Pozor: Kradejo!

Datum:

Policija že več dni opozarja pred tatovi, ki izkoriščajo stisko ljudi. Toda klici na pomoč v skupinah socialnih omrežij razkrivajo, da so na delu “cigani”.

Policija že več dni opozarja, da poleg prostovoljcev in intervencijskih služb na prizadeta območja žal prihajajo tudi nepridipravi. V poplavah oškodovani ljudje namreč svoje stvari odlagajo na dvorišča in ulice, ta pa so postala zanimiva za tatove.

Zato še posebej pozivam vse občane in prebivalce, da če vidijo ali opazijo kakršne koli sumljive ljudi, da to takoj sporočijo na številko 113 ali obvestijo policijo na najbližji policijski postaji. Samo tako bomo lahko preprečili kraje in tatvine premoženja ter kazniva dejanja. V tem trenutku Slovenija tega ne potrebuje,” je pozval minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Danes bodo poostreno legitimirali. V policiji so tako na vsa območja, ki so jih prizadele poplave in plazovi, napotili večje število policistov, kriminalistov ter ponekod tudi pomožnih policistov, ki skrbijo za varnost premoženja.

Poleg morebitnih tatov in vlomilcev se lahko pričakuje, da bodo stisko poskušali izkoristiti tudi goljufi, ki se običajno predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje, je policija sporočila v torek.

Policija sicer te dni opozarja tudi na goljufe, ki se predstavljajo kot predstavniki raznih humanitarnih organizacij in pod pretvezo zbiranja sredstev za prizadete pobirajo denar od ljudi. Tako so danes javno že zaokrožila opozorila društva Palčica pomagalčica in Rdečega križa, da ne zbirajo finančnih prispevkov na terenu.

Prav tako je možno, da se bodo na spletu pojavili lažni profili, ki bodo ljudi pozivali k darovanju denarja za pomoč pri okrevanju po poplavah.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...