Poslanka Levice se je morala opravičiti za številne laži

Datum:

Poslanka Levice Nataša Sukić se je morala po odredbi sodišča opravičiti Novi univerzi za več laži, ki jih je kot poslanka izrekla v Državnem zboru.

                   

Poslanka Levice Nataša Sukić je morala na socialnih omrežjih objaviti opravičilo Novi univerzi za številne laži, izrečene med potekom zakonodajnih postopkov. Gre za izjave, izrečene v času Janševe vlade, ko je državni zbor sprejemal protikoronske pakete zakonov.

Spornih izjav je bilo kar nekaj. Kot je razbrati iz poročila, je Sukićeva lagala med sprejemom 57. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP 6) in sicer na odborih DZ za izobraževanje, finance ter na plenarni seji.

O Novi univerzi je dejala, da so njeni predstavniki lobirali za uzakonitev 57. določbe PKP 6, da gre za politično korupcijo in da Nova univerza ne izpolnjuje meril za akreditacijo ter da so kadri Nove univerze nezaposljivi. “Izjave, ki so jih povzemali tudi številni mediji, so nepreverjene in kot takšne lahko za omenjene tudi žaljive,” je še zapisala poslanka skrajno leve stranke v opravičilu.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...