Primc napovedal nov protestni shod pred ljubljansko mestno hišo

Datum:

“Še 14 dni do tretjega velikega shoda PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo, 17. 4., ob 14.30, pred ljubljansko mestno hišo. Zapišite si v koledar. Naša čista pitna voda je odvisna od nas!” sporoča borec za pravice otrok Aleš Primc. 

Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc vabi na tretji veliki shod “proti” nasilju Zorana Jankovića, “za” zdravnike in “za” čisto pitno vodo. Protest bo potekal v ponedeljek, 17. 4. 2023, ob 14.30, v Ljubljani pred Mestno hišo. Primc ob tem vabi vsakogar, da se dogodku pridruži, saj vsak glas šteje.

Primc se je v preteklosti izpostavil predvsem v sklopu treh zmagovitih referendumov, s katerim se je za dve desetletji zajezilo prodor kvarne idologije LGBTQ v zakonodajo, šole, vrtce in družbo. Jeseni lani je kandidiral za župana Ljubljane, zadnje tedne pa javnost opozarja na kvarno delovanje ljubljanskega župana.

Tretji veliki protest proti Jankovićevemu nasilju (Foto: Twitter)

Prepričan je, da so se v prestolnici nakopičile težave, ki jih je treba rešiti. Primc: “V Ljubljani se borimo za to, da bi še naprej lahko pili čisto pitno vodo. Gre za tako veliko vrednoto, ob kateri ne smeš biti tiho! Predstavljajte si, da hoče Zoran Janković zgraditi “drekovod”, dobesedno “drekovod” v slovenskem prevodu, več kot 90-odstotnega zajetja najboljše čiste pitne vode, ki jo pijemo Ljubljančanke in Ljubljančani. In če se ta voda zastrupi, nimamo alternative. Zato je treba povzdigniti glas!” Opozoril je tudi, da šerifu manjkata presoja vplivov na okolje in okoljevarstveno soglasje.

“Naša prizadevanja dajejo pomembne rezultate, zato vztrajajmo in krepimo naše aktivnosti!”
Primc je prepričan, da teh dokumentov Janković nima. Spomnil je še, da se pred magistratom protestira tudi za več deset tisoč ljudi, ki ne morejo do osebnega zdravnika, in za vse tiste, ki ga imajo, a zelo težko pridejo do njega. “Pred 16 leti, ko je Janković postal župan, smo vsi imeli osebnega zdravnika v bližini svojega doma. V 16 letih je uspel (to so v bistvu besede stranke SD) pripeljati zdravstveni sistem v Ljubljani do propada,” opozarja borec za pravice otrok. Spomnil je še na nedemokratične prakse ljubljanskega mestnega sveta, kjer so priča zametkom diktature. Obstaja namreč člen poslovnika, ki večini v svetu omogoča, da kadar koli v kateri koli razpravi opoziciji prepove podajanje mnenj in stališč ter predlaganje rešitev.

Peticija za čisto pitno vodo (Foto: posnetek zaslona)

Primc je podal še nekaj spodbudnih besed: “V PONEDELJEK, 17. 4., ob 14.30, se množično udeležimo shoda PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo pred ljubljansko Mestno hišo, Mestni trg 1! Naša prizadevanja dajejo pomembne rezultate, zato je pomembno, da vztrajamo in krepimo naše aktivnosti za zaščito naše čiste pitne vode. Ti shodi niso samo prizadevanje za zdravo pitno vodo v Ljubljani, ampak po vsej Sloveniji. Shod je organiziran in prijavljen v skladu z zakonom. Pridite! Povabite naprej! Podpišite tudi peticijo za zaščito čiste pitne vode in jo širite naprej: Peticija ZA čisto pitno vodo in PROTI gradnji nevarnega kanalizacijskega kanala preko najpomembnejšega vodnega zajetja v Ljubljani (google.com).Več informacij o peticiji: Podpišite peticijo za zaščito čiste pitne vode | ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine (glaszaotrokeindruzine.si)”.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...