Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc sprejet v mednarodno dvorano slavnih Univerze nacionalne obrambe ZDA

Datum:

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc od ponedeljka, 6., do petka, 10. septembra, sodeluje na mednarodnem seminarju obrambno-varnostnih organizacij v Washingtonu.

Udeleženci obravnavajo sodobne vire ogrožanja varnosti, povezane z aktualnimi dejavniki, kot so Afganistan, Kitajska in kibernetska varnost. Seminar organizira Univerza nacionalne obrambe Združenih držav Amerike vsako leto za svoje diplomante.

Med konferenco je bil generalmajor Škerbinc, ki je tu magistriral leta 2010, sprejet v mednarodno dvorano slavnih Univerze nacionalne obrambe ZDA. V dvorano slavnih so sprejeti slušatelji univerze, ki v svojih nacionalnih obrambno-varnostnih strukturah zasedajo najvišje voditeljske dolžnosti.

Foto: Polona Avanzo

V govoru ob sprejetju v dvorano slavnih je izpostavil pomen usvojenega znanja med študijem na univerzi za širitev strateških percepcij, ki omogočajo pravočasne poveljniške odločitve ter razumevanje trenutnega in prihodnjega varnostnega okolja. Poudaril je relevantnost obravnavanih vsebin in sklepov med študijem, zaradi katerih lahko pravilno sklepamo o prihodnjem oblikovanju strateških razmer v svetu. Po njegovem mnenju je prav gotovo najpomembnejše vprašanje, kaj bomo glede tega storili. V sklepu je izpostavil žrtvovanje vojakov, podčastnikov in častnikov ter njihovih družin, ki so se 20 let trudili izboljšati razmere v Afganistanu.

Gov.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...