Poslanka Svobode tarnala, ker si ni mogla ogledati intervjuja z ruskim zločincem

Datum:

A so mi skinli (ukinili op. ur.) link na intervju s Putinom al kaj? Še preden sem ga do konca poslušala … Pa kje mi živimo …” Tako je poslanka Gibanja Svoboda Lena Grgurevič potožila na Facebooku.

V Gibanju Svoboda na dan prihaja vse več poslancev, ki odkrito simpatizirajo z ruskim vojnim zločincem Vladimirjem Putinom. Po Miroslavu Gregoriču se nad Putinovim režimom navdušuje tudi poslanka Lena Grgurevič.

Grgurevičeva je namreč na Facebooku javno potožila, da si ni mogla do konca ogledati intervjuja s Putinom, ker naj bi ji nekdo ukinil povezavo. Pri tem je uporabila srbizem “skinli”, kar v slovenščini pomeni ukinili. Pomoč ji je ponudil njen sledilec s povezavo do slovenskega spletnega portala Insajder, sicer odkritega podpornika ruske invazije na Ukrajino.

Rusofilija v največji vladni stranki je problematična, saj vlada navzven načeloma zagovarja ukrajinsko stran v odnosu do agresorske Rusije, medtem ko ima v sebi polno občudovalcev ruskega zločinca Putina.

Gregorič dvomil v ruske zločine
Spomnimo, da je poslanec Gibanja Svoboda Miroslav Gregorič širil ruske dezinformacije z zanikanjem zločinov v Buči in trosil lažne informacije o požigu ruskih pravoslavnih cerkva v Ukrajini, ki naj bi jih zagrešili domnevni ukrajinski nacionalisti. Bil je tudi podpisnik Kučanovega pisma, kjer strašijo pred ruskim jedrskim orožjem, neposrednim spopadom med Natom in Rusijo ter dejansko pristajajo na razoroževanje žrtve. Gregorič je član parlamentarnega odbora za zunanjo politiko z dostopom do zaupnih informacij Slovenije kot zveze Nato.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...