Predsednik Borut Pahor bo pasel koze in krave ter jedel klobase

Datum:

Borut Pahor bo postal prvi pastir države. Odzval se je povabilu k opravljanju sanjske pastirske službe. Tako bo na Eko resortu pod Veliko planino skupaj z otroki iz kamniškega vrtca Zarja pasel koze in krave. Gre sicer za enega redkih poklicev, v katerem se predsednik še ni preizkusil. 

                   

Pahor nadaljuje svojo kariero stoterih poklicev, tokrat pa bo postal pastir koz in krav. Kot poroča portal Kamnik.info, mu bodo pri tem, “da mu koze, krave in druga živina ne bo uhajala kot njegovi volivci, pomagali otroci kamniškega koncesijskega vrtca Zarja”.

Predsednik se je odzval vabilu na delavnico Eko resorta pod Veliko planino, kjer bodo skušali oživiti kulturno dediščino in obuditi poklic pastirja, ki so ga poimenovali kar za “sanjsko službo”. Borut Pahor bo tako prvi pastir nove turistične atrakcije na Kamniškem, med opravljanjem svojega novega poklica pa bo med drugim otrokom kamniškega vrtca predstavil avtohtone živali.

Pri tem mu bodo, kot navajajo na kamniškem portalu, v izjemno pomoč bogate izkušnje pri oskrbi prve zlate ribice.

Foto: Eco resort pod Veliko planino (Facebook printscreen)
Foto: Eco resort pod Veliko planino (Facebook printscreen)

Pahor bo molzel, jedel klobase in zidal streho
Na vodeni delavnici bo sodeloval tudi pri prikazu molže. Po naporni izmeni paše se bodo prisotni okrepčali s tradicionalnimi jedmi, kot so kislo mleko, žganci, trniči in klobase. Predsednik bo sodeloval tudi pri sestavljanju lesene krmilnice in dokončanju strehe iz skodel. Krmilnico naj bi ovenčali tudi s posebnim spominskim obeležjem, ki bo obiskovalce za vedno spominjalo, da je na tem mestu Borut Pahor pasel živino.

Glavni namen podjetja Palmieri, ki dogodek organizira, je, da bi s Pahorjevo akcijo pripomogli k širjenju prepoznavnosti častnega poklica pastirja. Vsekakor pa želijo dvigniti prepoznavnost svoje pastirske vasice pod Veliko planino.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...