[Video] Napetosti na poljsko-beloruski meji: S sekirami in noži oboroženi ilegalni migranti skušali s silo vdreti na Poljsko!

Datum:

Ilegalci so na poljski državni meji z Belorusijo poskušali na silo prečkati državno mejo v kraju Usnarz Górny. S seboj so imeli sekire in nože. Obenem so obmejno stražo obmetavali s kamenjem. Ta je odgovorila s solzivcem. 

Tujci, ki so taborili na beloruski strani poljsko-beloruske meje, na območju že omenjenega poljskega kraja, so v sredo skušali na silo prestopiti državno mejo. Govora je o 16 prebežnikih, ki so vdrli na teritorij Poljske, obmejna straža pa jih je vrnila nazaj na mejo, poroča Wpolityce.

Obmejna straža je celo objavila videoposnetek, ki prikazuje protizakonito ravnanje ilegalcev. Kot je razvidno iz videoposnetka migranti primitivno uničujejo žičnato oviro s pomočjo debelejših kosov lesa, celo hlodov. Vidimo tudi, kako nekateri v rokah držijo kamenje velikosti granitnih kock, in da so zamaskirani, podobno kot Antifa.

Nazadnje pa lahko vidimo še, kako ilegalci skušajo preplezati napol podrto žičnato oviro, preko katere so nametali lesene tramove. Na drugi strani jih seveda čaka poljska obmejna straža, ki uporabi tudi solzivec. Na pomoč pa je priskočila tudi vojska. Migrantom so sicer pomagali častniki beloruskih služb. Kot je še navedeno, so migranti posedovali nevarno orodje, kot so noži in sekire.

Poljska bo na meji z Belorusijo postavila zaporo
V zadnjih mesecih se migrantski pritisk iz Belorusije stopnjuje. Letos je bilo zaznanih že preko 20 tisoč poskusov nelegalnih prehodov meje, kar polovica v tekočem mesecu. Kot smo že poročali režim Aleksandra Lukašenke izrablja migrante za hibridno vojskovanje proti Poljski in EU. V obmejnem pasu že tedne velja izredno stanje. Vlada pa načrtuje tudi postavitev zapore.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali vlado vodi kar generalna sekretarka Svobode?!

V javnosti že dlje časa krožijo ugibanja o dejanski...

Tajkuni Alenke Bratušek lupijo Slovence – do kdaj še?

"Ona igra ključno vlogo. Če bi ona dala usmeritev,...

Bo nova tehnologija ustavila Sorosovo vplivanje na predsedniške volitve v ZDA?

AllSides Technologies, Inc., podjetje za tehnološke rešitve, ponuja rešitev...

V čem je razlika?

Že zelo zgodaj v mojem ne ravno kratkem življenju,...