Poslanka SMC Janja Sluga krivi vse, samo sebe ne: Po lažnivem blatenju Vinka Gorenaka se je spravila nad Jelko Godec! Kdo bo njena naslednja žrtev?

Datum:

Poslanka SMC Janja Sluga, ki so jo na prejšnjih državnozborskih volitvah izvolili Celjani, je pričela z blatenjem poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki se na prihajajočih volitvah ravno v Celju poteguje za poslanski stolček. Glede na to, da je Gorenak med najaktivnejšimi poslanci v državnem zboru, sama pa je daleč od tega, je več kot očitno, da se na ta obupan način poskuša krčevito oklepati svojega stolčka. Z lažmi se je spravila celo nad poslanko Jelko Godec, ki jo širša javnost pozna kot izredno dejavno predsednico preiskovalne komisije, ki preiskuje nakupe in dobavo žilnih opornic – lažnivo je dejala, da naj komisija za žilne opornice ne bi dokumentov pošiljala organom pregona.

Poslanko Janjo Sluga je očitno zelo razjezila reakcija nekaterih uporabnikov Facebooka, ki so se negativno odzvali na njene navedbe na novinarski konferenci na temo odziva na obstrukcijo odbora za okolje in prostor s strani poslancev SD, SDS in DeSUS ob obravnavi zakona za nujno sanacijo Celja. Eden izmed komentatorjev je poslanki Sluga nastavil ogledalo in zapisal, da njen predlog predstavlja zgolj nabiranje političnih točk. “Kje ste bili pa zadnja štiri leta? Gre samo za nabiranje političnih točk. Res je, da je potrebno celjsko kotlino sanirati, ampak glede na to, da je vlada v odhajanju, so v prvi vrsti pomembne urgentne stvari. Kaj pravite na žilne opornice in bančno luknjo?”

Foto: STA

Godčevo in komisijo obtožila, da nista pošiljali dokumentov
Slugova je v svojo obrambo odgovorila, da je do korupcije pri nabavi žilnih opornic in do bančne luknje prišlo, ko stranke SMC ni bilo nikjer, in dodala, da si oboje zasluži kazenske ovadbe. Pri tem pa je navedla, da komisija za žilne opornice dokumentov ni pošiljala organom pregona. “Zakaj le?” se je vprašala. Poslanka SMC pa se je nato skrila v lisičjo luknjo, ko jo je poslanka SDS pozvala, da naj pojasni in dokaže zapis na svoji Facebook strani. “Vsi dokumenti, ki jih je zahteval NPU od preiskovalne komisije za žilne opornice in od mene kot predsednice, so bili predani NPU,” je poudarila Godčeva.

Slugova Gorenaka obtožila, da ne dela za ljudi
Slugova se je pred napadom na Godčevo osebno spravila na poslanca Vinka Gorenaka in dejala: “Dejstva so posneta in javna. Kdo v resnici dela za ljudi? Tisti, ki obljublja podporo, pa ga ni ali pa sedi na proslavi v času, ko se je potrebno v DZ boriti za Celje, ker njegova poslanska skupina blokira zakon?” V luči tega je potrebno pripomniti, da se je stranka SMC za razliko od vseh vlad pred njo odločila, da bo ob koncu mandata vlagala zakonska besedila, ki bodo finančno bremenila prihodnje vlade. Tik pred volitvami so vložili okrog 40 zakonov, ki naj bi prihodnje vlade obremenili za 4 milijarde evrov, večinoma pa se nanašajo na lokalna okolja z namenom, da bi prebivalce spodbudili k njihovi vnovični izvolitvi. Tak je tudi primer zakona o nujni sanaciji Celjske kotline, katerega avtorica je poslanka Janja Sluga, ki je šele ob izteku mandata ugotovila, da bi bil predlog sanacije dober, če si vnovič želi poslanski stolček.

