Predsednica EP Metsola je za let v Dublin odštela pičlih 100 evrov!

Datum:

Pogosto dobimo pravo perspektivo o načinu delovanja oblasti šele tedaj, ko navade/razvade domačih oblastnikov primerjamo z navadami tujih državnikov. Medtem ko je Klakočarjeva za napol privatno potovanje na Dunaj odštela sedem tisočakov, je predsednica EP Metsola za pot v Dublin izbrala nizkocenovno družbo Ryanair. Več kot dvakrat daljše potovanje po dostopnih podatkih stane okoli 100 evrov!  

                   

V začetku januarja je naslovnice medijev polnila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, ki si je privoščila novoletni koncert na Dunaju. “Podvig” je skupno stal 7350 evrov. Največji strošek je predstavljal razvpiti let s Falconom – kar 6.926 evrov! Še večje razburjenje pa je povzročila arogantna navedba predsednice, da je bil let s Falconom cenejši, kot če bi potovala z avtom. Vas to na kaj spominja? Morda na črno-bele fotografije do ušes nasmejane Jovanke Broz?

Vrtoglave vsote za elito in pomanjkanje za rajo. Bodite brez skrbi, da visok znesek na vaši položnici za elektriko ali astronomske cene živil predsednico DZ-ja ne skrbita. Ne zanima je, kako boste plačali bencin ali vrtec, sicer bi z javnim denarjem ravnala bolj skrbno! Spomnimo še, da je zračna razdalja med Ljubljano in Dunajem 279 km. V primeru Klakočar Zupančičeve seveda ni šlo za uradni državniški obisk. Zadeva postane posebej zanimiva, ko ta let primerjamo z nedavnim letom predsednice Evropskega Parlamenta Roberte Metsola v irski Dublin. Za prevoz je namesto pregrešno dragega Falcona uporabila nizkocenovno družbo Ryanair.

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola. (Foto: epa)

V prvem primeru gre za predsednico lokalnega Državnega zbora, ki se je na Dunaj šla zabavat in klepetat, v drugem pa za vodjo ene ključnih evropskih inštitucij, ki se je na Irskem mudila iz političnih razlogov – šlo je za uradni obisk! Državo je obiskala ob 50. obletnici njene pridružitve EU-ju … Cene dotične letalske družbe (za navedeno razdaljo) znašajo nekaj deset evrov. Po nekaterih informacijah naj bi Metsola odštela okoli 100 evrov. Spomnimo še, da je zračna razdalja med Brusljem in Dublinom več kot dvakrat daljša kot med Ljubljano in Dunajem, saj znaša 778 km!

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...

Nam bo militantna veganka vsilila še vegansko hrano v šole?

"Žalostno, da pod to vlado prihaja do razkroja sistema...

[Video] Ukrajinci uničili rusko oporišče brezpilotnikov na okupiranem Krimu

Ukrajina pravi, da so njene sile uničile rusko oporišče...