Pred ljubljansko osnovno šolo temnopolt moški ogovarjal in snemal otroke

Datum:

Opozorila, da se v bližini ljubljanskih osnovnih šol potikajo sumljivi moški, so vedno pogostejša. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da sta prejšnji teden čez ograjo igrišča v času podaljšanega bivanja otroke ogovarjala temnopolt moški, poleg naj bi bil tudi svetlopolt. Otroke naj bi tudi fotografirala in snemala. Učenci pa so omenjali tudi siv kombi. Šola naj bi dogodek prijavila policiji, a policija pravi, da “po do sedaj izvedenem preverjanju v zadnjem obdobju, policija ni bila obveščena o dogodku”.

                   

Po tem, ko je bilo v zadnjih mesecih kar nekaj opozoril, da se pojavljajo osebe, ki otroke na ulici vabijo v kombi, smo tokrat dobili informacijo, da sta dva moška na šolskem igrišču včeraj popoldne nagovarjala otroke. O dogodku so bili obveščeni tudi starši.

Ob porastu kriminala in posilstev Slovenija postaja vsak dan manj varna, tako za odrasle, posebej pa za otroke. Opozoril o takšnih dogajanjih pa je vedno več. Tako proti koncu lanskega šolskega leta kot v začetku letošnjega se je pojavilo kar nekaj podobnih primerov, ko so neznani moški v okolici ljubljanskih osnovnih šol otrokom ponujali sladkarije, v enem od primerov je neznanec deklici rekel, naj ga poboža, je poročala državna televizija. V enem od primerov naj bi štirje mlajši moški skušali deklico s sladkarijami zvabiti v bel kombi, v večini drugih primerov so otroci takrat opisali moškega srednjih let s figo na glavi.

Deklici ponujali čokolado
Takšnim prizorom so bili priča v osnovnih šolah Koseze, Nove Fužine, Nove Jarše, Škofljica, Jožeta Moškriča in drugih, je poročala Televizija Slovenija. V OŠ Škofljica je osmošolka opazila, da neznani moški mlajši deklici ponuja bombon in jo vabi v kombi, zato je deklico odpeljala stran. Podoben dogodek je za TVS opisala tudi ravnateljica OŠ Nove Fužine Damjana Korošec, ki je povedala, da je za šolsko ograjo stal kombi, v njem pa so bili štirje moški, stari okoli 25 let, ki so deklici ponujali čokolado in ji pri tem povedali, da imajo v kombiju še več čokolad. Ponujene sladkarije deklica ni vzela, ampak je odhitela domov.

Foto: Freepik

Podobno zgodbo je delila tudi ravnateljica OŠ Koseze Lorieta Pečoler. Deklico, ki je bila na poti na popoldansko aktivnost, je ustavil neki moški in jo vprašal za pot. Ona ga je nato nekaj časa spremljala, dokler se ni moški z izgovorom, da je utrujen, usedel na klop in deklici rekel, naj ga poboža. Ona je nato zbežala domov in o dogodku povedala staršem. V bližini osnovne šole Vrhovci v Ljubljani so letos maja ustavili neznanci v belem kombiju in nagovorili deklici ter ju skušali zvabiti v vozilo. Deklici sta zbežali. Šola je o dogodku obvestila starše in policijo, je takrat poročal N1. V zadnjih mesecih so se podobni dogodki zgodili tudi v bližini osnovne šole v Braslovčah, v bližini osnovne šole v Framu, na cesti pri Mirni v bližini Nove Gorice in pred eno od srednjih šol v Limbušu v Mariboru. V omenjenih primerih ni nobeden od otrok oziroma mladostnikov prisedel k neznancem.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...