.

To je na kratko o političnem dogajanju v Sloveniji v zadnjih nekaj letih. Afera Patria je padla. V SMC in drugih dveh strankah jim ni bilo dovolj, da so Janšo strpali v zapor, želeli so mu odvzeti še na volitvah pridobljeni poslanski mandat, vendar jim to ni uspelo.

Želeli so zaseči strežnik SDS
Šikaniranja in napadi so se nadaljevali tudi v letu 2015. Vrhunec je bil ob koncu leta, ko so kriminalisti na sedežu SDS opravili preiskavo. Na sedež stranke so vkorakali 15. decembra 2015 in želeli zaseči strežnik stranke. Kot priročen izgovor so navajali preiskavo strankinega poslanca Andreja Širclja v povezavi z Družbo za upravljanje terjatev bank. Zavajali so, da ima poslanec pisarno na naslovu glavnega tajništva SDS, čeprav je bilo policijskemu vodstvu znano, da to ne drži. Janša ni dovolil, da bi kriminalisti odnesli strežnik, saj bi s tem pridobili vse podatke o delovanju SDS. Pod odredbo za tako nesmiselno hišno preiskavo in zaseg strežnika največje opozicijske stranke v državi se je podpisala preiskovalna sodnica Deša Cener. Prav ta sodnica je pozneje zelo ovirala preiskavo parlamentarne preiskovalne komisije o bančni luknji in drugi sanaciji državnih bank.

Foto: Matic Štojs

Vojščak Drago Šketa
V skupini, ki je zadolžena za obračun s SDS, je tudi Drago Šketa, generalni državni tožilec. Na to mesto ga je predlagal njegov predhodnik Zvonko Fišer, ki je imel v aferi Patria prste globoko v marmeladi. Šketa je bil pred tem vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in je bil močno izpostavljen v primeru Franca Kanglerja, ko so bile nekdanjemu mariborskemu županu kršene človekove pravice.

Generalni državni tožilec Drago Šketa je v Mariboru obračunaval s Francem Kanglerjem.

V komunizmu prekaljeni Jenull
V skupini, zadolženi za obračun s SDS, je tudi Hinko Jenull, vrhovni državni tožilec svetnik. V tem delu moramo spomniti na primer Trenta, kjer tožilstvo Janeza Janšo preganja do onemoglosti. Pri tem je veliko vlogo odigral Darko Majhenič, ki je v vlogi vršilca dolžnosti direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) promptno spisal kazensko ovadbo proti Janši in si takoj prislužil imenovanje na direktorsko mesto. Na državnem tožilstvu so primer brez razmišljanja dodelili tožilcu Boštjanu Valenčiču, ki je po mnenju poznavalcev pod absolutnim vplivom v trdem komunizmu prekaljenega državnega tožilca Hinka Jenulla.

Vrhovni državni tožilec svetnik Hinko Jenull se je “kalil” že v prejšnjem, totalitarnem režimu. (Foto: STA)
Darko Majhenič je postal generalni direktor Nacionalnega preiskovalnega urada s pomočjo ovadbe proti Janezu Janši.

Harij Furlan in korupcija
V skupini, zadolženi za obračun s SDS, je tudi Harij Furlan, vodja Specializiranega državnega tožilstva RS. Priimek Furlan pa je povezan s korupcijo v zdravstvu. Stvari so prišle na površje tudi prek parlamentarne preiskovalne komisije, ki je preiskovala nakup žilnih opornic v zdravstvu, vodila pa jo je Jelka Godec. To, kar se v državi dogaja v zakulisju zdravstva, je neznosno, na kar opozarjajo bolniki, zdravniki in nekateri politiki. Vendar pa dlje od tega ne pride, ali kot je nedavno v enem od intervjujev dejal kardiolog Blaž Mrevlje: “Ker se nič ne zgodi, je to dokaz, da gre za organizirani kriminal, ki sega v vrhove države. Dokaz, da je država popolnoma odpovedala. Vsaka država ima svojo mafijo, nima pa vsaka mafija svoje države. Pri nas jo ima.”

