Poslanec Magyar ogorčen nad dejanjem Šetinc Paškove, ki mu je z namenom “javnega ožigosanja” na mizo prinesla pismo

Datum:

“To, kar je storila poslanka Mojca Šetinc Pašek, je bilo izredno ponižujoče,” je dejal poslanec SDS Janez Magyar, ki prihaja iz gospodarskega okolja in verjame v dostojanstveno obnašanje in dobro ime, za katerega pravi, da ga je poslanka v ponedeljek na seji nezaslišano skušala onečastiti. Čeprav je poslanka dobila opomin, pa Magyar pravi, da bodo sledile pravne posledice in da od tega ne bo odstopil. Enako je ogorčen nad mediji, ki, kot je dejal, “niso prikazali njegove plati”, ko je s predloženim vabilom, ki ga je prevzel, dokazal, da je bil eden in edini namen poslanke Šetinc Pašek le namerno javno ožigosanje.

“Dejanje poslanke Mojce Šetinc Pašek na začetku redne seje je nedopustno, od predsednice DZ je sicer dobila opomin, od mene pa bo dobila pravne posledice, od tega ne bom odstopil, saj je v igri moje dobro ime. Po eni strani jaz nisem klasični politik, prihajam iz gospodarstva in vem, da ima dostojanstvo neko težo, sploh pa v hramu demokracije“, je dejal poslanec SDS Janez Magyar, ki je komentiral ponedeljkov nezaslišan manever poslanke Gibanja Svoboda Mojce Šetinc Pašek.

Magyar je dejal, da je ogorčen nad poslankinim dejanjem in da ne more verjeti, da se oseba lahko spusti tako nizko, celo preden bi sama preverila, ali odrezek o prejemu vabila ima ali nima. Incident je po njegovem mnenju mobing na delovnem mestu, ki si zasluži temu primerno obravnavo, “jaz si tega v življenju nikoli nisem privoščil, tudi si ne bom dovolil, da se take stvari dogajajo meni“, trdi poslanec. Spomnimo, da je Mojca Šetinc Pašek na začetku ponedeljkove seje DZ v okviru postopkovnega predloga pojasnila, da so Magyarja prejšnji teden vabili na zaslišanje, saj je določen za pričo pred parlamentarno preiskovalno komisijo. Ker ni dvigoval pošte, čeprav je ta prispela, ga je povabila na naslednje zaslišanje, ki bo 9. decembra, je pojasnila in Magyarju odnesla kuverto. Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je ob tem Šetinc Paškovi zaradi zlorabe postopkovnega predloga izrekla opomin. Obenem pa je okarala poslanca Magyarja, češ da ta ne dviguje pošte državnih institucij, kar se je izkazalo za neresnično, saj je poslanec pravočasno dvignil pošto in vabilo, torej je bilo dejanje poslanke Šetinc Pašek popolnoma nepotrebno, enako kot komentar predsednice DZ. Nista se namreč prepričali o zadevi, preden sta zadevo ponižujoče obelodanili na seji državnega zbora.

Šetinc Paškova se ni niti prepričala, ali je Janez Magyar zares dvignil pismo ali ne. (Foto: Janez Magyar)

“Jaz sem od ljudi izvoljen, od ljudi, ki so mi zaupali mandat in se trudim v najboljši meri, da te njihove usmeritve zadovoljim, in da ena druga oseba vdira v moje osebne zadeve sredi parlamenta, ko je bil prisoten tudi predsednik vlade, ko so bili prisotni ministri in ministrice, slovenska in svetovna javnost, ki je na lastne oči lahko gledala, da se je Šetinic Paškova poslužila takega manevra, ki si ga nobena odrasla oseba ne bi smela poslužiti nikjer,” je ogorčen Magyar.

Pismo poslanke ni vsebovalo niti osnovnih parametrov, ki bi ga tako pismo moralo vsebovati
Magyar je tako od Šetinc Paškove kot od predsednice parlamenta Urške Klakočar Zupančič zahteval, naj odstranita kuverto, ki jo je poslanka prinesla na njegovo mizo, saj, kot je dejal in pokazal fotografije, pismo ni vsebovalo niti osnovnih parametrov, ki bi ga tako uradno pismo moralo vsebovati, “ali je to odraz kulture ali neznanja, tega ne vem in o tem ne bom presojal, je pa dokument še danes na moji mizi,” je dejal poslanec, ki nam je tudi posredoval današnje fotografije pisma, ki niti približno ne deluje kot formalna uradna zadeva, kar je precej sramoten odraz nekoga, ki zaseda funkcijo v državnem zboru.

Ali Šetinc Paškova ne ve, kako je videti uradno pismo? (Foto: Janez Magyar)

“Kar obžalujem, je dejstvo, da mediji niste prikazali drugega dela, ko sem odšel v avto po odrezek in ga tudi predstavil z namenom, da operem svoje ime pred slovensko in svetovni javnostjo. Resnično sem zaskrbljen in žal mi je, da vi, mediji, ki bi morali to moje dejanje prikazati, tega niste storili. Vsi mediji bi morali pokazati, da sem dokazal, da sem vabilo prevzel in prejel. To vabilo je datirano na 9. 12. in to prav na prvi dan seje, ko so tam ponovno spet vsi ministri, zato ima toliko večjo težo,” je dejal poslanec, ki je dodal, da obžaluje, da širša javnost ni videla, da je bilo dejanje poslanke proti njemu popolnoma neupravičeno, saj je svojo dolžnost opravil, prevzel pošto, kar pa je tudi dokazal.

Poslancu vsekakor ni vseeno za mnenje občanov Lendave
“Jaz sem že najel odvetnika, ki mu bom vse predal in vsekakor zahtevam, da se zadeva spelje, ker ta poslanka nima pravice onečastiti mojega imena v državnem zboru. In da oni, prav oni govorijo o dostojanstvu in strpnem dialogu in spoštovanju pravic, kjer pa so tukaj spoštovane moje pravice, to je državni zbor za Božjo voljo.

Zmagovalec prvega kroga lokalnih volitev občine Lendava (Foto: Facebook)

Magyar, ki prav tako kandidira za župana občine Lendava, je pojasnil, da od medijev pričakuje obe plati zgodbe, tudi v tem konkretnem primeru, “obžalujem, da se take stvari sploh dogajajo, absolutno mi ni vseeno za mnenje občanov, meni kot kandidatu za župana, v tem času, ki je še kako neprimeren, saj je razprava 9. 12., včeraj pa smo bili 21. 11., kar je krepko pred datumom razprave, vendar sem svojo dolžnost opravil, to sem tudi dokazal in predložil,” je še dodal Janez Magyar.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: “Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali”

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...