Poslanec Grims od vlade zahteva odgovore, koliko denarja davkoplačevalcev je doslej za propagandistično širjenje neresnic prejel portal Oštro!

Datum:

Portal Anuške Delić Oštro že dalj časa razburja s svojim propagandističnim širjenjem neresnic, ki je del njihove skrajno levičarske agende, a sodu so izbili dno, ko so kot lažno novico skušali prikazati zgodovinsko dejstvo o kolaboraciji nacizma in komunizma, Nemčija in Sovjetska zveza sta namreč skupaj napadli Poljsko. Poslanec SDS Branko Grims je zato na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z denarjem davkoplačevalcev, ki ga je ta namenila omenjenemu portalu!

Že dalj časa se slovenski uporabniki spleta zgražamo nad širjenjem neresnic in zavajanjem, ki ga izvaja portal Oštro s svojim projektom razkrinkavanja, pri čemer se pogosto obračajo na režimske strokovnjake, loncu pa so izbili dno s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske. Poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims je v zvezi s tem na Vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem fake news propagandah laži o zgodovinskih dejstvih. Kot pojasnjuje, je po javno objavljenih podatkih med prejemniki sredstev iz lani objavljenega razpisa ministrstva za kulturo tudi Zavod Oštro in sicer za “rojstvo medija” v višini 21.035 evrov iz denarja davkoplačevalcev. Zavod Oštro, za katerega njegova direktorica, odpuščena novinarka Dela Anuška Delić trdi, da naj bi “razkrinkaval lažne novice”, je pred nekaj dnevi javno objavil trditev, da je sodelovanje (kolaboracija) nacizma in socializma ob začetku druge svetovne vojne oziroma skupni napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze na Republiko Poljsko fake news.

Grims z zgodovinskimi dejstvi ovrže sramotno in lažnivo propagando, ki so si jo privoščili pri Delićevi
Gre za očitno neresnično trditev Zavoda Oštro je hudo žalitev za vse žrtve tragedije, ki jo je ob začetku druge svetovne vojne doživela Republika Poljska zaradi skupnega napada nacistične Nemčije Adolfa Hitlerja in socialistične Sovjetske zveze, kjer je vladajočo Komunistično partijo takrat vodil Josif Stalin.

Sovjetski zunanji minister Vjačeslav Molotov se rokuje z nacističnim vrhom. Del tega pakta so bili tudi slovenski komunisti. (Foto: Youtube)

Kako nesramna je laž levičarske propagande, ki jo pod prav orwellovsko krinko boja proti lažnim novicam oz. fake news širi Zavod Oštro, pokažejo zgodovinska dejstva, ki jih navede Grims:

23. avgusta 1939 sodelovanje nacistov Nemčije in komunistov Sovjetske zveze formalno potrdita zunanja ministra Ribbentrop in Molotov s podpisom pakta. Tajni sestavni del pakta je bil dogovor o delitvi Poljske.

1. septembra je Poljsko napadla Nemčija, Sovjetska zveza ji je skladno s paktom sledila 17. septembra.

22. septembra v mestu Brest izvedejo skupno parado pripadnikov armad nacistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze.
Skupni napad Nemčije in Sovjetske zveze na Republiko Poljsko se je končal 6. oktobra 1939.

Socialisti si že desetletja trudijo potvarjati dejstva in izbrisati spomin na kolaboracijo komunizma in nacizma
Dne, 22. junija 1941, se je začela operacija Barbarossa, napad Nemčije na Sovjetsko zvezo. Napad je Stalina tako presenetil, da prvim poročilom o nemškem napadu sploh ni verjel, saj je bil prepričan v trajno zavezništvo internacionalnih in nacionalnih socialistov. S tem dnem se je končalo sodelovanje oz. kolaboracija nacionalsocialistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je torej nesporno trajalo od 23. avgusta 1939 do 22. junija 1941 – skoraj dve leti. Zaradi sodelovanja oz. kolaboracije nacistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je trajala praktično eno tretjino časa druge svetovne vojne, je bila ta vojna v svojem začetku tako hitra in uničujoča. “Tega dejstva nobena ideološka propaganda ne more spremeniti, čeprav socialisti povsod po svetu že desetletja poskušajo potvoriti dejstva in izbrisati spomin na obdobje zločinskega sodelovanja oz. kolaboracije totalitarnih režimov – socializma in nacizma,” je jasen Grims.

Dan spomina na žrtve totalitarizmov obeležujemo na dan podpisa pakta Ribbentrop – Molotov
Evropski parlament je za ohranitev zgodovinskega spomina določil 23. avgust kot poseben praznik – Dan spomina na žrtve totalitarizmov prav v spomin na sramotno in zločinsko sodelovanje oz. kolaboracijo dveh totalitarizmov, potrjeno na ta dan leta 1939 s podpisom pakta Ribbentrop – Molotov. “Našteta dejstva se bi morali naučiti otroci že v osnovni šoli, dokazljiva so tudi s fotografijami, od katerih sta dve iz javno objavljenih zgodovinskih arhivov priloženi. Če nekdo s končano fakulteto zanika navedena dejstva, torej manipulira oziroma zavestno laže. Pomen spomina na nepojmljivo tragedijo druge svetovne vojne, ki jo je v tako hudem obsegu omogočila prav začetno, tretjino časa vojne trajajoče prostovoljno sodelovanje (kolaboracija) med socialisti Sovjetske zveze in nacisti Nemčije, je v Resoluciji o totalitarizmih in evropski zavesti potrdil tudi Evropski parlament. Zanikanje zločinov vodi v nov zločin, ‘pozabljanje’ sodelovanja krivcev za zločine tudi,” meni Grims.

Adolf Hitler (Foto: youtube)

Nedopustno je, da vlada z denarjem financira širjenje neresnic
“Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic, tako zelo žaljivih za Republiko Poljsko, ki je že na začetku druge svetovne vojne doživela nepopisno tragedijo prav zaradi skupnega napada napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze. Z Republiko Poljsko smo danes skupaj člani Evropske unije in Zveze NATO; je naša dobra zaveznica in prijateljica Republike Slovenije v Višegrajski skupini, zato bi se ji Vlada Republike Slovenije morala ustrezno opravičiti vsaj s takojšnjo prekinitvijo financiranja tovrstnega širjenja neresnic,” za zaključek še poudari Grims.

Vlado v zvezi z opisanim zato sprašuje sledeče:
1. “Koliko denarja davkoplačevalcev je bilo doslej dodeljeno in koliko izplačano spletnemu portalu Oštro za propagandistično širjenje neresnic (in to pod Orwellovsko krinko lažnega »razkrinkavanja fake news«), na čelu s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske, ki sta jo na osnovi v paktu Molotov – Ribbentrop dogovorjenega sodelovanja oziroma kolaboracije nacizma in socializma ter z njim dogovorjene delitve Poljske skupaj napadli nacionalsocialistična Nemčija in socialistična Sovjetska zveza?”
2. “Ali bo Vlada Republike Slovenije takoj prenehala financiranje širjenja tovrstnih, za našo zaveznico Republiko Poljsko žaljivih neresnic?”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...