Gorenak: “Zakon o sanaciji Celjske kotline bom podprl. Zaradi Celja, ne zaradi nje”
Gorenak je v odzivu na navedbe Slugove dejal, da je med obravnavo zakona o nujni sanaciji Celjske kotline napovedal podporo zakonu, in dodal, da je bil na žalost na dan glasovanja na sestanku v Bruslju, ki je bil vnaprej napovedan. “Moja odsotnost ni bila bistvena, saj je bil zakon kljub moji odsotnosti zadostno podprt,” je poudaril Gorenak. “Poslanci DeSUS in SD so jasno napovedali, da bodo vse zakone SMC, ki so vloženi tik pred volitvami, blokirali, tako da se ne bodo udeleževali sej odborov in državnega zbora. Nerad povem, da je to načelna in državotvorna drža. V SDS vnaprejšnje obstrukcije obravnav teh zakonov SMC nismo napovedali, povedali pa smo, da večine ne bomo podprli in da se bodo poslanci SDS odločali samostojno pri posameznem zakonu. No in v sredo je zasedal odbor za infrastrukturo, na katerem so obravnavali omenjeni zakon Janje Sluga. Sam nisem član odbora, zato tam nisem imel kaj iskati in sem bil na proslavi občinskega praznika v Celju. Janja Sluga se je danes grdo zlagala, ker je okoliščine prikazala tako, kot da se je ona borila za zakon, jaz pa sem bil medtem na proslavi občinskega praznika v Celju,” je komentiral Gorenak.

Vinko Gorenak: “Ker je Janja Sluga na novinarski konferenci grdo lagala in me poniževala z besedami, da ‘tak človek kandidira v Celju’, ji jasno sporočam, da bodo o tem odločali volivci na državnozborskih volitvah, in ne ona. Celjankam in Celjanom pa že drugič zagotavljam, da bom zakon na plenarni seji državnega zbora podprl, ne morem pa glasovati na odboru za infrastrukturo, ker nisem član tega odbora.”

Vinko Gorenak je nekdanji minister za notranje zadeve. (Foto: Nova24TV)

Glede na to, da gre za zakon o nujni sanaciji Celjske kotline, je naravnost smešno, da vanj ni vključen tudi Šentjur, ki se nahaja v neposredni bližini, njegovi prebivalci pa so deležni neposrednih okoljskih učinkov iz Bukovžlaka. Jelka Godec je ravno zaradi tega vložila amandma, s katerim bi bil Šentjur vključen, a se je poslanski kolega Slugove Danilo Anton Ranc odločil, da vloži amandma, ki bi vključil Mežiško dolino. “Zakon o nujni sanaciji Celjske kotline torej ne bi vključeval Šentjurja, vključeval pa bi Mežiško dolino. Ste slučajno izrekli besedo Butale? Prav imate,” na svojem blogu komentira Gorenak.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Poslanka Sluga z vsemi kremplji v bran SMC
Poslanka Janja Sluga, ki je v svojem mandatu podala le 13 poslanskih vprašanj in pobud (za primerjavo: Gorenak jih je kar 423), goreče brani stranko SMC, ki je odgovorna za to, da se je Slovenija soočila z izgubljenimi leti. Po njeno se je koalicija SD, SDS in DeSUS celoten mandat skrivala v senci. “Zdaj se je tudi javno pokazalo, s čim imamo opravka in kaj smo v SMC morali prenašati, če smo hoteli dobro za naše ljudi in državo. Stare sile se ne morejo skrivati v nedogled. Kot so si v SD in SDS krili hrbte pri TEŠ 6, tako delujejo ves čas: okoriščanja in boj za oblast, ne glede na ceno, ki jo za to plačajo državljanke in državljani,” navaja Slugova. 

Foto: Printscreen Parlameter

 

Vsakomur s kmečko logiko je jasno, da se poslanka Slugova s pomočjo laži na račun Gorenaka in Godčeve vnovič poskuša dokopati do poslanskega stolčka. Pri tem pa računa na naivnost Celjank in Celjanov, da bodo verjeli, da je samo ona tista, ki jo skrbi za njihovo zdravje. Če bi poslanki Cerarjeve SMC zdravje Celjanov predstavljalo prioriteto, bi ta zakon vložila še zdavnaj, ob tem pa ne bi napadala konkurenta in ga poskušala za vsako ceno očrniti. Saj naj bi ji šlo le za zdravje Celjanov, kajne? Nekaj pa je zagotovo jasno – poslanka Slugova se je podala v boj za poslanski sedež in očitno se je odločila, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da ga dobi. No, to je še en ilustrativen primer načelnosti SMC, ki je pričela migati, ko je kapetan zapustil potapljajočo ladjo.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...