Vodja Specializiranega državnega tožilstva RS Harij Furlan je neučinkovit pri pregonu korupcije.

71 odstotkov in domnevnih 200 tisoč evrov
Prav pri korupciji z žilnimi opornicami, s katero se je ukvarjala parlamentarna preiskovalna komisija, se je pokazala velika neučinkovitost Specializiranega državnega tožilstva RS, ki ga vodi Furlan. Izkazalo se je tudi, zakaj. Šempetrska bolnišnica je namreč skoraj dve desetletji kupovala žilne opornice od podjetja, ki je v lasti Aleša Furlana, brata Harija Furlana. Te opornice so kupovali po 71 odstotkov višji ceni kot v jeseniški bolnišnici, kjer so opornice kupovali brez posrednika. Portal Plus je med drugim zapisal, da naj bi Harij Furlan podatke v zvezi z žilnimi opornicami prodal enemu od t.i. lobistov v zdravstvu. V zameno za to, da tožilstvo primera ne bo procesiralo, pa naj bi po navedbah portala od tega lobista prejel 200 tisoč evrov nagrade.

Antolović s slabim spominom
V skupini, zadolženi za obračun s SDS, je tudi David Antolović, pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. Slednji je bedel nad hišnimi preiskavami v Kolektorju in pri Stojanu Petriču, lastniku Dela. V javnosti pogosto nastopa v primerih večjih preiskav t.i. velikih rib, vendar pa se nato ne spomni ali se ne sme spomniti nobenega imena. Kako bi se tudi spomnil, saj je v svoji vlogi očitno zadolžen za to, da se jih ne spomni. Antolović je bil pred tem vodja oddelka za gospodarski kriminal v Celju in partner Damjane Seme, novinarke komercialne televizije POP TV. To je televizije, kjer pogosto “prava imena”, med katerimi je seveda tudi Janez Janša, objavijo prej, kot za to izve prizadeti posameznik.

David Antolović je pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. Zadolžen je “za posebne zadeve”, pravijo poznavalci.

Japelj in Florjančič
V skupini, zadolženi za obračun s SDS, sta tudi Branko Japelj, direktor Uprave kriminalistične policije, in Dušan Florjančič, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije. Po navedbah Dejana Orniga in kakor je to navajala tudi parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, so kriminalisti prisluškovali in vdirali tudi v elektronsko pošto. Oba pa zelo lepo skrbita tudi za to, da Slovenija postaja policijska država. Vendar tudi tu skrbno sledijo načelu prvo- in drugorazrednosti državljanov. Razume se, da so SDS, njeni člani in simpatizerji drugorazredni, predsednik Janez Janša pa je za omrežja, imena in skupine nasploh državni sovražnik številka 1. Tudi tokratni cilj je namreč onemogočiti, da na volitvah 3. junija 2018 zmagajo desne stranke. Ali če parafraziramo besede Milana Kučana, ki jih je izrekel leta 1994 v Novi Gorici: Za dosego cilja so dovoljena vsa sredstva. Najprej diskreditacija, če je treba, tudi likvidacija.

Branko Japelj je direktor Uprave kriminalistične policije Republike Slovenije. V preteklosti se je že “proslavil” z različnimi aferami. (Foto: Matic Štojs)
Dušan Florjančič je vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije. (Foto: STA)

Levica v Sloveniji še nikoli ni zmagala na pošten način!
Kronološko po letih volitev objavljamo dogodke, ki so bili razlog, da so levičarske stranke na vsakokratnih volitvah dobile predsednika države ali večino za sestavo vlade.

1992 – Likvidacija predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja

1994  –  Afera Depala vas, politični obračun z Janezom Janšo

2000 – Nespoštovanje rezultata referenduma o večinskem volilnem sistemu in medijski umor Andreja Bajuka

2008 – Veliki pok iz Finske v režiji omrežja Foruma 21

2011 – Tožilsko-sodni proces Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši

2014 – Na podlagi montirane sodbe v primeru Patria v zapor pošljejo prvaka SDS, konkurenco torej onemogočijo z represijo.

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...