Predsednik Reala pripravljen iti na sodišče

Datum:

Zaradi govoric, da bi bil Real Madrid lahko izločen iz španskega pokala, se je oglasil predsednik Florentino Perez in dejal, da bo šel na sodišče in da Real ne bo izpadel za zeleno mizo. Realu grozi izključitev, ker je na sredini tekmi igral igralec, ki ne bi smel.

Predsednik Florentino Perez je dejal, da se bo Real zoperstavil vsaki odločitvi, ki bi pomenila, da bo klub izločen iz tekmovanja. Cadiz se je medtem že pritožil zaradi igranja Denisa Cherysheva, ki zaradi kazni iz prejšnje sezone, ko je bil član Villareala, ni imel pravice nastopa, a je vseeno igral.

V Realu niso vedeli za kazen Cherysheva
Takoj ko so se zavedli napake, so se v taboru belega baleta začeli sprenevedati. “Za kazen nista vedela ne klub niti Cheryshev. Nihče iz Villareala nas ni obvestil o tem, tako da nihče ni vedel ničesar,” je kmalu po tekmI razpredal trener Rafael Benitez. “Od španske zveze nismo dobili nobenega obvestila. Mi se bomo pritožili na arbitražno sodišče, saj 41. člen pravilnika pravi, da če igralec ni obveščen o kazni, je slednja nična,” je v svoj prav prepričan predsednik Reala.

Morda vas zanima tudi: Šok: Bo Real Madrid izločen iz tekmovanja?

Cadiz se je že uradno pritožil
Cadiz, ki je prvo tekmo šestnajstine finala proti Realu izgubil z 1 : 3, je že poslal uradno pritožbo. Zdaj morata oba kluba počakati na odločitev španske nogometne zveze, potem pa bo čas za morebitne pritožbe. Če bi španska zveza sledila precedensu, ki ga je letos postavila sama, bi moral biti Real izločen. V letošnji sezoni je identično napako v pokalu proti Mirandesu storila Osasuno, ki jo je zveza kaznovala z izključitvijo.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Tanja Fajon razočarana nad zavrnitvijo resolucije o priznanju Palestine

"Aktivistična" zunanja ministrica Tanja Fajon obžaluje, da Varnostni svet...

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...