Poslanci DeSUS zgroženi nad grožnjami predsednika Jasniča: “V nobeni stranki ni česa podobnega!”

Datum:

Predsednik stranke DeSUS Ljubo Jasnič je danes javno sporočil, da je zgrožen, ker poslanska skupina ni glasovala po navodilih stranke in je podprla vse sklepe in predloge vlade. V znaku tako imenovane “parlamentarne demokracije” je poslancem zagrozil, da če si bodo drznili še vnaprej glasovati na podlagi lastne vesti, bodo v stranki posegli po sprejetju najbolj rigoroznih ukrepov. Jasnič si je to dovolil, čeprav 82. člen Ustave Republike Slovenije jasno določa, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. Torej tudi ne na navodila stranke DeSUS.

Kot trdi Ljubo Jasnič, naslednik dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, naj bi glasovanje poslancev DeSUS-a predstavljajo “neposredno izdajo stranke, zlasti njenih volivcev in podpornikov“. Poslanci stranke so zgroženi, ker je Jasnič podal izjavo posredno, namesto neposredno. “Očitno nismo toliko vredni, da bi dobili to izjavo,” je v odzivu zatrdil namestnik vodje poslanske skupine DeSUS Ivan Hršak.

Grožnje predstavljajo hud napad na poslansko skupino
“Očitno nismo toliko vredni, da bi dobili to izjavo. Prejeli smo jo posredno. Jasnič in generalna sekretarka stranke ubirata pot reševanja težav preko medijev, ne da bi se pogovorili v hiši. Poslanska skupina je bila ves čas potegnjena nazaj. V dobro stranke, nismo hoteli napenjati odnosov, vendar enostavno to ne gre več,” je Hršak zatrdil po poročanju Siola in dodal, da Jasničeve grožnje predstavljajo hud napad na poslansko skupino.

Poslanec je poudaril, da je več kot očitno, da vodstvo stranke ne pozna parlamentarne demokracije in na kakšen način v hramu demokracije potekajo zadeve. “Predstavljajo si, da nam bodo pošiljali napotke, kako bomo glasovali. To seveda ne gre, v nobeni stranki ni česa podobnega,” je bil kritičen Hršak.

Namestnik vodje poslanske skupine DeSUS Ivan Hršak (Foto: STA)

Jasnič, ki se je junija letos zavihtel v vodstvo stranke, s svojimi grožnjami ravna na neustaven način, saj mu je nedovoljeno podajati navodila izvoljenim predstavnikom ljudstva. Povrhu pa Jasnič ni bil niti izvoljen na mesto poslanca Državnega zbora RS. Več kot očitno je, da si prvi mož stranke DeSUS, ki je od političnega umora Aleksandre Pivec dosegla pravi potop, z vsemi močmi prizadeva k padcu vlade Janeza Janše. Pri poskusu discipliniranja poslancev se je po vzoru Karla Erjavca spravil na izvoljene predstavnike ljudstva, ki pa se ne glede na vse zavedajo, kakšno zaupanje so jim z izvolitvijo zaupale državljanke in državljani. Torej, da delujejo v skladu z lastno presojo, ne pa v skladu z muhastim vodstvom stranke, ki kaže izrazito destruktivnost, s tem ko se namesto k dialogu zateka k ustrahovanju.

Vir: Ustava RS

GLASOVANJE POSLANSKE SKUPINE DeSUS

“Poslanska skupina DeSUS je sinoči v Državnem zboru spet in znova eklatantno kršila sklepe iz zadnje seje Sveta stranke DeSUS, ki je sklenil, da stranka zaradi škodljivih ravnanj ne podpira več trenutne Vlade niti njenih ukrepov, še najmanj zakonodajnih. Poslanci pa so včeraj odločno glasovali za prav VSE sklepe in predloge Vlade, vključno z najbolj spornimi, med katerimi naj izpostavim samo novelo zakona o nalogah policije, ki Nacionalni preiskovalni urad (NPU) podreja vodstvu policije in s tem omogoča nadaljnjo instrumentalizacijo in politizacijo policije. Pod vsako naslednjo akcijo Hojsovega ministrstva, ki bo razsuvala delovanje NPU, bo poslej stal tudi pečat stranke DeSUS. To pa je v izrazitem nasprotju z interesi in vrednotami stranke DeSUS in predstavlja grobo kršitev sklepov najvišjega organa, Sveta stranke.Takšno glasovanje poslancev je torej neposredna izdaja stranke DeSUS, zlasti njenih volivcev in podpornikov, in tudi – v to smo vsak dan bolj prepričani, saj se dokazi kar množijo – izdaja slovenskih državnih interesov, posebej v evropskih okvirih. Morda je takšno glasovanje poslancev v skladu z njihovimi osebnimi interesi, je pa v neposrednem nasprotju z interesi stranke DeSUS, ki naj bi jo zastopali. Zato pozivam poslance stranke DeSUS, da s tem samovoljnim početjem nemudoma prenehajo, da spoštujejo sprejete sklepe in zaveze stranke DeSUS, sicer bomo proti njim prisiljeni sprejeti najbolj rigorozne ukrepe.”

Ljubo Jasnič, predsednik

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...