fbpx

Novoletni polet s falconom je stal 7 tisoč evrov: Po izračunu Klakočarjeve bi bila pot z avti dražja

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA)

Ob novoletnem obisku predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na Dunaju so se številni spraševali o smotrnosti letenja v to mesto. Še posebej po tem, ko je bila Urška Klakočar Zupančič ujeta na laži, da je šlo za štiriurno bilateralno srečanje in ne le novoletni koncert. 

Seveda pot na Dunaj ni bila poceni, bila pa je s falconom hitra. In za pot smo predsednici državnega zbora državljani plačali kar 7.352,36 evrov. V ta znesek je vključen polet s falconom (6.926 evrov), stroški oskrbe potnikov na Fraportu, predvideni stroški dnevnic za vse udeležence, zavarovanje za tujino ter predviden strošek prevoza na in z letališča v Ljubljani, vključno z dodatkom za delo na praznik za voznika, poroča N1.

Klakočarjeva je dejala, da za novo leto ni želela potovati z avtomobilom, je pa to storila nekaj dni kasneje. Takrat je na Dunaju tudi prespala. Stroški pa so znašali le 2.370,26 evrov. Torej kar 5000 evrov ceneje. Po izračunu kabineta predsednice DZ je bila pot s falconom za novo leto v primerjavi s potjo z avti cenejša za okoli 150 evrov.

Urška Klakočar Zupančič v družbi predsednika avstrijskega parlamenta uživa v dunajski filharmoniji.
FOTO: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Ob tem, ko so se ljudje spraševali o smotrnosti poleta s falconom na Dunaj, je predsednica državnega zbora takrat odgovorila: “Danes pa nihče izmed nas ne more več potovati brez ogljičnega odtisa, razen če se bomo odločili, da bomo vsi potovali s kočijami.”

Sara Kovač